VIDEO / Toma Coconea s-a clasat pe locul 11 la Red Bull X-Alps: Presiunea a fost mai mare

Autor: Maria Sorescu

Pentru Toma Coconea s-a încheiat o nouă ediție la una dintre cele mai grele competiții de anduranță din lume, Red Bull X-Alps.

Alergătorul român s-a clasat pe locul 11 în concursul la care s-au înscris 31 de sportivi din 20 de țări.

Toma Coconea și ceilalți au luat startul la Salzburg (Austria) și și-au testat limitele pe un traseu de 1138 km aerieni.

Sportivii au traversat Alpii până la Monaco, în alergare sau cu parapanta, fiind obligați să atingă șapte puncte din șapte țări.

Dintre cei 31 de concurenți, numai doi au aterizat pe salteaua de la Monaco. Elvețianul Christian Maurer a reusit cea de-a cincea victorie consecutivă, el reușind această performanță în 10 zile, 23 ore și 23 de minute. Al doilea clasat a fost francezul Benoit Outters, aflat la prima sa participare.

Pentru toți ceilalți participanți, competiția s-a încheiat la 24 de ore după ce câștigătorul a ajuns la Monaco. Toma Coconea este singurul sportiv care a participat la toate edițiile Red Bull X-Alps. 

„A fost o cursă solicitantă, cu multe momente cheie în care deciziile au făcut diferența. Am început competiția în forță, însă alți atleți au ales alte rute care le-au fost mai favorabile pentru zbor. Eu am încercat să recuperez, însă totul ține de moment. Noua regulă cu oprirea cursei după 24 de ore, nu 48 cum a fost în anii precedenți, a pus și mai multă presiune pe noi. Oricum, m-am bucurat de cursă, de coechipieri și am fost mândru că am pus steagul României încă un an pe harta celei mai dificile competiții de anduranță din lume", a declarat Toma Coconea.

Coconea a fost de două ori vicecampion Red Bull X-Alps. În 2011 s-a mai întâmplat ca numai doi concurenți să încheie cursa. Atunci a fost vorba de Christian Maurer și Toma Coconea. 

Iată un filmuleț cu rezumatul acestei ediții a Red Bull X-Alps:

 

 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim ! 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolas Grama / 20 Feb. 2018

Maratonul Internațional Bucureşti a obţinut certificatul Bronze Level din partea IAAF

 Maratonul Internațional Bucureşti, organizat de obicei în luna octombrie în Capitală, a primit o recunoaștere internațională de calitate din partea forurilor internaționale de atletism.

Autor: Nicolas Grama / 19 Feb. 2018

Un nou fulger la orizont. Americanul Coleman bate recordul mondial la 60m

 Retragerea lui Usain Bolt a adus un nou star în lumea sprintului.

Autor: Daniel Samoilă / 05 Feb. 2018

O nouă competiție de atletism se va desfășura în vară

În vara acestui an va avea loc prima ediție a Cupei Mondiale de Atletism. Concursul se va desfășura în Londra și va avea la start opt națiuni.

Ştiri recente:

Autor: Dionisie Rotaru / 21 Feb. 2018

Bogdan Stancu s-a retras de la echipa națională

   La doar 31 de ani, Bogdan Stancu a ales să-și încheie cariera internațională, preferând să se concentreze pe evoluțiile sale de la Bursaspor.

Autor: Pompiliu-Nicolae Constantin / 21 Feb. 2018

Nu banii Cristinei Neagu ar trebui să ne deranjeze, ci sumele aruncate pe fereastră pe proiecte nerealizate

 Fluturașul de salariu intrat în posesia jurnaliștilor indică 22 000 de euro lunar pentru cea mai bună handbalistă a lumii.

Autor: Vasile Cenușă / 21 Feb. 2018

România-Belgia 0-2. Niculescu și Buzărnescu au fost eliminate de la Budapesta

   După Sorana Cîrstea, și Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu au părăsit prematur turneul de la Budapesta, deși porneau ca favorite în disputele de astăzi, împotriva unor jucătoare din Belgia.