VIDEO / Toma Coconea s-a clasat pe locul 11 la Red Bull X-Alps: Presiunea a fost mai mare

ziaruldesport.ro - Atletism / Autor: Maria Sorescu / Data: 17 Iul. 2017

Pentru Toma Coconea s-a încheiat o nouă ediție la una dintre cele mai grele competiții de anduranță din lume, Red Bull X-Alps.

Alergătorul român s-a clasat pe locul 11 în concursul la care s-au înscris 31 de sportivi din 20 de țări.

Toma Coconea și ceilalți au luat startul la Salzburg (Austria) și și-au testat limitele pe un traseu de 1138 km aerieni.

Sportivii au traversat Alpii până la Monaco, în alergare sau cu parapanta, fiind obligați să atingă șapte puncte din șapte țări.

Dintre cei 31 de concurenți, numai doi au aterizat pe salteaua de la Monaco. Elvețianul Christian Maurer a reusit cea de-a cincea victorie consecutivă, el reușind această performanță în 10 zile, 23 ore și 23 de minute. Al doilea clasat a fost francezul Benoit Outters, aflat la prima sa participare.

Pentru toți ceilalți participanți, competiția s-a încheiat la 24 de ore după ce câștigătorul a ajuns la Monaco. Toma Coconea este singurul sportiv care a participat la toate edițiile Red Bull X-Alps. 

„A fost o cursă solicitantă, cu multe momente cheie în care deciziile au făcut diferența. Am început competiția în forță, însă alți atleți au ales alte rute care le-au fost mai favorabile pentru zbor. Eu am încercat să recuperez, însă totul ține de moment. Noua regulă cu oprirea cursei după 24 de ore, nu 48 cum a fost în anii precedenți, a pus și mai multă presiune pe noi. Oricum, m-am bucurat de cursă, de coechipieri și am fost mândru că am pus steagul României încă un an pe harta celei mai dificile competiții de anduranță din lume", a declarat Toma Coconea.

Coconea a fost de două ori vicecampion Red Bull X-Alps. În 2011 s-a mai întâmplat ca numai doi concurenți să încheie cursa. Atunci a fost vorba de Christian Maurer și Toma Coconea. 

Iată un filmuleț cu rezumatul acestei ediții a Red Bull X-Alps:

 

 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim ! 

 

 

Comentarii Facebook

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

ziaruldesport.ro / Atletism Autor: Nicolas Grama / 24 Sep. 2017

Kenyanul Eliud Kipchoge a câștigat Maratonul Berlin. Ploaia a stricat planurile pentru recordul mondial

 Maratonul de la Berlin a fost așteptat cu un interes crescut după ce vedetele întrecerii își propuseseră să realizeze un record mondial.

ziaruldesport.ro / Atletism Autor: Maria Sorescu / 23 Sep. 2017

Campioană olimpică în 2012, Asli Cakir Alptekin a fost suspendată pe viață

 Asli Cakir Alptekin a câștigat titlul olimpic în 2012 în proba de 1.500 de metri, dar a fost găsită vinovată pentru a treia oară de încălcarea codului antidoping.

Pag. 1 din 224 | 2 art./pag. | Total 448 art.

Cele mai noi articole