10 tinere handbaliste de urmărit în noul sezon al Ligii Naţionale

Autor: Tibi Demeter

  Liga Naţională de handbal feminin va debuta la startul lunii septembrie în noua ediţie de campionat şi propune deja câteva nume interesante de urmărit în noua stagiune.

 Cu o serie de campioane mondiale de junioare, dar şi alte generaţii talentate, handbalul feminin românesc are parte de jucătoare care ar putea să devină viitoare staruri ale handbalului mondial.

1.Mădălina Ion, 21 de ani

Portăriţa de la CSM Slobozia a pus umărul la rămânerea echipei în Liga Naţională şi după o perioadă în care nu şi-a găsit locul în handbalul românesc, se pare că este gata să impresioneze din nou antrenorii loturilor naţionale. Sportiva din Bucureşti este medaliată cu aur în 2014 la Campionatul Mondial de junioare, iar la 21 de ani pare că a ajuns la vârsta propice pentru a străluci pe prima şcenă a handbalului din România.

2. Alina Ilie, 21 de ani

Interul dreapta de la CSM Slobozia a fost printre handbalistele remarcate de Ambros Martin în ultimul sezon şi a făcut deja pasul spre naţionala mare a ţării. La fel ca şi Mădălina Ion, Alina Ilie a cucerit titlul mondial în 2014, dar nu a reuşit să se afirme cu adevărat în prima ligă. Ilie a dovedit în sezonul recent încheiat din liga a doua şi în meciurile de baraj că este una dintre cele mai bune stângace de la linia de nouă metri din handbalul românesc.

3. Elena Dache, 20 de ani

Sportiva legitimată la CSM Bucureşti are deja în palmares, la doar 20 de ani, titlul de campioană în România, medalia de bronz în Champions League, dar şi medalia de bronz la Mondialul de tineret. Dache, jucătoare care poate evolua în toate poziţiile la linia de 9 metri, a fost împrumutată pentru noul sezon la Rapid, formaţie nou-promovată şi la care îşi poate etala calităţile remarcabile. 

4. Sorina Tîrcă, 18 ani

Interul stânga de la Corona Braşov este considerată urmaşa mamei sale de la cele mai mici grupe de vârstă. Sorina a impresionat pe toată lumea la echipele naţionale de tineret şi a evoluat cu succes în partidele în care a fost introdusă în Liga Naţională la doar 17 ani. Cu un an în care a acumulat experienţă, Tîrcă jr. ar putea să reprezinte surpriza plăcută a noului sezon şi o handbalistă pe care să se bazeze naţionala în următorii ani.

5. Daria Bucur, 18 ani

Handbalista de la Corona a împlinit în această săptămână 18 ani şi se pregăteşte intens de Campionatul European de la sfârşitul lunii. Bucur, inter dreapta, a primit încredere de la Marian Tîrcă şi a fost aruncată în focul Ligii Naţionale de la o vârstă fragedă şi de multe ori a impresionat prin aruncările puternice de la linia de nouă metri. Daria, la fel ca şi Sorina, este multiplă medaliată la campionatele naţionale de junioare şi din noul sezon ar putea să facă o impresie frumoasă la nivelul primei ligi.

6. Alexandra Severin, 19 ani

Jucătoarea care evoluează în inter stânga la "U" Cluj este un produs 100% al clubului şi a fost promovată la prima echipă încă de la 17 ani, pe când Carmen Amariei se afla la conducerea echipei de sub Feleac. Severin şi-a demonstrat în multe rânduri braţul puternic din zona semicercului de nouă metri şi are şanse să fie surpriza sezonului.

7. Raluca Kelemen, 19 ani

Portăriţa de 19 ani a fost transferată în această vară de Gheorghe Tadici la HC Zalău, după evoluţiile excelente pe care le-a avut la turneele finale de junioare din ultimii ani pentru CSS Caracal. Kelemen, Bojan şi Stângă au făcut toate trei parte dintr-o nouă generaţie de excepţie a celor de la Caracal, iar din această vară vor avea şansa să joace în Liga Naţională pentru echipa din Zalău.

