Oficial / Cristina Neagu s-a retras de la echipa națională

Autor: Mihai Constantin

La câteva zile după ce naționala de handbal feminin a României a terminat pe locul 12 la Campionatul Mondial și după ezitări legate de șansele echipei de a mai ajunge la Jocurile Olimpice, Cristina Neagu şi-a anunţat retragerea din prima reprezentativă.

Cristina Neagu a scris pe Facebook că parcursul său la echipa naţională a fost o “căătorie fantastică” şi că este mândră de ce a reuşit, dar şi recunoscătoare.

“Ce călătorie fantastică! Întotdeauna mi-am dorit să-mi reprezint ţara. Şi am avut şansa de a face asta timp de 17 ani, de fiecare dată cu mândrie, onoare şi responsabilitate. Am jucat şi creat amintiri frumoase alături de jucătoare senzaţionale şi am trăit fiecare moment la intensitate maximă. Mulţumesc tuturor colegelor şi antrenorilor pe care i-am avut de-a lungul timpului la echipa naţională. Mulţumesc fanilor care au fost mereu alături de mine şi de echipă. A fost o mare onoare să fiu căpitanul echipei. Am intrat mereu pe teren cu ambiţie, spirit de luptă, am râs, am plâns, de tristeţe, de bucurie şi am dat de fiecare dată tot ce am avut mai bun. Sunt mândră de tot ce am realizat şi mai ales recunoscătoare pentru toate emoţiile si sentimentele trăite sub tricolor! Drumul cu echipa naţională se încheie aici, dar călătoria mea continuă! Hai, România!”, a fost mesajul Cristinei Neagu.

 Reacțiile nu au întârziat să apară. Unul dintre cei care a felicitat-o pe Neagu pentru activitatea sa a fost antrenorul de la CSM București, Adrian Vasile.

“Căpitane, am fost onorat să reprezint ţara alături de tine! Ai inspirat, o faci în continuare şi o vei face mai puternic la trecerea anilor. Îţi doresc sa fii înconjurată de cât mai multă iubire! Vouă, celor care apreciaţi excelenţa, vă invit să o vedeţi jucând pentru că nu veţi mai vedea aşa ceva. Cu respect şi preţuire, Căpitane!”, este mesajul lui Adrian Vasile.

O analiză interesantă a avut și jurnalistul Silviu Tudor Samuilă. „De câte ori nu s-a întamplat ca Neagu  să înscrie câte 8-9-10-11 goluri, echipa să nu câștige, iar noi să lovim tot în ea? Că e dificilă, că fetele din jur nu se pot exprima din cauza personalității ei etc. Na ca acum nu o sa mai fie Neagu la națională și o să putem înflori. O gluma, evident, pentru că fata asta a fost un soi de piolet de care s-a agățat sportul ăsta în ultimii ani. Prietenoși din fire, românii au ajuns să uite că discutăm despre singura jucătoare din istoria sportului ăstuia aleasă de patru ori MVP-ul planetei și s-au concentrat pe salariul ei. Că de ce îi plateste bucureșteanul contractul la CSM? Eu i-aș fi dat banii ăia doar să vin o dată pe săptămână la Polivalentă, să aduc 3000 de copii acolo și ea să le arate cea mai frumoasă aruncare de la 9 metri din istoria fetelor. Neagu a fost tubul cu oxigen al naționalei noastre de vreo 6 ani încoace, de când a rămas singura handbalistă de clasă mondiala a noastră”, a fost comentariul jurnalistului.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 17 Dec. 2023

Franța, campioană mondială la handbal feminin

 La Herning, în Danemarca, finala Campionatului Mondial a fost o confruntare de cinci stele. 

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Oct. 2023

Dinamo și CSM Constanța, victorii în European League la handbal masculin

 Dinamo și CSM Constanța demonstrează că au calitate în competițiile europene. 

Autor: Nicolae Comănescu / 20 Oct. 2023

România plănuiește să organizeze Campionatul European de handbal feminin din 2026

 Patru orașe sunt avute în vedere pentru a găzdui turneul final.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comanescu / 26 Feb. 2024

Sebastian Baez, spirit competitiv. Argentinianul face un salt mare în carieră prin titlul de la Rio

 Openul de la Rio a devenit epicentrul triumfului tenisului argentinian, iar Sebastian Báez, în vârstă de 23 de ani, a fost protagonistul unei petreceri de neuitat.

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Feb. 2024

Editorial / Cazul Edvard Novak readuce în discuție coșmarul cicliștilor: traficul auto și șoferii neglijenți

 Cazul ciclistului de 20 de ani readuce în discuție modul în care se respectă regulile de circulație într-o țară aglomerată de mașini și cu o adâncă lipsă de respectare a regulilor rutiere, cum este România.

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Feb. 2024

Analiză / Copiii lui Klopp peste blazata Chelsea. Liverpool a câștigat Carabao Cup

 În urma triumfului dramatic al lui Liverpool în finala Carabao Cup împotriva lui Chelsea, toată lumea a elogiat echipa tânără trimisă de Jurgen Klopp pe teren, în contrast cu fotbaliștii de sute de milioane de euro ai lui Chelsea.