Alergarea a salvat-o de la depresie, mărturisește fosta jucătoare de tenis Monica Puig

Autor: Nicolae Comănescu

Monica Puig a fost multă vreme în Top 30 mondial, a câștigat două turnee și a înregistrat peste 300 de meciuri în cariera sa de jucătoare de tenis profesionistă.

La un an după ce problemele la umăr au forțat-o să se retragă la vârsta de 28 de ani, Puig nu mai are puterea să pună mâna pe o rachetă de tenis sau să pășească pe un teren.

În schimb, ea s-a îndrăgostit de alergarea maratoanelor, mai întâi la New York, apoi la Boston și Londra în weekend-uri consecutive, la începutul acestui an și se află deja la jumătatea drumului spre obiectivul său de a termina toate cele șase maratoane majore din lume până la sfârșitul anului 2024.

"De fiecare dată când trec linia de sosire a unui maraton și obțin un nou record personal, mă emoționez, am și  plâns. Nu vreau să stau pe canapea și să îmi plâng de milă. Dar am încercat să canalizez toată energia pe care o am față de ceea ce simțeam în legătură cu cariera mea în ceva mai productiv.", a declarat Puig pentru CNN Sport.

Ea declară este terminarea unui maraton se poate compara cu câștigarea unui meci de tenis. însă, cel maiimportant lucru pentru Puig este sentimentul de satisfacție personală pe care îl obține în urma alergării, care a ajutat-o să atenueze durerea persistentă a retragerii sale din tenis.

"Este mai mult pentru a-mi arăta mie însămi că nu m-am lăsat să cad în această mare gaură neagră de depresie și tristețe. Am reușit să mă ridic din nou și să găsesc altceva care să mă motiveze să mă ridic din pat în fiecare zi, care să mă motiveze să continui să fiu puternică, în formă și să mă distrez în același timp", a declarat Monica Puig.

Fosta jucătoare de tenis a ajuns cel mai sus pe locul 27 în lume și a câștigat un titlu în circuitul WTA în 2014. Momentul ei de glorie a venit doi ani mai târziu, când a câștigat aurul olimpic la Rio, prima medalie de aur din istoria Puerto Rico la Jocurile Olimpice.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 22 Oct. 2023

Gabriela Ruse, învinsă în finala Transylvania Open, dar cu speranțe pentru ceea ce vine

 Gabriela Elena Ruse a fost surpriza plăcută pe care publicul clujean o aștepta.

Autor: Nicolae Comănescu / 22 Oct. 2023

Ben Shelton, campion la Openul Japoniei și cu salt în Top 15 ATP

 Americanul Ben Shelton a câștigat duminică primul său titlu în circuitul ATP

Autor: Mihai Constantin / 19 Oct. 2023

Holger Rune s-a despărțit de Mouratoglou și l-a ales pe Boris Becker

 Tenismenul danez Holger Rune este o speranță a acestui sport.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Oct. 2023

ANALIZĂ / Schimbări importante în rugby-ul mondial, care nu ajută România, deși crește numărul de echipe la Cupa Mondială

Deși diferența între elita rugby-ului mondial și eșalonul secund crește, Consiliul World Rugby a aprobat modificări care nu fac decât să accentueze acest hiatus.

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Oct. 2023

Dinamo și CSM Constanța, victorii în European League la handbal masculin

 Dinamo și CSM Constanța demonstrează că au calitate în competițiile europene. 

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Oct. 2023

ANALIZĂ / Tottenham, debut istoric în Premier League. Odă pentru Ange

Experții fotbalului britanic nu-și amintesc ca în istoria recentă a Premier League un manager să aibă un efect de transformare atât de rapid asupra unei echipe.