Hubert Hurkacz, campion la Shanghai, după o finală de infarct cu Andrei Rublev

Autor: Nicolae Comănescu

Sub privirile lui Roger Federer, finala masculină a Mastersului de la Shanghai a durat puțin peste două ore, dar ne-a oferit un spectacol pe cinste.

Polonezul Hubert Hurkacz și rusul Andrei Rublev s-au duelat pentru trofeu și au făcut-o cu stil, iar împreună au reușit 34 de ași și 86 de lovituri direct câștigătoare, reușind să câștige mai mult de 75% din punctele de pe primul serviciu.

Polonezul aflat pe locul 17 în lumes-a impus în cele din urmă cu 6-3, 3-6, 7-6 (10/8) în fața rusului aflat pe locul 7 ATP, împotriva căruia a salvat o minge de meci.

Hurkacz, în vârstă de 26 de ani, este la al doilea Masters 1000 din carieră, după cel de la Miami în 2021. Titlul de la Shanghai este al şaptelea în circuitul ATP pentru polonez. Cu această victorie, Hurkacz urcă pe locul 11 în clasamentul ATP, în timp ce Rublev intră în Top 5. 

„A fost o luptă acerbă. Mai ales din punct de vedere emoțional. Am avut o minge de meci și Andrei a lovit un serviciu extraordinar, apoi el a avut o minge de meci și apoi am avut eu câteva mingi de meci. A fost un du-te-vino și un meci atât de complicat. Andrei a avut niște lovituri grozave. Eu încercam să răspund. A fost unul dintre acele meciuri în care am continuat să cred și sunt foarte mulțumită de cum am reușit la final”, a declarat Hubert Hurkacz la festivitatea de premiere.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 22 Oct. 2023

Gabriela Ruse, învinsă în finala Transylvania Open, dar cu speranțe pentru ceea ce vine

 Gabriela Elena Ruse a fost surpriza plăcută pe care publicul clujean o aștepta.

Autor: Nicolae Comănescu / 22 Oct. 2023

Ben Shelton, campion la Openul Japoniei și cu salt în Top 15 ATP

 Americanul Ben Shelton a câștigat duminică primul său titlu în circuitul ATP

Autor: Mihai Constantin / 19 Oct. 2023

Holger Rune s-a despărțit de Mouratoglou și l-a ales pe Boris Becker

 Tenismenul danez Holger Rune este o speranță a acestui sport.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Oct. 2023

ANALIZĂ / Schimbări importante în rugby-ul mondial, care nu ajută România, deși crește numărul de echipe la Cupa Mondială

Deși diferența între elita rugby-ului mondial și eșalonul secund crește, Consiliul World Rugby a aprobat modificări care nu fac decât să accentueze acest hiatus.

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Oct. 2023

Dinamo și CSM Constanța, victorii în European League la handbal masculin

 Dinamo și CSM Constanța demonstrează că au calitate în competițiile europene. 

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Oct. 2023

ANALIZĂ / Tottenham, debut istoric în Premier League. Odă pentru Ange

Experții fotbalului britanic nu-și amintesc ca în istoria recentă a Premier League un manager să aibă un efect de transformare atât de rapid asupra unei echipe.