VIDEO / Muzeul Luvru, acaparat de activități sportive înainte de Jocurile Olimpice de la Paris

Autor: Nicolae Comănescu

Pentru a sărbători spiritul Jocurilor Olimpice care va cuprinde Parisul în vara acestui an, Muzeul Luvru propune o inițiativă inedită: sesiuni sportive matinale în mijlocul unora dintre cele mai remarcabile colecții ale sale.

Ca cel mai vizitat muzeu din lume, Luvru oferă o experiență nouă intitulată "Courez au Louvre", care constă într-o sesiune de pregătire fizică ce combină tururi ghidate, dans și antrenament sportiv. Această inițiativă începe la ora 8:00 dimineața, înainte ca ușile muzeului să se deschidă pentru publicul larg, permițând vizitatorilor să exploreze operele de artă într-un mod activ și dinamic.

Pe parcursul unei ore, vizitatorii curajoși sunt îndrumați de mai mulți antrenori în diferite părți ale muzeului pentru patru sesiuni de zece minute fiecare. Printre activitățile incluse se numără yoga, dancehall, cardio și disco, oferind participanților o varietate de experiențe pentru a-și energiza ziua într-un mod neașteptat.

Conceptul "Courez au Louvre" a fost dezvoltat de Mehdi Kerkouche, un coregraf și dansator cunoscut, care a avut inițiativa de a îmbina arta cu sportul. "Aruncăm o privire diferită asupra colecțiilor muzeului", a explicat Laurence des Cars, curatorul muzeului, într-un interviu pentru France TV.

Participarea la această sesiune sportivă neobișnuită costă 38 de euro pentru adulți (33 de euro cu reducere, 15 de euro pentru tineri/solidaritate), oferindu-le participanților și dreptul la o vizită gratuită la expoziția "L’Olympisme. Une invention moderne, un héritage antique" și la alte expoziții ale muzeului.

Muzeul Luvru a dezvăluit un program bogat de evenimente legate de Jocurile Olimpice de la Paris 2024, incluzând aceste tururi sportive și o expoziție temporară dedicată istoriei olimpismului. În plus, muzeul va găzdui o serie de sportivi francezi în următoarele săptămâni și va propune un traseu de ghicitori legate de Jocurile Olimpice, în colaborare cu alte patru muzee pariziene: Pompidou, Orsay, Orangerie și Quai-Branly.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Guy Martial Aka, Mohamed Koita / 27 Apr. 2024

Nou record al României pe distanța de 10 km feminin

 Federaţia Română de Atletism a anunţat că sportiva naturalizată Joan Chelimo Melly a doborât recordul naţional în proba de 10 kilometri.

Autor: Nicolae Comănescu / 26 Apr. 2024

Cum reduci colesterolul cu ajutorul activităților sportive

 Activitatea fizică regulată este de multă vreme promovată ca o piatră de temelie a unui stil de viață sănătos.

Autor: Guy Martial Aka, Mohamed Koita / 21 Apr. 2024

Record mondial la maraton, stabilit de kenyanca Peres Jepchirchir

 Atleta kenyană Peres Jepchirchir, în vârstă de 30 de ani, a reușit o cursă spectaculoasă la Maratonul Londrei.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 10 Iun. 2024

Condamnare istorică pentru rasism în fotbalul spaniol. Se poate și la noi ?

 Trei fani ai Valenciei au fost condamnați la închisoare.

Autor: Nicolae Comănescu / 09 Iun. 2024

Noua generație a preluat controlul tenisului. Alcaraz, campion la Roland Garros. Sinner, lider mondial

 Novak Djokovic, ultimul mare nume din tripleta Federer-Nadal-Djokovic a coborât de pe primele două poziții ATP.

Autor: Pompiliu Constantin / 16 Mai 2024

Magia Cupei: Corvinul Hunedoara ne arată farmecul acestei competiții

 În ciuda unui format competițional total neatractiv, după cum este cel gândit de FRF, Cupa României la fotbal ne arată că mai are o urmă de farmec.