Alergarea a salvat-o de la depresie, mărturisește fosta jucătoare de tenis Monica Puig

Autor: Nicolae Comănescu

Monica Puig a fost multă vreme în Top 30 mondial, a câștigat două turnee și a înregistrat peste 300 de meciuri în cariera sa de jucătoare de tenis profesionistă.

La un an după ce problemele la umăr au forțat-o să se retragă la vârsta de 28 de ani, Puig nu mai are puterea să pună mâna pe o rachetă de tenis sau să pășească pe un teren.

În schimb, ea s-a îndrăgostit de alergarea maratoanelor, mai întâi la New York, apoi la Boston și Londra în weekend-uri consecutive, la începutul acestui an și se află deja la jumătatea drumului spre obiectivul său de a termina toate cele șase maratoane majore din lume până la sfârșitul anului 2024.

"De fiecare dată când trec linia de sosire a unui maraton și obțin un nou record personal, mă emoționez, am și  plâns. Nu vreau să stau pe canapea și să îmi plâng de milă. Dar am încercat să canalizez toată energia pe care o am față de ceea ce simțeam în legătură cu cariera mea în ceva mai productiv.", a declarat Puig pentru CNN Sport.

Ea declară este terminarea unui maraton se poate compara cu câștigarea unui meci de tenis. însă, cel maiimportant lucru pentru Puig este sentimentul de satisfacție personală pe care îl obține în urma alergării, care a ajutat-o să atenueze durerea persistentă a retragerii sale din tenis.

"Este mai mult pentru a-mi arăta mie însămi că nu m-am lăsat să cad în această mare gaură neagră de depresie și tristețe. Am reușit să mă ridic din nou și să găsesc altceva care să mă motiveze să mă ridic din pat în fiecare zi, care să mă motiveze să continui să fiu puternică, în formă și să mă distrez în același timp", a declarat Monica Puig.

Fosta jucătoare de tenis a ajuns cel mai sus pe locul 27 în lume și a câștigat un titlu în circuitul WTA în 2014. Momentul ei de glorie a venit doi ani mai târziu, când a câștigat aurul olimpic la Rio, prima medalie de aur din istoria Puerto Rico la Jocurile Olimpice.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comanescu / 26 Feb. 2024

Sebastian Baez, spirit competitiv. Argentinianul face un salt mare în carieră prin titlul de la Rio

 Openul de la Rio a devenit epicentrul triumfului tenisului argentinian, iar Sebastian Báez, în vârstă de 23 de ani, a fost protagonistul unei petreceri de neuitat.

Autor: Mihai Constantin / 10 Dec. 2023

Perechea Monica Niculescu - Cristina Bucşa, câștigătoare la Angers

 Monica Niculescu a reușit un succes notabil pe acest final de an. 

Autor: Mihai Constantin / 05 Dec. 2023

Top 10 cel mai bine plătite sportive din lume

 Coco Gauff s-a bucurat de cel mai important sezon al carierei sale în 2023 pe teren, iar acest lucru s-a simțit și în conturile bancare.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Apr. 2024

VIDEO / Aventura lui Russ Cook, primul om care traversează Africa de la sud la nord în alergare. În ultimul an a parcurs peste 16 000 km

 Britanicul Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, a scris istorie odată cu sosirea la Capul Angela din Tunisia.

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!