Sir Alcaraz ! Spaniolul Carlos Alcaraz a câștigat turneul de la Wimbledon în fața lui Novak Djokovic

Autor: Nicolae Comănescu

După aproape cinci ore de luptă, Carlos Alcaraz l-a învins pe Novak Djokovic în finala turneului de la Wimbledon. A fost un ultim act plin de suspands, decis în cinci seturi, scor 1-6, 7-6 [6], 6-1, 3-6, 6-4.

Carlos Alcaraz a reuşit 9 aşi, dar a şi comis 7 duble greşeli. Ibericul a avut nu mai puţin de 66 de mingi direct câştigătoare, faţă de doar 32 ale lui Djokovic. La erori neforţate, raportul a fost destul de echilibrat, cu 45 Alcaraz şi 40 Djokovic. La diferenţa totală de puncte, Alcaraz a avut unul în plus faţă de adversarul său, 167-166.

Spaniolul în vârstă de 20 de ani, aflat pe locul 1 mondial, a câștigat al doilea său Grand Slam după US Open 2022. 

„Este un vis devenit realitate pentru mine! Este grozav să câştig, dar chiar dacă aş fi pierdut, aş fi fost mândru de mine. Am jucat o finală împotriva unei legende a sportului nostru. Este un vis devenit realitate să poţi juca pe acest teren. Este uimitor pentru un băiat de 20 de ani să ajungă foarte repede la acest gen de situaţie. Sunt foarte, foarte mândru de mine şi de echipa pe care o am, de munca pe care o depunem în fiecare zi”, a declarat Carlos Alcaraz după acest triumf.

Tânărul spaniol se anunță deja un combatant important al istoriei acestui sport, iar victoria în fața lui Novak Djokovic în finala de la Wimbledon este un argument în acest sens. Puștiul din El Palmar a strălucit în multe moment, deși a început mai greoi în fața sârbului care deține 23 de titluri de Grand Slam, dintre care 7 la Wimbledon.

 Pentru Alcaraz aceasta este a şasea finală câştigată în 2023, în timp ce Novak Djokovic pierde primul turneu de Grand Slam al anului, după ce a câştigat Australian Open şi Roland Garros.

Spaniolul devine al treilea cel tânăr campion de la Wimbledon în era open (din 1968), după Boris Becker (17 ani) şi Bjorn Borg (20).

La meci au asistat mai multe staruri: Daniel Craig, Brad Pitt, Ariana Grande, Andrew Garfield, Tom Hiddleston, Hugh Jackman, dar și regele Felipe al VI-lea.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comanescu / 26 Feb. 2024

Sebastian Baez, spirit competitiv. Argentinianul face un salt mare în carieră prin titlul de la Rio

 Openul de la Rio a devenit epicentrul triumfului tenisului argentinian, iar Sebastian Báez, în vârstă de 23 de ani, a fost protagonistul unei petreceri de neuitat.

Autor: Mihai Constantin / 10 Dec. 2023

Perechea Monica Niculescu - Cristina Bucşa, câștigătoare la Angers

 Monica Niculescu a reușit un succes notabil pe acest final de an. 

Autor: Mihai Constantin / 05 Dec. 2023

Top 10 cel mai bine plătite sportive din lume

 Coco Gauff s-a bucurat de cel mai important sezon al carierei sale în 2023 pe teren, iar acest lucru s-a simțit și în conturile bancare.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Apr. 2024

VIDEO / Aventura lui Russ Cook, primul om care traversează Africa de la sud la nord în alergare. În ultimul an a parcurs peste 16 000 km

 Britanicul Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, a scris istorie odată cu sosirea la Capul Angela din Tunisia.

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!