Begu s-a calificat în sferturi la Madrid, a urcat peste Halep în clasamentul WTA și devine prima ''rachetă'' a României

Autor: Dan Voinea

Irina Begu are un parcurs ireproșabil la turneul WTA 1000 de la Madrid. Românca  a deschis ziua pe terenul trei de la Caja Magica. Adversară în optimi, Liudmila Samsonova, locul 18 WTA și a 14-a favorită a competiției.

Rusoaica a început mai bine și s-a dus repede la 3-0. De acolo, a existat o singură jucătoare pe teren în primul set. Eleva lui Victor Crivoi a preluat controlul și a profitat de numeroasele greșeli neprovocate ale adversarei. Rusoaica a mai câștigat un singur game în setul încheiat cu 6-4 pentru româncă.

Begu a luat-o tare pe Samsonova în debutul actului secund . A făcut break în primul game și apoi l-a confirmat. Rusoaica a avut o tresărire de orgoliu, a egalat la trei și a câștigat pe serviciul Irinei în al șaptelea game. Dar Begu a început să joace din nou consistent, a luat trei game-uri la rând și a închis meciul după mai puțin de două ore, cu un dublu 6-4.

După acest succes, Begu urcă pe locul 27 în clasamentul live, o întrece pe Simona Halep și devine prima ''rachetă'' a României. E cea mai bună clasare pentru Begu din 2016, când ajungea pe poziția a 22-a în lume. Este al treillea sfert de finală pentru Irina la Madrid, după cele consecutive din 2015 și 2016. Tot cu un dublu 6-4 s-a impus și următoarea adversară a lui Begu. Grecoaica Sakkari a învins-o pe Badosa și se va bate cu Irina pentu un loc în careul de ași.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 19 Apr. 2024

Garbine Muguruza, retragerea unei mari campioane

 După mai mult de un an de absență din circuitul feminin, jucătoarea de tenis Garbiñe Muguruza a decis să-și încheie cariera profesională la vârsta de 30 de ani.

Autor: Nicolae Comănescu / 14 Apr. 2024

Analiză / Nike se luptă să țină pasul cu concurența

 În industria echipamentului sportiv, a rămâne relevant poate fi o chestiune trecătoare.

Autor: Nicolae Comanescu / 26 Feb. 2024

Sebastian Baez, spirit competitiv. Argentinianul face un salt mare în carieră prin titlul de la Rio

 Openul de la Rio a devenit epicentrul triumfului tenisului argentinian, iar Sebastian Báez, în vârstă de 23 de ani, a fost protagonistul unei petreceri de neuitat.

Ştiri recente:

Autor: Pompiliu Constantin / 16 Mai 2024

Magia Cupei: Corvinul Hunedoara ne arată farmecul acestei competiții

 În ciuda unui format competițional total neatractiv, după cum este cel gândit de FRF, Cupa României la fotbal ne arată că mai are o urmă de farmec. 

Autor: Nicolae Comănescu / 11 Mai 2024

Rețeta pentru promovarea lui Como în Serie A: mulți bani, Fabregas și Henry

 După o absență de 21 de ani, Como a revenit în Serie A.

Autor: Nicolae Comănescu / 10 Mai 2024

Luptătoarele Kriszta Incze și Cătălina Axente, calificate la Jocurile Olimpice de la Paris

 România își consolidează prezența la Jocurile Olimpice în concursul de lupte.