Special Editoriale

Autor: Nicolae Comănescu / 06 Dec. 2022

Gonçalo Ramos, noul Pistolero

Într-o zi în care zeci de jurnaliști au fost mai preocupați să-l fotografieze pe Cristiano Ronaldo pe bancă decât selecționata Portugaliei la intonarea imnului, Gonçalo Ramos a arătat că e momentul să ne orientăm spre tânăra generație.

06 Dec. 2022

Și totuși, ia Brazilia Cupa Mondială?

În absența României de la Campionatul Mondial, ne delectăm cu fotbalul de calitate oferit de marile echipe - preferabil cu sonorul dat mai jos, pentru a nu ne strica impresia pe fondul unui comentariu TVR oferit de specialiști în handbal, volei și, eventual, badminton sau șah.

 

Autor: Teodor Burnar / 04 Dec. 2022

Acest puțin spectaculos Monsieur Giroud

Una dintre legile puterii - pentru studenții acestei discipline chintesențiale în viață - este să câștigi războiul legând bătăliile victorioase, fie ele și mici. Orice munte s-a format din alăturarea unor pietricele, zice filosofia orientală. O călătorie de o mie de kilometri începe cu un pas, vorba unui proverb chinez.

 

 

03 Dec. 2022

Colinde, colinde! E vremea portocalelor. Mecanice

În cazul în care n-ați observat, comentatorilor TVR le plac enorm de mult clișeele. Atât de mult, încât atunci când “Los Ticos” au părăsit Campionatul Mondial din Qatar, s-au repliat și i-au băgat tare la înaintare (nu la alunecare) pe “samuraii albaștri”, cei unsprezece care au speriat Vestul după ce au învins „Furia Roja”. 

 

02 Dec. 2022

Bătrânii au plecat acasă!

 A făcut mare, mare vâlvă o declarație a mijlocașului belgian Kevin de Bruyne, care a spus – chiar în timpul turneului final – că el și coechipierii săi erau “prea bătrâni” pentru a câștiga Cupa Mondială. Se pare că această declarație a provocat un taifun în vestiarul “dracilor roșii”, care s-a divizat.

 

Autor: Nicolae Comănescu / 01 Dec. 2022

Demisia lui Roberto Martinez, capăt de drum pentru o generație promițătoare a Belgiei

 Belgia a părăsit Cupa Mondială, după ce a terminat a treia într-o grupă cu Maroc, Croația și Canada. 

Autor: Dan Voinea / 01 Dec. 2022

Și Bangladesh e la Cupa Mondială

 O tara aflata in coada clasamentului FIFA -fara traditie in sportul rege si fara vreo prezenta la mondial- traieste la intensitate maxima competitia din Qatar.

Autor: Teodor Burnar / 01 Dec. 2022

Americanii au un plan. Noi?

Puțină lume își mai aduce aminte un anunț al oficialilor Federației Americane de Soccer din 1994, anul în care SUA au găzduit turneul final al Campionatului Mondial de fotbal. Aceștia și-au manifestat intenția ca, în 30 de ani, "more or less", naționala lor de fotbal să câștige Cupa Mondială.

 

 

Autor: Pompiliu Constantin / 27 Noi. 2022

Ce ar putea învăța România din surprizele produse de Arabia Saudită, Costa Rica sau Maroc la Cupa Mondială?

 La Cupa Mondială din Qatar am asistat deja la mai multe surprize din partea unor națiuni considerate mici, dar care au reușit să învingă selecționate mai puternice.

Autor: Teodor Burnar / 27 Noi. 2022

Și s-a trezit Messi...

Vă mărturisesc că, prin minutul 63 al întâlnirii Argentina - Mexic, diavolul comparației mi s-a așezat pe umărul stâng și mi-a șoptit că timpul lui Lionel Messi (35 de ani la ora meciului) a cam trecut.

25 Noi. 2022

Acești idioți care ne sting televizoarele când privim Mondialul

Zilele acestea, o știre a făcut rondul în presa franceză, fără să fie băgată în seamă de presa românească, celebră pentru lipsa ei de anvergură și superficialitatea cu care ia pulsul realității. E vorba de acțiunea unui grup de așa-ziși militanți pentru pace, care sting televizoarele celor care urmăresc, liniștiți sau înflăcărați, meciurile de la Mondial - totul, dintr-un soi de pacifism prost-înțeles.

Autor: Mihai Constantin / 24 Noi. 2022

Câte medalii poate câștiga România la Jocurile Olimpice? Obiectivele federațiilor

 Ministrul Sportului Eduard Novak a lansat noua strategie națională pentru sport, iar federațiile sportive vin să-i susțină ideile cu optimism.

Autor: Teodor Burnar / 23 Noi. 2022

Așteptându-l pe Messi-a

Cine a văzut ieri execuția calmă a lui Lionel Messi în fața portarului saudit, de la 11 metri, ar fi crezut că lucrurile sunt rezolvate pentru Argentina, mai ales că și Lautaro Martinez a fost în poftă mare de joc, doar VAR-ul împiedicându-l de două ori să își treacă numele pe lista marcatorilor.

Autor: Teodor Burnar / 14 Noi. 2022

Fotbal, mânQatar tata!

Am intrat în săptămâna de debut a Mondialului, o competiție tot mai tristă pentru noi, românii, dar și, de această dată, pentru italieni, columbieni, egipteni sau suedezi. 

 

Autor: Pompiliu Constantin / 13 Noi. 2022

Cine este Brandon Nakashima, campion la Next Gen Masters

 Brandon Nakashima (21 de ani) a câştigat Next Gen Masters, competiţie dedicată tinerilor jucători din circuitul ATP.