Ben Shelton, campion la Openul Japoniei și cu salt în Top 15 ATP

Autor: Nicolae Comănescu

Americanul Ben Shelton a câștigat duminică primul său titlu în circuitul ATP, învingându-l pe rusul Aslan Karatsev cu 7-5, 6-1 în finala Openului Japoniei.

Shelton a devenit profesionist abia în luna august a anului trecut, dar a ajuns în sferturile de finală la Australian Open în ianuarie și în semifinalele US Open luna trecută.

La Tokyo, tânărul de 21 de ani a trebuit să lupte într-o serie de meciuri de trei seturi pentru a ajunge în finală, unde i-a fost mai ușor în fața lui Karatsev, pe care l-a învins în mai puțin de o oră și jumătate.

"Am muncit din greu de la început pentru a-mi construi jocul și a câștiga titluri în circuitul ATP. Îi vezi pe marii campioni, ei termină săptămânile învingători. Câștigă titluri, nu ajung doar în finale. Ei sunt capabili să își mențină nivelul pe tot parcursul săptămânii. Nu spun că sunt undeva acolo încă, dar să reușesc să fac asta timp de o săptămână, să adun cinci meciuri la rând la Tokyo este cu adevărat special", a spus Shelton la final. 

Odată cu victoria din weekend de la Tokyo, Ben Shelton, originar din Atlanta, a intrat în Top 15 al clasamentului ATP. Shelton se numără printre cei patru americani clasați în Top 15, fiind pentru prima dată din 1997 când SUA are patru reprezentanți acolo.

Taylor Fritz rămâne americanul cel mai bine clasat, pe locul 9 mondial, urmat de Tommy Paul (nr. 12), Frances Tiafoe (nr. 14) și Shelton (nr. 15), care a început sezonul pe locul 96 în clasamentul ATP.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 19 Apr. 2024

Garbine Muguruza, retragerea unei mari campioane

 După mai mult de un an de absență din circuitul feminin, jucătoarea de tenis Garbiñe Muguruza a decis să-și încheie cariera profesională la vârsta de 30 de ani.

Autor: Nicolae Comănescu / 14 Apr. 2024

Analiză / Nike se luptă să țină pasul cu concurența

 În industria echipamentului sportiv, a rămâne relevant poate fi o chestiune trecătoare.

Autor: Nicolae Comanescu / 26 Feb. 2024

Sebastian Baez, spirit competitiv. Argentinianul face un salt mare în carieră prin titlul de la Rio

 Openul de la Rio a devenit epicentrul triumfului tenisului argentinian, iar Sebastian Báez, în vârstă de 23 de ani, a fost protagonistul unei petreceri de neuitat.

Ştiri recente:

Autor: Pompiliu Constantin / 16 Mai 2024

Magia Cupei: Corvinul Hunedoara ne arată farmecul acestei competiții

 În ciuda unui format competițional total neatractiv, după cum este cel gândit de FRF, Cupa României la fotbal ne arată că mai are o urmă de farmec. 

Autor: Nicolae Comănescu / 11 Mai 2024

Rețeta pentru promovarea lui Como în Serie A: mulți bani, Fabregas și Henry

 După o absență de 21 de ani, Como a revenit în Serie A.

Autor: Nicolae Comănescu / 10 Mai 2024

Luptătoarele Kriszta Incze și Cătălina Axente, calificate la Jocurile Olimpice de la Paris

 România își consolidează prezența la Jocurile Olimpice în concursul de lupte.