Interviu exclusiv cu fotbalistul Alexi Pitu (Viitorul Constanța), un decar de mare viitor

Autor: Viorel Berbece

Despre Alexi Pitu se spune că va fi următoarea mare lovitură dată de Viitorul Constanța. Și asta pentru că jucătorul de 15 ani are stofă de viitor mare „decar”.

Și nu o spunem doar noi. O spune și Gică Hagi și încă de mai mulți ani. O spun și nemții, care vor să îl aducă la lotul U15, întrucât Pitu jr. poate juca și pentru ei.

Tatăl său, George, a trecut prin fotbalul german, iar unchiul său, Adi, a avut o carieră frumoasă în Liga I, jucând la echipe precum Rocar, Steaua sau FCM Bacău. Dragostea pentru fotbal, dar și talentul s-au moștenit, iar Alexi are ambiții mari.

Puștiul ne-a vorbit cu nonșalanță despre visul său de a ajunge la Real Madrid sau Bayern Munchen, despre cum decurge procesul său de maturizare, în joc și nu numai, dar și despre sfaturile pe care le-a primit de la cei din jurul său, inclusiv de la Hagi.

Ziarul de Sport: Alexi, de tine se vorbește frumos la Academie, și nu numai, de câțiva ani. Inclusiv Gheorghe Hagi a zis despre tine că ești un decar de mare viitor. Ajuns acum la 15 ani, ce iți propui pe mai departe? Când crezi ca vei debuta in fotbalul mare? Simți că te maturizezi ca jucător?

Alexi Pitu: Pe viitor îmi propun să am cât mai multe realizări la echipa de juniori și sper ca în câțiva ani să debutez pentru Viitorul. În fiecare zi mă maturizez în joc, dar și în comportament.

Ziarul de Sport: Într-un interviu de acum trei ani mărturiseai ca visul tău este să joci la Real Madrid, alături de idolul tau, Cristiano Ronaldo. Crezi că acest vis este unul realizabil în viitorul apropiat?

Alexi Pitu: Este important pentru mine ca în viitor să ajung să joc la un nivel foarte înalt. Eu sper să joc pentru Real Madrid pentru că este echipa mea favorită.

Ziarul de Sport: Sezonul trecut, ați ratat finala Campionatului Național U15, învinși fiind de AS Regal Ferdinand I. Se revanșează generația ta anul acesta?

Alexi Pitu: Anul trecut nu am reușit să ne îndeplinim obiectivul, dar în acest an cred că ne pregătim foarte bine și avem șanse mari să câștigăm titlul național.

Ziarul de Sport: Un lucru mai puțin știut despre tine este că ai primit convocarea pentru naționala U15 a Germaniei. Vrei să dai curs ofertei și să joci pentru Germania începând cu acest nivel și mai departe sau e încă prea devreme pentru astfel de decizii?

Alexi Pitu: Deocamdată voi juca pentru naționala României (chiar săptămâna viitoare avem două meciuri împotriva Irlandei), dar atunci când voi deveni major o să aleg opțiunea cea mai bună.

Ziarul de Sport: Cum vezi nivelul competițiilor de juniori de la noi? Pentru că rezultatele la echipele naționale întârzie sa apară, la toate categoriile de vârstă…

Alexi Pitu: Nivelul este unul bun, chiar dacă nu sunt rezultate la naționalele de juniori. Unele echipe au academii foarte bune, apropiate de cele din Europa, iar eu cred că rezultatele nu vor întârzia să apară.

Ziarul de Sport: Tehnica s-a moștenit în familie, am putea spune. Pentru cine nu te-a văzut jucând, ai zice că ești mai tehnic decât unchiul tău, Adi? Știut fiind faptul că el mângâia mingea și încânta tribunele când juca în Liga I, chit că uneori asta îi atrăgea eticheta de jucător individualist. Ți-a dat vreun sfat?

