Analiză / Nike se luptă să țină pasul cu concurența

Autor: Nicolae Comănescu

În industria echipamentului sportiv, a rămâne relevant poate fi o chestiune trecătoare. Odată cu ascensiunea rețelelor sociale și diseminarea fulgerătoare a tendințelor, chiar și cele mai importante branduri se pot găsi în dificultate în a ține pasul. Printre cei care simt presiunea se numără gigantul îmbrăcăminte sportivă Nike, care se confruntă cu provocări în adaptarea la peisajul în continuă schimbare al modei.

Într-o eră în care stilurile vintage și siluetele masive domină, designurile tradițional sleek și vibrante ale Nike sunt în fața unor teste importante. Reapariția sneakerșilor clasici precum Adidas Sambas și New Balance Unisex 530 l-a lăsat pe Nike să se agite pentru a-și recăpăta gloria de altădată.

Recunoscând bătălia dificilă, CEO-ul Nike, John Donahoe, a abordat recent preocupările privind stagnarea mărcii. El a identificat munca de la distanță ca fiind un impediment pentru inovație, menționând dificultățile de a stimula creativitatea și colaborarea prin platforme virtuale.

Cu toate acestea, drumul spre redresare nu va fi ușor. Acțiunile Nike au avut de suferit, cu o scădere cu două cifre de la începutul anului și o revizuire descendentă a proiecțiilor de venituri. Compania a implementat măsuri de reducere a costurilor, inclusiv concedieri și simplificarea liniilor de produse, într-un efort de a face față furtunii comerciale.

Gigantul american are sub contract superstaruri precum Cristiano Ronaldo și LeBron James, dar chiar și așa, mai multe vedete sportive s-au îndreptat către concurenți în căutarea unor colaborări avantajoase.

Privind înainte, Nike își plasează speranțele în următoarele Jocuri Olimpice de vară de la Paris din 2024 pentru a-și prezenta ofertele de produse revitalizate. Cu un accent nou pe inovație și un angajament de a rămâne fidelă originilor sale, Nike își propune să-și recapete poziția de lider în lumea încălțămintei sportive.

Sportivi sponsorizaţi, printre care sprinterul american Sha'Carri Richardson şi maratonistul kenyan Eliud Kipchoge, au prezentat modelele Nike pentru Jocurile Olimpice, la un spectacol la Paris unde marca a dezvăluit şi 13 prototipuri futuriste de pantofi dezvoltate cu sportivi.

”Această Olimpiada va fi cea mai mare a noastră... va fi cea mai mare cheltuială a noastră media”, a declarat Heidi O'Neill, preşedinta departamentului pentru consumatori, produse şi mărci la Nike, într-un interviu. Conducerea companiei speră ca în acest fel să redreseze afacerea și să o orienteze către profit care să-i atragă în continuare pe practicanții de sport.

"Am făcut mai mult pentru a avansa alergarea decât orice altă marcă din lume în ultimii 50 de ani," a afirmat Donahoe.

Pe măsură ce Nike își regândește strategia, doar timpul va spune dacă ambițiile sale îndrăznețe se vor traduce într-o întoarcere triumfală la vârful modei. Într-o industrie în care tendințele vin și pleacă într-o clipă, cursa pentru a rămâne în top nu a fost niciodată mai dificilă. 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 09 Iun. 2024

Noua generație a preluat controlul tenisului. Alcaraz, campion la Roland Garros. Sinner, lider mondial

 Novak Djokovic, ultimul mare nume din tripleta Federer-Nadal-Djokovic a coborât de pe primele două poziții ATP.

Autor: Nicolae Comănescu / 19 Apr. 2024

Garbine Muguruza, retragerea unei mari campioane

 După mai mult de un an de absență din circuitul feminin, jucătoarea de tenis Garbiñe Muguruza a decis să-și încheie cariera profesională la vârsta de 30 de ani.

Autor: Nicolae Comanescu / 26 Feb. 2024

Sebastian Baez, spirit competitiv. Argentinianul face un salt mare în carieră prin titlul de la Rio

 Openul de la Rio a devenit epicentrul triumfului tenisului argentinian, iar Sebastian Báez, în vârstă de 23 de ani, a fost protagonistul unei petreceri de neuitat.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 10 Iun. 2024

Condamnare istorică pentru rasism în fotbalul spaniol. Se poate și la noi ?

 Trei fani ai Valenciei au fost condamnați la închisoare.

Autor: Nicolae Comănescu / 09 Iun. 2024

Noua generație a preluat controlul tenisului. Alcaraz, campion la Roland Garros. Sinner, lider mondial

 Novak Djokovic, ultimul mare nume din tripleta Federer-Nadal-Djokovic a coborât de pe primele două poziții ATP.

Autor: Pompiliu Constantin / 16 Mai 2024

Magia Cupei: Corvinul Hunedoara ne arată farmecul acestei competiții

 În ciuda unui format competițional total neatractiv, după cum este cel gândit de FRF, Cupa României la fotbal ne arată că mai are o urmă de farmec.