Hubert Hurkacz, campion la Shanghai, după o finală de infarct cu Andrei Rublev

Autor: Nicolae Comănescu

Sub privirile lui Roger Federer, finala masculină a Mastersului de la Shanghai a durat puțin peste două ore, dar ne-a oferit un spectacol pe cinste.

Polonezul Hubert Hurkacz și rusul Andrei Rublev s-au duelat pentru trofeu și au făcut-o cu stil, iar împreună au reușit 34 de ași și 86 de lovituri direct câștigătoare, reușind să câștige mai mult de 75% din punctele de pe primul serviciu.

Polonezul aflat pe locul 17 în lumes-a impus în cele din urmă cu 6-3, 3-6, 7-6 (10/8) în fața rusului aflat pe locul 7 ATP, împotriva căruia a salvat o minge de meci.

Hurkacz, în vârstă de 26 de ani, este la al doilea Masters 1000 din carieră, după cel de la Miami în 2021. Titlul de la Shanghai este al şaptelea în circuitul ATP pentru polonez. Cu această victorie, Hurkacz urcă pe locul 11 în clasamentul ATP, în timp ce Rublev intră în Top 5. 

„A fost o luptă acerbă. Mai ales din punct de vedere emoțional. Am avut o minge de meci și Andrei a lovit un serviciu extraordinar, apoi el a avut o minge de meci și apoi am avut eu câteva mingi de meci. A fost un du-te-vino și un meci atât de complicat. Andrei a avut niște lovituri grozave. Eu încercam să răspund. A fost unul dintre acele meciuri în care am continuat să cred și sunt foarte mulțumită de cum am reușit la final”, a declarat Hubert Hurkacz la festivitatea de premiere.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 19 Apr. 2024

Garbine Muguruza, retragerea unei mari campioane

 După mai mult de un an de absență din circuitul feminin, jucătoarea de tenis Garbiñe Muguruza a decis să-și încheie cariera profesională la vârsta de 30 de ani.

Autor: Nicolae Comănescu / 14 Apr. 2024

Analiză / Nike se luptă să țină pasul cu concurența

 În industria echipamentului sportiv, a rămâne relevant poate fi o chestiune trecătoare.

Autor: Nicolae Comanescu / 26 Feb. 2024

Sebastian Baez, spirit competitiv. Argentinianul face un salt mare în carieră prin titlul de la Rio

 Openul de la Rio a devenit epicentrul triumfului tenisului argentinian, iar Sebastian Báez, în vârstă de 23 de ani, a fost protagonistul unei petreceri de neuitat.

Ştiri recente:

Autor: Pompiliu Constantin / 16 Mai 2024

Magia Cupei: Corvinul Hunedoara ne arată farmecul acestei competiții

 În ciuda unui format competițional total neatractiv, după cum este cel gândit de FRF, Cupa României la fotbal ne arată că mai are o urmă de farmec. 

Autor: Nicolae Comănescu / 11 Mai 2024

Rețeta pentru promovarea lui Como în Serie A: mulți bani, Fabregas și Henry

 După o absență de 21 de ani, Como a revenit în Serie A.

Autor: Nicolae Comănescu / 10 Mai 2024

Luptătoarele Kriszta Incze și Cătălina Axente, calificate la Jocurile Olimpice de la Paris

 România își consolidează prezența la Jocurile Olimpice în concursul de lupte.