Analiză / Bilanțul lui David Popovici la Naționalele de la Otopeni și perspectiva pentru Jocurile Olimpice

Autor: Nicolae Comănescu

David Popovici a câștigat categoric cele patru probe în care a concurat la Campionatul Naţional de Înot de la Otopeni, 50m, 100m, 200m și 400m. 

Prima cursă a fost cea de 50 de metri liber, adică lungimea unui bazin, unde sportivul s-a impus cu timpul de 22.27 secunde. Recordul mondial pe această distanță este 20.91 și îi aparține lui Cesar Cielo Filho. Cel mai bun timp la Jocurile Olimpice a fost realizat de Calaeb Dressel, la Tokyo, 21.07 secunde.

În proba de 100 m liber din cadrul Campionatului Naţional, Popovici a oprit cronometrul în 47.86 secunde. Cea mai bună performanță a a sa pe această distanță este 46.86, fost record mondial, înregistrat la Roma, în 2022. Între timp, chinezul Zhanle Pan a îmbunătățit recordul, care este acum 46.80. Oricum, David Popovici s-a declarat mulțumit de timpul reușit la Otopeni.

“Cred că n-am mai coborât de aproape un an sub 48. Sunt în grafic pentru Jocurile Olimpice. Mă bucur că am îndeplinit obiectivul principal la aceste campionate şi anume să mă calific la Campionatele Europene. Singurele obiective pentru Jocurile Olimpice sunt să dau tot ce am mai bun. Mai mult decât atât nu am ce să fac”, a declarat Popovici.

În concursul de 200 de metri liber, Popovici a terminat cu un timp de 1:45.10, la peste șase secunde de vicecampionul național. Recordul mondial pe această distanță este 1:42.00 și îi aparține germanului Paul Bidermann din 2009, de la Roma. Cel mai bun timp al românului pe această distanță este 1:42.97 și datează tot din 2022.

Popovici a luat medalia de aur și în proba de 400 de metri liber, cu 3:47.54, fiind cel mai bun timp al său pe această distanță, dar departe de recordul mondial, de 3:40.07, care aparține tot lui Paul Biddermann. „A fost o cursă foarte frumoasă. Nu e cursa mea preferată, dar e o provocare şi am considerat că trebuie să încerc să înot 400”, a declarat Popovici.

Pentru sportiv urmează Mare Nostrum în Barcelona şi Campionatele Europene din Serbia, iar apoi Jocurile Olimpice de la Paris.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 09 Mai 2024

Nikola Jokic se alătură granzilor din istoria NBA după al treilea titlu de MVP

 Cu toate că Jokic a strălucit individual, echipa Denver Nuggets are probleme în semifinala Conferinței de Vest.

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Apr. 2024

Floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice

 Mălina Călugăreanu a reușit să se califice pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Autor: Nicolae Comănescu / 26 Apr. 2024

Cum reduci colesterolul cu ajutorul activităților sportive

 Activitatea fizică regulată este de multă vreme promovată ca o piatră de temelie a unui stil de viață sănătos.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 10 Iun. 2024

Condamnare istorică pentru rasism în fotbalul spaniol. Se poate și la noi ?

 Trei fani ai Valenciei au fost condamnați la închisoare.

Autor: Nicolae Comănescu / 09 Iun. 2024

Noua generație a preluat controlul tenisului. Alcaraz, campion la Roland Garros. Sinner, lider mondial

 Novak Djokovic, ultimul mare nume din tripleta Federer-Nadal-Djokovic a coborât de pe primele două poziții ATP.

Autor: Pompiliu Constantin / 16 Mai 2024

Magia Cupei: Corvinul Hunedoara ne arată farmecul acestei competiții

 În ciuda unui format competițional total neatractiv, după cum este cel gândit de FRF, Cupa României la fotbal ne arată că mai are o urmă de farmec.