Simona, the best is yet to come sau de ce Halep va reuși și mai mult de acum încolo

Autor: Viorel Berbece

 

Simona Halep a câștigat de o manieră categorică turneul de la Wimbledon, iar finala cu nemesis-ul numit Serena Williams a venit ca o încununare a eforturilor sale din ultima vreme. Ce urmează pentru Simona? Noi credem că acesta e doar începutul apogeului în tenis pentru campioana noastră.

Puțină lume o vedea pe Simona campioană la Wimbledon. Ba din contră, mulți au fost cei care au luat în râs declarația lui Daniel Dobre, cum că turneul londonez este ținta campioanei noastre în acest an, și nu Roland Garros. Mărturisim că și noi am privit cu scepticism încrederea antrenorului Simonei. Doar că de la meci la meci ceea ce părea doar o glumă a devenit o treabă cât se poate de serioasă. A rezultat un turneu aproape impecabil din partea româncei, cu un singur set pierdut (culmea, în fața unei alte românce, Mihaela Buzărnescu!) și o prestație demnă de o mare campioană.

Sigur e apogeul carierei, și-au zis mulți. Ei bine, nu! Sau cel puțin așa credem noi. Marele campion Mats Wilander ne spunea acum doi ani că pentru a intra în rândul legendelor tenisului ai nevoie de măcar două turnee de Mare Șlem. Între timp, Simona a câștigat astfel de turnee pe poate cele mai grele suprafețe din circuit. Plus încă o finală extrem de disputată la Australian Open. Și dacă mulți vedeau în despărțirea de Darren Cahill o prăbușire în cariera româncei, iată că lucrurile nu stau deloc așa.

Ba din contră, am spune! Deși poate începutul de an a fost unul ezitant, Simona a știut ce face. Chiar și reluarea colaborării cu Daniel Dobre a fost o măsură calculată și nu una de criză. Era normal ca Halep să caute pe cineva pe măsura lui Cahill. Dar chimia dintre jucătoarea din România și antrenorul australian e greu de găsit în circuit. Astfel încât campioana noastră a recurs la o figură cunoscută, care să-i inspire în primul rând calm și apoi, de ce nu, încredere. Iar rezultatele au început să apară, chiar dacă sezonul pe zgură nu a fost tocmai unul reușit.

Și asta pentru că Simona, ca joc, dar și ca persoană, s-a maturizat enorm în acești ultimi ani. Rezultatele se văd și suntem convinși că partea mai bună a carierei ei de abia de acum urmează. Scapată de presiunea pe care în primul rând ea și-o pusese pe umeri, Simona poate arăta în sfârșit lumii cel mai bun tenis al ei. Unul care poate nu abundă în lovituri câștigătoare și puncte spectaculoase, dar în care se vede cu ochiul liber determinarea și munca, două calități care au dus-o până pe cele mai înalte culmi în tenis.

Așa cum Simona a demonstrat și în trecut că poate fi un lider mondial veritabil, credem că și de acum încolo campioana noastra va ținti foarte sus. În primul rând, ea va dori să câștige cel puțin încă o dată  turneele de Mare Șlem la care a avut succes până acum, mai ales la Roland Garros, suprafața ei de suflet. Apoi ar mai fi o socoteala neîncheiată cu Australian Open. Și de ce nu, poate chiar și o finală la US Open. Sau marele vis a unei medalii olimpic de aur. Cu siguranță motivație încă există pentru ea. Acum a apărut și liniștea, iar încrederea e și ea la cote maxime.

Așadar, pregătiți-vă să vedeți o vairantă și mai bună a Simonei Halep de acum încolo! Lipsa presiunii, foamea de rezultate, dar și o eventuală reluare a colaborării cu Darren Cahill (nu că Daniel Dobre nu reprezintă varianta ideală pentru ea în acest moment) vor aduce alte succese notabile în cariera campioanei noastre. Să sperăm că o dată cu timpul lumea va aprecia mai mult acest adevărat fenomen pentru sportul românesc și că vom mai avea ocazia să umplem stadioane și piețe după succesele e!

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 19 Apr. 2024

Garbine Muguruza, retragerea unei mari campioane

 După mai mult de un an de absență din circuitul feminin, jucătoarea de tenis Garbiñe Muguruza a decis să-și încheie cariera profesională la vârsta de 30 de ani.

Autor: Nicolae Comănescu / 14 Apr. 2024

Analiză / Nike se luptă să țină pasul cu concurența

 În industria echipamentului sportiv, a rămâne relevant poate fi o chestiune trecătoare.

Autor: Nicolae Comanescu / 26 Feb. 2024

Sebastian Baez, spirit competitiv. Argentinianul face un salt mare în carieră prin titlul de la Rio

 Openul de la Rio a devenit epicentrul triumfului tenisului argentinian, iar Sebastian Báez, în vârstă de 23 de ani, a fost protagonistul unei petreceri de neuitat.

Ştiri recente:

Autor: Pompiliu Constantin / 28 Apr. 2024

Opinie / FCSB, campioana României, prin consecvență și forța grupului

 FCSB s-a impus în acest sezon nu neapărat pentru că a avut individualități superioare celorlalți

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Apr. 2024

Floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice

 Mălina Călugăreanu a reușit să se califice pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Apr. 2024

Lăcrămioara Perijoc și Claudia Nechita, medaliatele României la Europenele de Box

 Doar două medalii a obținut delegația României la Campionatele Europene de Box. Fetele au fost cele care au urcat pe podium.