ANALIZĂ / Tottenham, debut istoric în Premier League. Odă pentru Ange

Autor: Nicolae Comănescu

Antrenorul lui Tottenham, Ange Postecoglou, a doborât un record, obținând a șaptea victorie în nouă partide din Premier League, în fața lui Fulham (2-0). Tehnicianul australiano-grec a devenit antrenorul cu cele mai multe puncte din istorie din primele sale nouă meciuri din Premier League, cu 23, depășindu-i pe Guus Hiddink și Mike Walkers (22 p).

Experții fotbalului britanic nu-și amintesc ca în istoria recentă a Premier League un manager să aibă un efect de transformare atât de rapid asupra unei echipe. Nici Jose Mourinho în primul său mandat la Chelsea, nici Jurgen Klopp la Liverpool și nici măcar Pep Guardiola la Manchester City nu au reușit așa ceva.

Dovezile sunt clare și fără echivoc. Numărul de meciuri de până acum poate fi considerat un eșantion relativ mic, bineînțeles, dar Spurs este de nerecunoscut față de grupul blazat pe care l-a moștenit Ange. Și peste toate a fost plecarea lui Harry Kane, să nu uităm.

Au dispărut chinul, negativitatea, supărarea, iar Spurs este în fruntea clasamentului, după un alt rezultat care, după cursul jocului, nu a fost niciodată pus la îndoială.

Sub conducerea lui Postecoglou, Spurs este o echipă cu o axă câștigătoare, James Maddison - Son Heung-min, și împreună cu inventivul Richarlison, nu i-a dat prea multe speranțe lui Fulham, care atunci când a îndrăznit să spere s-a lovit de impresionantul Guglielmo Vicario.

La final, fanii și jucătorii au mai savurat un succes alături de antrenorul lor, a cărui vestimentație, cu pelerina de ploaie și cravata sa, arăta ca un detectiv care a mai rezolvat un caz. "Sunt foarte dezamăgit de a doua repriză", a spus tehnicianul, adăugând că „Putem fi mai buni. Chiar putem".

Și auzind asta, nu ne rămâne decât să ne minunăm și să așteptăm episoadele următoare din acest serial fascinant. Până una-alta, Postecoglou și Spurs sfidează toate așteptările și, în mod glorios, toate convențiile.

Iată un antrenor care contrazice acele scuze banele pe care le tot auzim pe la experții din România, cum că "poți lucra doar cu ceea ce ai" sau că „minuni nu se pot face peste noapte”. Nu, antrenorii buni antrenează ce au la dispoziție și pot face o echipă cu un joc anost să joace un fotbal creativ.

A mai trecut o etapă de Premier League și uluiala cu privire la Tottenham se extinde. Unde se vor opri Ange și Son-ii săi ? Cum care Soni ? Son, căpitanul, celor cu șapte goluri în nouă meciuri de campionat, și "Maddi-Son", cel fără splină.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Oct. 2023

Portret / Petkov e „Burebista” al bulgarilor

 Cum care Burebista ?

Autor: Nicolae Comănescu / 22 Oct. 2023

VIDEO / Ronaldo Deaconu a marcat în campionatul Poloniei în fața echipei lui Gâlcă

 Ronaldo Deaconu a ajutat-o pe Korona Kielce să obțină un punct în deplasare.

Autor: Nicolae Comănescu / 21 Oct. 2023

VIDEO / Bobby Charlton, finalul unei legende

 Sir Bobby Charlton este câștigător al Cupei Mondiale din 1966, a intrat în istoria echipei Manchester United și a supraviețuit tragediei de la Munchen. 

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Oct. 2023

ANALIZĂ / Schimbări importante în rugby-ul mondial, care nu ajută România, deși crește numărul de echipe la Cupa Mondială

Deși diferența între elita rugby-ului mondial și eșalonul secund crește, Consiliul World Rugby a aprobat modificări care nu fac decât să accentueze acest hiatus.

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Oct. 2023

Dinamo și CSM Constanța, victorii în European League la handbal masculin

 Dinamo și CSM Constanța demonstrează că au calitate în competițiile europene. 

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Oct. 2023

Portret / Petkov e „Burebista” al bulgarilor

 Cum care Burebista ?