Final de carieră pentru unul dintre cei mai longevivi jucători din circuitul ATP

Autor: Dan Voinea

Feliciano Lopez a spus adio carierei de jucător acasă, în Spania, la Mallorca. În turneul patronat de unchiul lui Rafa Nadal, Toni, jucătorul ajuns pe locul 634 în ierarhia mondială a beneficiat de un wild card. Și, după ce a învins doi australieni, a ajuns între primii opt la competiția ATP 250.

Astfel, Lopez a devenit cel mai vârstnic sfert finalist într-un turneu ATP de la Jimmy Connors, la Halle, în 1995, când americanul avea 42 de ani. În 25 de sezoane în circuitul profesionist, Feliciano Lopez a adunat 7 trofee la simplu și 6 la dublu (inclusiv un Grand Slam alături de Marc Lopez, la French Open 2016). Are în palmares și 4 troefee în Cupa Davis, cu reprezentativa Spaniei.

În 2015 a reușit cea mai bună clasare la simplu, locul 12 în ierarhia mondială. Din 2019, a îmbinat cariera de jucător cu cea de director al unui turneu de prestigiu, cel de la Madrid. La finalul ultimului meci din carieră, 2-6, 4-6, cu neamțul Hanfmann, Lopez a apărut la interviu alături de soție, modelul Sandra Gago, și de fiul lor, Dario.

Vizibil emoționat, Feliciano nu și-a putut stăpâni lacrimile. Mai ales că, printre mesajele primite a fost și cel din partea bunului său prieten, Rafa Nadal. Unul dintre jucătorii de top pe care a reușit să îi invingă de-a lungul carierei. Lopez a adunat premii de aproape 19 milioane de dolari din tenis, fiind pe locul 31 la acest capitol în clasamentul all-time.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comanescu / 26 Feb. 2024

Sebastian Baez, spirit competitiv. Argentinianul face un salt mare în carieră prin titlul de la Rio

 Openul de la Rio a devenit epicentrul triumfului tenisului argentinian, iar Sebastian Báez, în vârstă de 23 de ani, a fost protagonistul unei petreceri de neuitat.

Autor: Mihai Constantin / 10 Dec. 2023

Perechea Monica Niculescu - Cristina Bucşa, câștigătoare la Angers

 Monica Niculescu a reușit un succes notabil pe acest final de an. 

Autor: Mihai Constantin / 05 Dec. 2023

Top 10 cel mai bine plătite sportive din lume

 Coco Gauff s-a bucurat de cel mai important sezon al carierei sale în 2023 pe teren, iar acest lucru s-a simțit și în conturile bancare.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Apr. 2024

VIDEO / Aventura lui Russ Cook, primul om care traversează Africa de la sud la nord în alergare. În ultimul an a parcurs peste 16 000 km

 Britanicul Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, a scris istorie odată cu sosirea la Capul Angela din Tunisia.

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!