ANALIZĂ / Carlos Alcaraz, evaluat de Patrick Mouratoglou

Autor: Nicolae Comănescu

Patrick Mouratoglou este unul dintre cei mai respectați antrenori, iar analizele sale sunt mereu puse în discuție. Francezul a făcut un profil și pentru spaniolul Carlos Alcaraz. Mouratoglu subliniază capacitatea lui Carlos Alcaraz de a performa la nivel înalt pe toate suprafețele, nu doar pe zgură.

Alcaraz și-a demonstrat în mod regulat abilitățile de top încă din 2022, mai ales pe zgură. Jucătorul spaniol i-a învins pe Novak Djokovic și Rafael Nadal pe această suprafață la Madrid anul trecut și a câștigat, de asemenea, patru dintre cele opt titluri din carieră pe zgură.

Experții și adversarii sunt conștienți de capacitatea tânărului de 19 ani de a avea performanțe bune în special pe suprafețele mai lente. Însă Mouratoglou consideră că Alcaraz nu ar trebui să fie catalogat doar ca fiind un jucător bun pe zgură, pentru că se potrivește bine și pe alte suprafețe.

"Cred că Carlos Alcaraz este un jucător excelent pe toate suprafețele, nu cred că este un jucător doar de zgură. Rafa este mai degrabă un jucător de zgură. Nadal a învățat să fie bun și pe alte suprafețe, dar, inițial, a fost cu adevărat un jucător de zgură, ceea ce nu este cazul lui Carlos. Alcaraz are viteză, are forță, are o capacitate de reacție foarte bună, așa că poate face față la nivel înalt pe orice suprafață", susține Patrick Mouratoglou.

Antrenorul francez consideră, de asemenea, că multe dintre atributele fizice și tehnice ale lui Alcaraz îl ajută să iasă în evidență pe zgură în comparație cu alți jucători de pe această suprafață.

"Cred că este un jucător care se mișcă bine pe tot terenul de la început. Este bun pe hard ca și pe zgură, poate că i-aș da un avantaj mai mare pe zgură decât pe hard, pentru că are câteva arme care sunt letale pe această suprafață. Este un maestru în lovituri de drop. Serviciul său de kick este unul dintre cele mai bune, dacă nu cel mai bun, din circuit. Și forehand-ul lui. Când pui toate astea la un loc, cred că asta îi dă chiar un avantaj în plus pe zgură în comparație cu suprafața rapidă", a mai adăugat Mouratoglou despre Carlos Alcaraz.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 19 Apr. 2024

Garbine Muguruza, retragerea unei mari campioane

 După mai mult de un an de absență din circuitul feminin, jucătoarea de tenis Garbiñe Muguruza a decis să-și încheie cariera profesională la vârsta de 30 de ani.

Autor: Nicolae Comănescu / 14 Apr. 2024

Analiză / Nike se luptă să țină pasul cu concurența

 În industria echipamentului sportiv, a rămâne relevant poate fi o chestiune trecătoare.

Autor: Nicolae Comanescu / 26 Feb. 2024

Sebastian Baez, spirit competitiv. Argentinianul face un salt mare în carieră prin titlul de la Rio

 Openul de la Rio a devenit epicentrul triumfului tenisului argentinian, iar Sebastian Báez, în vârstă de 23 de ani, a fost protagonistul unei petreceri de neuitat.

Ştiri recente:

Autor: Pompiliu Constantin / 16 Mai 2024

Magia Cupei: Corvinul Hunedoara ne arată farmecul acestei competiții

 În ciuda unui format competițional total neatractiv, după cum este cel gândit de FRF, Cupa României la fotbal ne arată că mai are o urmă de farmec. 

Autor: Nicolae Comănescu / 11 Mai 2024

Rețeta pentru promovarea lui Como în Serie A: mulți bani, Fabregas și Henry

 După o absență de 21 de ani, Como a revenit în Serie A.

Autor: Nicolae Comănescu / 10 Mai 2024

Luptătoarele Kriszta Incze și Cătălina Axente, calificate la Jocurile Olimpice de la Paris

 România își consolidează prezența la Jocurile Olimpice în concursul de lupte.