Alexi Pitu: Într-adevăr Adi a fost un bun jucător al Ligii I, iar de fiecare dată când mă vede îmi dă sfaturi (râde). Eu sper totuși să joc la un nivel mai înalt decât cel al primei ligi de la noi!

Ziarul de Sport: Mai bine o pasă decisivă decât un gol urât?

Alexi Pitu: Nu contează dacă pasez decisiv sau marchez, important e ca echipa să câștige și să avem o evoluție cât mai bună.

Ziarul de Sport: Ai primit vreun sfat de la marele Gheorghe Hagi? Visezi să îi calci pe urme, de ce nu, poate chiar să îl și depășești?

Alexi Pitu: Mereu primesc sfaturi și încerc să le aplic cât de bine pot. De exemplu, atunci când mă antrenez cu echipa mare, primesc nenumărate sfaturi tehnice și de poziționare. Nu știu dacă pot să îl întrec, dar eu vreau să joc pentru cele mai bune echipe din străinătate.

Ziarul de Sport: Un alt lucru mai puțin știut este că ai jucat alături de vărul Simonei Halep. Ce părere ai despre Dimciu Halep? Simți că veți juca împreună la cluburi mari, poate și la echipa națională?

Alex Pitu: Dimciu este cu doi ani mai mare decât mine și mă ajută faptul că am un asemenea jucător în echipă pentru că mă motivează să cresc în joc. Sper să jucăm împreună la echipa mare și cine știe poate și la națională!

Ziarul de Sport: Bănuiesc că urmărești fotbalul german. Ce echipa crezi că ți s-ar potrivi?

Alexi Pitu: Fotbalul german este preferatul meu, alături de cel spaniol. Îmi place foarte mult Bayern Munchen și ar fi un vis să evoluez în tricoul lor.

Ziarul de Sport: Tu ești un puști charismatic, probabil că dacă vei ajunge sus, te vor căuta și mulți sponsori. Cum crezi că vei rezista în fața tentațiilor care vin odată cu banii? Multi tineri jucători se pierd astfel…

Alexi Pitu: Nu m-am gândit încă la asta, dar cred că nu va fi un impediment în cariera mea.

Ziarul de Sport: În final, un mesaj pentru toți fanii Viitorului Constanța, dar și pentru toți microbiștii români.

Alex Pitu: Mesajul meu este acela că trebuie să fie răbdători pentru că generațiile care vin din urma sunt foarte bune și vor aduce echipa națională la alt nivel!

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !  


 

 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Pompiliu Constantin / 11 Noi. 2017

Interviu exclusiv cu fotbalistul Sergiu Jurj (Olimpia Satu Mare): Venirea la Satu Mare mă ajută să progresez

Sergiu Jurj este un atacant împrumutat de la CSU Craiova la Olimpia Satu Mare, în Liga 2.

Autor: Daniel Samoilă / 07 Noi. 2017

Exclusiv. Interviu cu înotătorul Daniel Cristian Martin: "Ne pregătim cu mijloace tehnice învechite și depășite"

 Ziarul de Sport a realizat un interviu exclusiv cu înotătorul Daniel Cristian Martin, viitor reprezentant al României la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 21 Noi. 2017

VIDEO / Doi rideri s-au distrat într-un mall parizian

 Evenimentul Supercross de la Paris a adus în capitala Franței cei mai cunoscuți motocicliști ai Europei.

Autor: Nicolas Grama / 21 Noi. 2017

Udinese l-a demis pe Delneri, iar Oddo este gata de provocarea friulană

 Udinese este departe de parcursul dorit de conducere și de fani în acest sezon, având un bilanț de opt eșecuri în 12 etape.

Autor: Nicolas Grama / 21 Noi. 2017

Hagi a refuzat naționala Arabiei Saudite, calificată la Cupa Mondială

 Gheorghe Hagi putea fi singurul român calificat la Cupa Mondială din Rusia.