Garbine Muguruza, retragerea unei mari campioane

Autor: Nicolae Comănescu

După mai mult de un an de absență din circuitul feminin, jucătoarea de tenis Garbiñe Muguruza a decis să-și încheie cariera profesională la vârsta de 30 de ani. Această veste marchează închiderea unei cariere glorioase, unde Muguruza s-a remarcat ca una dintre figurile cele mai prominente ale deceniului trecut.

Anunțul vine la cinci luni după ce hispano-venezuelana și-a exprimat intenția de a se retrage pe termen nedeterminat, menționând necesitatea de a se odihni, de a petrece timp cu familia și de a-și regăsi echilibrul în viață.

Muguruza, de două ori campioană de Grand Slam, a atins culmea carierei sale în 2016 când a devenit campioană la Roland Garros, iar un an mai târziu la Wimbledon.

Cu opt titluri WTA și un Turneu al Campioanelor în palmaresul său, Muguruza nu doar a strălucit pe teren, ci și a inspirat o nouă generație de jucătoare de tenis spaniole, printre care Paula Badosa, Sara Sorribes, Cristina Bucșa și Rebeca Masarova.

Cu toate acestea, anul 2022 a marcat un declin în cariera lui Muguruza, cu o serie de rezultate proaste care au determinat-o să iasă din top 50 WTA. Luptând cu pierderea motivației și presiunea performanței ridicate, Muguruza a avut dificultăți în a rămâne competitivă în circuitul mondial.

Decizia de retragere este influențată de diverse factori, inclusiv criza rezultatelor, despărțirea de antrenoarea sa Conchita Martínez în 2023 și căutarea unei vieți mai fericite în afara terenurilor de tenis. Muguruza a subliniat că este mândră de cariera sa și de faptul că a realizat multe dintre visele sale din copilărie în tenis.

La anunțarea retragerii, Muguruza le-a mulțumit fanilor săi și tuturor celor care au fost alături de ea în parcursul său. Chiar dacă cuvântul "retragere" poate părea prematur pentru cineva de doar 30 de ani, Muguruza consideră că este momentul potrivit pentru a face loc unei noi etape în viața sa.

Plecarea lui Garbiñe Muguruza din tenisul profesionist lasă o moștenire importantă în istoria tenisului spaniol și o amprentă de inspirație pentru generațiile viitoare.  
 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 09 Iun. 2024

Noua generație a preluat controlul tenisului. Alcaraz, campion la Roland Garros. Sinner, lider mondial

 Novak Djokovic, ultimul mare nume din tripleta Federer-Nadal-Djokovic a coborât de pe primele două poziții ATP.

Autor: Nicolae Comănescu / 14 Apr. 2024

Analiză / Nike se luptă să țină pasul cu concurența

 În industria echipamentului sportiv, a rămâne relevant poate fi o chestiune trecătoare.

Autor: Nicolae Comanescu / 26 Feb. 2024

Sebastian Baez, spirit competitiv. Argentinianul face un salt mare în carieră prin titlul de la Rio

 Openul de la Rio a devenit epicentrul triumfului tenisului argentinian, iar Sebastian Báez, în vârstă de 23 de ani, a fost protagonistul unei petreceri de neuitat.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 10 Iun. 2024

Condamnare istorică pentru rasism în fotbalul spaniol. Se poate și la noi ?

 Trei fani ai Valenciei au fost condamnați la închisoare.

Autor: Nicolae Comănescu / 09 Iun. 2024

Noua generație a preluat controlul tenisului. Alcaraz, campion la Roland Garros. Sinner, lider mondial

 Novak Djokovic, ultimul mare nume din tripleta Federer-Nadal-Djokovic a coborât de pe primele două poziții ATP.

Autor: Pompiliu Constantin / 16 Mai 2024

Magia Cupei: Corvinul Hunedoara ne arată farmecul acestei competiții

 În ciuda unui format competițional total neatractiv, după cum este cel gândit de FRF, Cupa României la fotbal ne arată că mai are o urmă de farmec.