Ben Shelton, campion la Openul Japoniei și cu salt în Top 15 ATP

Autor: Nicolae Comănescu

Americanul Ben Shelton a câștigat duminică primul său titlu în circuitul ATP, învingându-l pe rusul Aslan Karatsev cu 7-5, 6-1 în finala Openului Japoniei.

Shelton a devenit profesionist abia în luna august a anului trecut, dar a ajuns în sferturile de finală la Australian Open în ianuarie și în semifinalele US Open luna trecută.

La Tokyo, tânărul de 21 de ani a trebuit să lupte într-o serie de meciuri de trei seturi pentru a ajunge în finală, unde i-a fost mai ușor în fața lui Karatsev, pe care l-a învins în mai puțin de o oră și jumătate.

"Am muncit din greu de la început pentru a-mi construi jocul și a câștiga titluri în circuitul ATP. Îi vezi pe marii campioni, ei termină săptămânile învingători. Câștigă titluri, nu ajung doar în finale. Ei sunt capabili să își mențină nivelul pe tot parcursul săptămânii. Nu spun că sunt undeva acolo încă, dar să reușesc să fac asta timp de o săptămână, să adun cinci meciuri la rând la Tokyo este cu adevărat special", a spus Shelton la final. 

Odată cu victoria din weekend de la Tokyo, Ben Shelton, originar din Atlanta, a intrat în Top 15 al clasamentului ATP. Shelton se numără printre cei patru americani clasați în Top 15, fiind pentru prima dată din 1997 când SUA are patru reprezentanți acolo.

Taylor Fritz rămâne americanul cel mai bine clasat, pe locul 9 mondial, urmat de Tommy Paul (nr. 12), Frances Tiafoe (nr. 14) și Shelton (nr. 15), care a început sezonul pe locul 96 în clasamentul ATP.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 22 Oct. 2023

Gabriela Ruse, învinsă în finala Transylvania Open, dar cu speranțe pentru ceea ce vine

 Gabriela Elena Ruse a fost surpriza plăcută pe care publicul clujean o aștepta.

Autor: Mihai Constantin / 19 Oct. 2023

Holger Rune s-a despărțit de Mouratoglou și l-a ales pe Boris Becker

 Tenismenul danez Holger Rune este o speranță a acestui sport.

Autor: Nicolae Comănescu / 15 Oct. 2023

Hubert Hurkacz, campion la Shanghai, după o finală de infarct cu Andrei Rublev

 Finala masculină a Mastersului de la Shanghai a durat puțin peste două ore, dar ne-a oferit un spectacol pe cinste.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Oct. 2023

ANALIZĂ / Schimbări importante în rugby-ul mondial, care nu ajută România, deși crește numărul de echipe la Cupa Mondială

Deși diferența între elita rugby-ului mondial și eșalonul secund crește, Consiliul World Rugby a aprobat modificări care nu fac decât să accentueze acest hiatus.

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Oct. 2023

Dinamo și CSM Constanța, victorii în European League la handbal masculin

 Dinamo și CSM Constanța demonstrează că au calitate în competițiile europene. 

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Oct. 2023

ANALIZĂ / Tottenham, debut istoric în Premier League. Odă pentru Ange

Experții fotbalului britanic nu-și amintesc ca în istoria recentă a Premier League un manager să aibă un efect de transformare atât de rapid asupra unei echipe.