Sebastian Baez, spirit competitiv. Argentinianul face un salt mare în carieră prin titlul de la Rio

Autor: Nicolae Comanescu

Openul de la Rio a devenit epicentrul triumfului tenisului argentinian, iar Sebastian Báez, în vârstă de 23 de ani, a fost protagonistul unei petreceri de neuitat pe zgura de la Jockey Club Brasileiro. Cu al cincilea trofeu individual din cariera sa și un salt impresionant în clasament, Báez a dovedit că este un nume de luat în calcul în lumea tenisului sud-american.

Sebastián Báez a oferit un spectacol de excepție în finala Openului de la Rio, câștigând cu un scor zdrobitor de 6-2, 6-1 în doar 1 oră și 22 de minute. Acest succes l-a propulsat în lumina reflectoarelor, iar spiritul său competitiv, înțelepciunea în alegerea loviturilor și experiența acumulată au contribuit la o performanță desăvârșită.

Premiul în valoare de 392.775 USD nu este doar o recompensă financiară, ci și confirmarea unui nou record personal pentru Báez, care va ocupa locul 21 în clasamentul mondial, o urcare impresionantă de 9 locuri. Cele cinci titluri câștigate îl plasează pe Báez deasupra compatriotului său Diego Schwartzman în topul argentinienilor cu cele mai multe victorii în istoria ATP.

Báez a demonstrat o claritate conceptuală și un atletism superb încă de la începutul meciului, forțându-l pe Mariano Navone să cedeze de două ori serviciul în doar 19 minute și preluând un avantaj confortabil de 4-0. Cu toate că Navone a încercat să revină în game-urile ulterioare, Báez a menținut controlul și a încheiat setul într-un mod categoric.

Mariano Navone, clasat pe locul 113 în lume, a fost un adversar luptător, reușind să schimbe ritmul și să pună probleme lui Báez în game-urile ulterioare. Cu două mingi de break generate în game-ul al cincilea, Navone a demonstrat tenacitate, dar răbdarea lui Báez a fost cheia succesului. Cu o lovitură decisivă, Báez a încheiat setul și a confirmat victoria sa într-un mod ferm.

Cu David Ferrer și Guga Kuerten ca spectatori iluștri, atmosfera a fost incendiară în tribune. Nașterea lui Báez în Billinghurst, districtul San Martin, a adăugat o notă de mândrie națională la evenimentul desfășurat în Rio de Janeiro.

Sebastián Báez a scris o nouă pagină de glorie pentru tenisul argentinian, iar performanța sa la Openul de la Rio este cu siguranță un motiv de bucurie pentru fanii săi și o sursă de inspirație pentru tinerii jucători. Cu un viitor promițător în față, Báez se așază în elita tenisului mondial cu o determinare și un talent remarcabile. 

Poate te interesează şi:

Autor: Mihai Constantin / 10 Dec. 2023

Perechea Monica Niculescu - Cristina Bucşa, câștigătoare la Angers

 Monica Niculescu a reușit un succes notabil pe acest final de an. 

Autor: Mihai Constantin / 05 Dec. 2023

Top 10 cel mai bine plătite sportive din lume

 Coco Gauff s-a bucurat de cel mai important sezon al carierei sale în 2023 pe teren, iar acest lucru s-a simțit și în conturile bancare.

Autor: Nicolae Comănescu / 03 Dec. 2023

Hamad Medjedovic, campion la turneul Next Gen Masters

 Sârbul Hamad Medjedovic și-a încununat sezonul bun prin câștigarea trofeului Next Gen ATP Finals, la Jeddah.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Apr. 2024

VIDEO / Aventura lui Russ Cook, primul om care traversează Africa de la sud la nord în alergare. În ultimul an a parcurs peste 16 000 km

 Britanicul Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, a scris istorie odată cu sosirea la Capul Angela din Tunisia.

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!