Opinie / CSA Steaua, încă un an pierdut

Autor: Nicolae Comănescu

CSA Steaua a pierdut deplasarea cu CS Mioveni, scor 0-2, în etapa a 18-a din liga secundă, iar după acest eșec își ia adio de la play-off. E adevărat că și prezența acolo nu ar fi însemnat mare lucru, din moment ce „militarii” nu au drept de promovare în prima ligă. Așadar, este încă un sezon irosit pentru această echipă care consumă banii statului fără niciun rost.

Folosesc cuvintele „irosire” și „fără rost” dintr-un motiv cât se poate de simplu. Această echipă nu are niciun fel de viziune pentru viitor. Susținută de un mic număr de fani, dar cu un buget generos, CSA Steaua se complace în mediocritate în liga secundă. În mod normal, un club cu asemenea bani și fără drept de promovare ar fi putut măcar să încerce să producă ceva fotbaliști și implicit bani pentru fotbalul românesc.

În schimb, Oprița se leagă de scaun și insistă cu fotbaliști mai degrabă la apusul carierei, mulți dintre ei nefiind români. Se pensionează mai devreme cadrele Armatei decât Bărbulescu, Adi Popa și Walace. Șase dintre fotbaliști sunt străini, iar Oprița le-a oferit destul de multe minute cât să-i considerăm prioritari în fața românilor de pe aceleași posturi.

Steaua se laudă cu o academie de succes, cu antrenori școliți la Amsterdam, dar produsele muncii lor încă întârzie să apară. Singurul care s-a făcut remarcat este Alexandru Musi, împrumutat la Petrolul, și care ar putea aduce bani clubului în această vară. Ținând însă cont de magnitudinea investiției, CSA Steaua ar fi trebuit și trebuie să producă mai mulți fotbaliști tineri. Și cum poți face asta dacă nu folosindu-i în liga secundă ? Măcar acum când echipa oricum nu are niciun obiectiv măreț.

 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!

Autor: Nicolae Comănescu / 15 Mar. 2024

Editorial / Pedrazzini, alegerea bizară a FRF pentru naționala de fotbal feminin a României

 Federaţia Română de Fotbal l-a schimbat pe Cristian Dulca din funcția de selecţioner al naţionalei de fotbal feminin a României cu Massimo Pedrazzini.

Autor: Nicolae Comănescu / 04 Dec. 2023

Enes Sali, transferat de Farul în SUA

 Farul Constanţa și-a vândut unul dintre cei mai talentați fotbaliști. 

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Apr. 2024

VIDEO / Aventura lui Russ Cook, primul om care traversează Africa de la sud la nord în alergare. În ultimul an a parcurs peste 16 000 km

 Britanicul Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, a scris istorie odată cu sosirea la Capul Angela din Tunisia.

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!