Gabriela Ruse, învinsă în finala Transylvania Open, dar cu speranțe pentru ceea ce vine

Autor: Nicolae Comănescu

Gabriela Elena Ruse a fost surpriza plăcută pe care publicul clujean o aștepta. Din păcate, sportiva nu a concretizat așa cum și-ar fi dorit fanii finala cu germanca Tamara Korpatsch, dar a câștigat inimile acestora și s-a încărcat cu energie pentru lunile următoare.

Românca, beneficiară a unui wild-card, a pierdut cu scorul de 6-3, 6-4, ultimul act al turneului de 250 de puncte găzduit de BT Arena din Cluj-Napoca

Sportiva de 25 de ani a început foarte bine meciul şi a condus cu 3-0, dar apoi a acuzat probleme la piciorul stâng şi a pierdut şase ghemuri consecutive şi setul (3-6). Debutul actului secund a fost echilibrat (1-1, 2-2), dar Korpatsch (28 ani, 105 WTA) s-a desprins la 5-2, câştigând cu 6-4.

Pentru Korpatsch este prima finală și primul titlu WTA la simplu, în timp ce Ruse a jucat a treia finală WTA, după cele două consecutive din 2021, cu titlu câştigat la Hamburg şi înfrângere în ultimul act la Palermo.

În urma finalei, Gabriela Ruse a primit un cec de 20.226 de dolari şi 180 de puncte WTA. Korpatsch a fost premiată cu 34.228 dolari şi 280 de puncte WTA.

Mai importante sunt punctele însă, deoarece grație săptămânii clujene Gabriela Ruse a urcat 61 de poziţii în clasamentul WTA, iar în prezent este pe locul 127, cu 573 de puncte.

Ea a declarat, după finala Transylvania Open, că a avut parte o săptămână minunată şi că nu s-a gândit nicio secundă că va ajunge în ultimul act.

“Chiar acum o săptămână veneam către Cluj şi împreună cu antrenorul meu ne calculam punctele şi aflasem că eram aproape să nu mai intru la Australian Open şi chiar mă gândeam câ de greu va fi. Dumnezeu mi-a scos această săptămână în cale. Uneori înfrângerile sunt cele mai importante lecţii. Vă mulţumesc că aţi fost alături de mine. A însemnat extraordinar această săptămână”, a declarat Gabriela Ruse.

 


În continuare jucătoarea din România clasată cel mai bine este Sorana Cîrstea – menţinere pe locul 26, cu 1765 de puncte.

Ana Bogdan a urcat cinci locuri şi este pe 68, cu 942 puncte.

Irina Begu a coborât o poziţie şi este pe 76, cu 888 de puncte, iar în top 100 se mai află Jaqueline Cristian, menţinere pe locul 97, cu 735 de puncte.

La dublu, cel mai bine clasată este, dintre românce, Gabriela Ruse – locul 37, cu 2141 puncte.

Top 5 la simplu este următorul: 1. Arina Sabalenka – 8425 de puncte, 2. Iga Swiatek – 7795, 3. Coco Gauff – 5955, 4. Elena Rîbakina – 5865, 5. Jessica Pegula – 4895. 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comanescu / 26 Feb. 2024

Sebastian Baez, spirit competitiv. Argentinianul face un salt mare în carieră prin titlul de la Rio

 Openul de la Rio a devenit epicentrul triumfului tenisului argentinian, iar Sebastian Báez, în vârstă de 23 de ani, a fost protagonistul unei petreceri de neuitat.

Autor: Mihai Constantin / 10 Dec. 2023

Perechea Monica Niculescu - Cristina Bucşa, câștigătoare la Angers

 Monica Niculescu a reușit un succes notabil pe acest final de an. 

Autor: Mihai Constantin / 05 Dec. 2023

Top 10 cel mai bine plătite sportive din lume

 Coco Gauff s-a bucurat de cel mai important sezon al carierei sale în 2023 pe teren, iar acest lucru s-a simțit și în conturile bancare.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Apr. 2024

VIDEO / Aventura lui Russ Cook, primul om care traversează Africa de la sud la nord în alergare. În ultimul an a parcurs peste 16 000 km

 Britanicul Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, a scris istorie odată cu sosirea la Capul Angela din Tunisia.

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!