Opinie / După ce a trimis sportul în plan secund, Ciolacu cere sportului banii pe care guvernul său poate să-i ofere

Autor: Nicolae Comănescu

Încurcate sunt căile politicii românești. Sau mai degrabă nămoloase. Cum altfel am putea cataloga raportarea premierului Marcel Ciolacu la situația apărută în raport cu veștile din gimnastică.

Federaţia de Gimnastică face apel la donatori să ajute lotul, deoarece nu mai are bani pentru antrenamente, iar șeful guvernului cere soluții, deși el ar putea să le ofere.

Mai exact, Marcel Ciolacu a anunţat în deschiderea şedinţei de Guvern că solicită preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Sport, cât şi preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Român să vină „cu o propunere coerentă privind asigurarea unei finanţări care să permită echipei de gimnastică artistică a României, calificată la Olimpiadă, nu doar să participe, ci şi să lupte pentru medalii”.

Luarea de poziție nu doar că dovedește un populism ieftin, dar și o lipsă de inițiativă și de strategie politică. Într-un astfel de context, Marcel Ciolacu ar fi putut foarte bine să deblocheze suma necesară din fondul de rezervă, așa cum a făcut pentru deplasările președintelui. 

Reacția lui Ciolacu se înscrie însă în linia politicii guvernului său față de sport. În momentul schimbării lui Ciucă, guvernul condus de PSD a desființat Ministerul Sportului și l-a transformat în Agenție Națională, așadar a trecut sportul în mod simbolic în plan secund. Privind acestea, nu ne rămâne decât să constatăm că apelul la soluții nu reprezintă decât niște vorbe goale.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Oct. 2023

ANALIZĂ / Schimbări importante în rugby-ul mondial, care nu ajută România, deși crește numărul de echipe la Cupa Mondială

Deși diferența între elita rugby-ului mondial și eșalonul secund crește, Consiliul World Rugby a aprobat modificări care nu fac decât să accentueze acest hiatus.

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Oct. 2023

ANALIZĂ / Tottenham, debut istoric în Premier League. Odă pentru Ange

Experții fotbalului britanic nu-și amintesc ca în istoria recentă a Premier League un manager să aibă un efect de transformare atât de rapid asupra unei echipe. 

Autor: Nicolae Comănescu / 19 Iul. 2023

Ce consumă Vingegaard ? Performanțele danezului sunt de pe altă planetă

 Jonas Vingegaard este lider în Turul Franței, iar ceea ce a arătat în ultimele două etape, a 16-a și a 17-a sunt rezultate uimitoare.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comanescu / 26 Feb. 2024

Sebastian Baez, spirit competitiv. Argentinianul face un salt mare în carieră prin titlul de la Rio

 Openul de la Rio a devenit epicentrul triumfului tenisului argentinian, iar Sebastian Báez, în vârstă de 23 de ani, a fost protagonistul unei petreceri de neuitat.

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Feb. 2024

Editorial / Cazul Edvard Novak readuce în discuție coșmarul cicliștilor: traficul auto și șoferii neglijenți

 Cazul ciclistului de 20 de ani readuce în discuție modul în care se respectă regulile de circulație într-o țară aglomerată de mașini și cu o adâncă lipsă de respectare a regulilor rutiere, cum este România.

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Feb. 2024

Analiză / Copiii lui Klopp peste blazata Chelsea. Liverpool a câștigat Carabao Cup

 În urma triumfului dramatic al lui Liverpool în finala Carabao Cup împotriva lui Chelsea, toată lumea a elogiat echipa tânără trimisă de Jurgen Klopp pe teren, în contrast cu fotbaliștii de sute de milioane de euro ai lui Chelsea.