
Autor: Nicolae Comănescu
Dacă alerga cu jumătate de secundă mai rapid pe fiecare dintre cei 42 de kilometri, kenyanul Kelvin Kiptum ar fi bătut recordul mondial la maraton.
Sportivul de 23 de ani a câştigat Maratonul de la Londra, cu al doilea cel mai bun timp din istorie, cu 2 ore, 1 minut şi 25 de secunde, la 16 secunde de recordul mondial al lui Eliud Kipchoge.
Kiptum a fost aproape să bată recordul mondial la Valencia, în decembrie 2022, când a alergat maratonul pentru prima dată în carieră.
La Londra, Kelvin Kiptum a fost urmat de compatriotul său Geoffrey Kamworor şi de etiopianul Tamirat Tola, campion mondial al disciplinei. Eliud Kipchoge nu a participat la cursă, el fiind cel care a dat startul.
La feminin s-a impus dubla campioană olimpică de la Tokyo (5.000 m şi 10.000 m), Sifan Hassan, din Ţările de Jos, care a trecut la sprint de etiopianca Alemu Megertu şi kenyanca Peres Jepchirchir.
Câştigătoare în 2019 şi 2020 la Maratonul de la Londra şi deţinătoare a recordului mondial pe distanţă, kenyanca Brigid Kosgei a abandonat după doar un kilometru. Ea a acuzat probleme medicale cu câteva săptămâni înainte de eveniment.
Peste 15 000 de oameni au alergat la Maratonul Internațional București.
India are o economie în creștere și o populație care vrea să simtă acest lucru.
Muzeul Sportului din Capitală a găzduit lansarea volumului "Forţa femeilor în sport".
Deși diferența între elita rugby-ului mondial și eșalonul secund crește, Consiliul World Rugby a aprobat modificări care nu fac decât să accentueze acest hiatus.
Dinamo și CSM Constanța demonstrează că au calitate în competițiile europene.
Experții fotbalului britanic nu-și amintesc ca în istoria recentă a Premier League un manager să aibă un efect de transformare atât de rapid asupra unei echipe.