VIDEO / Simona Halep rupe tăcerea și răspunde la mai multe întrebări despre cazul său de dopaj

Autor: Nicolae Comănescu

Simona Halep are mai bine de jumătate de an de când așteaptă să fie judecată pentru folosirea unei substanțe interzise. Jucătoarea de tenis este suspendată provizoriu pentru dopaj și a decis să reacționeze după ce oficialii tenisului mondial i-au amânat judecarea cazului.

Într-un interviu pentru Tennis Majors, Halep spune că a fost anunțată că va fi audiată pe 28 mai, însă ITF i-a respins dovezile şi solicitarea de ridicare a suspendării provizorii. Ea a subliniat că nu a folosit niciodată în mod conștient vreun produs interzis şi că este vorba de o contaminare a unui supliment alimentar, pe care ea l-a folosit.

Tennis Major: Simona, cum te simți ?

Simona Halep: „Nici nu mai știu cum sunt, pentru că ultimele luni au fost grele din punct de vedere emoţional. Nivelul de stres este imens, pentru că nu m-aş fi gândit niciodată că aş putea să mă găsesc într-o astfel de poveste. Sunt categoric împotriva dopajului şi apăr valorile sportului curat. Drept urmare, mi-a fost greu să gestionez situaţia la început. În timp, am încercat să rămân calmă şi adevărul este că în interior eu mă simt bine, pentru că ştiu că sunt curată şi că nu am folosit niciodată cu bună ştiinţă o substanţă interzisă. Asta mă ajută să fiu mai bine, dar pentru mine este o perioadă dificilă”.

Tennis Major: De ce ai acceptat să vorbești acum după mai multe luni de tăcere ?

Simona Halep: „Da, am vrut să păstrez tăcerea până la soluţionarea problemei. Nu mă vedeam deschizând subiectul în circumstanţe atât de dificile. Şi repet, emoţional a fost greu de gestionat. Dar astăzi simt că fanii mei, şi poate publicul larg, trebuie să înţeleagă de ce totul durează atât de mult. Soluţionarea cazului durează mult, mult timp şi vorbesc astăzi pentru a explica ce se întâmplă”.

Tennis Major: Ai folosit Roxadustat sau alte substanțe interzise ?

Simona Halep: „Nu am folosit niciodată, cu bună ştiinţă, vreun produs interzis. Dopajul nu face parte din lumea mea, valorile mele sunt cele ale unui sport sănătos. Am avut întotdeauna grijă absolută să verific dacă tot ceea ce făcea parte din suplimentele alimentare pe care le consum era permis. Aşa că nu aveam idee de ce a fost detectat un produs interzis în urina mea. Le-am cerut experţilor să caute o explicaţie şi să găsească originile urmelor respective. Repet. Nu auzisem niciodată de acest produs celebru şi că nu înţelegeam cum ar fi putut fi găsit în urină. După multă muncă, au stabilit că aceste urme au fost rezultatul unei contaminări, contaminarea unuia dintre suplimentele mele alimentare, ceea ce explică cantitatea foarte mică detectată în corpul meu. Ceea ce se numeşte contaminare este atunci când cineva ia un aliment autorizat, dar firma producătoare a greşit lăsând urme ale unui produs care nu avea nicio legătură cu alimentul respectiv. Experţii au muncit mult pentru a identifica din ce cauză a existat contaminarea şi, în cele din urmă, au găsit cauza”.

Tennis Major: Ai mai fost supusă altor teste antidoping ?

Simona Halep: „În octombrie, am fost anunţată că probele mele de urină din august au fost pozitive. Din octombrie, am făcut zece teste de urină şi sânge, toate negative”.

Tennis Major: Cum îți vezi viitorul în tenis ?

Simona Halep: „Vreau să joc din nou, ador acest sport şi vreau să joc din nou pentru trofee mari. Tenisul este munca unei vieţi. Am continuat să joc şi să mă antrenez în timpul suspendării, cu speranţa sinceră că acest caz al meu va fi decis în favoarea mea. Cu toate aceste amânări, nu a fost întotdeauna posibil sau uşor să rămân concentrată, dar am încercat să menţin multă seriozitate în muncă la fiecare etapă. Tenisul este viaţa mea. Încă vreau să-l joc, să mă simt la fel de puternică, ca înainte, dacă nu mai puternică. Ştiu că va fi foarte greu după opt luni fără un meci oficial şi opt luni de stres. Dar convingerea mea este că, cu multă muncă, voi redeveni competitivă”.

Iată mai jos interviul video:

 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 19 Apr. 2024

Garbine Muguruza, retragerea unei mari campioane

 După mai mult de un an de absență din circuitul feminin, jucătoarea de tenis Garbiñe Muguruza a decis să-și încheie cariera profesională la vârsta de 30 de ani.

Autor: Nicolae Comănescu / 14 Apr. 2024

Analiză / Nike se luptă să țină pasul cu concurența

 În industria echipamentului sportiv, a rămâne relevant poate fi o chestiune trecătoare.

Autor: Nicolae Comanescu / 26 Feb. 2024

Sebastian Baez, spirit competitiv. Argentinianul face un salt mare în carieră prin titlul de la Rio

 Openul de la Rio a devenit epicentrul triumfului tenisului argentinian, iar Sebastian Báez, în vârstă de 23 de ani, a fost protagonistul unei petreceri de neuitat.

Ştiri recente:

Autor: Pompiliu Constantin / 16 Mai 2024

Magia Cupei: Corvinul Hunedoara ne arată farmecul acestei competiții

 În ciuda unui format competițional total neatractiv, după cum este cel gândit de FRF, Cupa României la fotbal ne arată că mai are o urmă de farmec. 

Autor: Nicolae Comănescu / 11 Mai 2024

Rețeta pentru promovarea lui Como în Serie A: mulți bani, Fabregas și Henry

 După o absență de 21 de ani, Como a revenit în Serie A.

Autor: Nicolae Comănescu / 10 Mai 2024

Luptătoarele Kriszta Incze și Cătălina Axente, calificate la Jocurile Olimpice de la Paris

 România își consolidează prezența la Jocurile Olimpice în concursul de lupte.