8. Daciana Hosu, 19 ani

Hosu şi Kelemen au asigurat în ultimii ani poarta generaţiei din care fac parte Tîrcă, Bucur sau Severin, iar actuala portăriţă de la Corona are şanse mari să se afirme în noul sezon. Daciana poate să ocupe postul lăsat liber de Denisa Dedu şi să devină portarul titular în echipa lui Costică Buceschi, după două sezoane în care a stat în umbra Denisei.

9. Silvia Szabo, 21 de ani

Coordonatoarea de joc a celor de la CSM Bistriţa a impresionat în ultimul sezon, deşi nu a cochetat cu loturile de juniori ale României. Szabo, 21 de ani, a avut mai multe partide în care a strălucit în Liga Naţională şi promite să fie una dintre revelaţii si în noua stagiune.

10. Ana Maria Berbece, 17 ani

Jucătoarea crescută la Corona Braşov şi Centrul Naţional de Excelenţă de la Braşov s-a transferat în această săptămână la "U" Cluj, formaţie cu pretenţii mai puţin ridicate şi la care ar putea avea parte de mai multe şanse. Berbece a evoluat deja în Liga Naţională pentru Corona, dar pretenţiile şi strategia clubului s-au schimbat după venirea lui Buceschi.

Din păcate pentru handbalul din România, jucătoare precum Raluca Petruş, Narcisa Verde, Alexandra Banciu, Andreea Tecar, Bianca Dinuţ sau Alexandra Muntean nu şi-au găsit deocamdată locul în Liga Naţională.

 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim ! 

Poate te interesează şi:

Autor: Pompiliu-Nicolae Constantin / 21 Feb. 2018

Nu banii Cristinei Neagu ar trebui să ne deranjeze, ci sumele aruncate pe fereastră pe proiecte nerealizate

 Fluturașul de salariu intrat în posesia jurnaliștilor indică 22 000 de euro lunar pentru cea mai bună handbalistă a lumii.

Autor: Vasile Cenușă / 20 Feb. 2018

Nora Mork a vorbit despre accidentarea gravă pe care a suferit-o

 Nora Mork a fost votată de aproape 80.000 de oameni şi 16 jurnalişti din 13 ţări diferite drept cea mai bună jucătoare  a lumii în 2017, într-o anchetă făcută de Handball-Planet.com

Autor: Nicolas Grama / 20 Feb. 2018

Potaissa Turda va da testul norvegian în sferturile Challenge Cup, cu Fyllingen Bergen

 Turdenii vor juca primul meci pe teren propriu, pe 24 sau 25 martie, manşa secundă fiind programată în Norvegia, o săptămână mai târziu.

Ştiri recente:

Autor: Dionisie Rotaru / 21 Feb. 2018

Bogdan Stancu s-a retras de la echipa națională

   La doar 31 de ani, Bogdan Stancu a ales să-și încheie cariera internațională, preferând să se concentreze pe evoluțiile sale de la Bursaspor.

Autor: Pompiliu-Nicolae Constantin / 21 Feb. 2018

Nu banii Cristinei Neagu ar trebui să ne deranjeze, ci sumele aruncate pe fereastră pe proiecte nerealizate

 Fluturașul de salariu intrat în posesia jurnaliștilor indică 22 000 de euro lunar pentru cea mai bună handbalistă a lumii.

Autor: Vasile Cenușă / 21 Feb. 2018

România-Belgia 0-2. Niculescu și Buzărnescu au fost eliminate de la Budapesta

   După Sorana Cîrstea, și Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu au părăsit prematur turneul de la Budapesta, deși porneau ca favorite în disputele de astăzi, împotriva unor jucătoare din Belgia.