Daniil Medvedev, MVP și la Miami. Rusul câștigă al patrulea turneu în 2023

Autor: Nicolae Comănescu

Daniil Medvedev este cel mai în formă jucător din circuitul ATP. Rusul l-a zdrobit pe Jannik Sinner în finala turneului Masters 1000 de la Miami cu scorul de 7-5, 6-3. 

Finala a durat puțin peste o oră și jumătate, timp în care Sinner s-a și accidentat, atât de tare încât la mijlocul primului set i-a cerut pastile medicului turneului. Prin urmare, succesul împotriva liderului mondial Carlos Alcaraz, pe care l-a dominat în semifinale, nu s-a mai repetat.

În schimb, Medvedev și-a văzut de joc și a bifat cel mai important trofeu din acest an, după ce s-a mai impus și la Rotterdam, Doha și Dubai și a fost finalist la Indian Wells (învins de Alcaraz).

Medvedev a ajuns la 24 de victorii în ultimele 25 de meciuri. Este al cincilea său titlu Masters 1000 și al 19-lea trofeu din carieră. 

"Sunt foarte fericit. Astăzi a fost un meci greu. A fost probabil cea mai călduroasă zi și cea mai umedă din timpul turneului. Nu au fost condiții ușoare. Nu știu dacă Jannik a avut o mică accidentare sau crampe. Și eu am avut probleme, am încercat să nu le arăt”, a spus Daniil Medvedev la finalul meciului.

Rusul a primit un cec de 1 262 000 de dolari pentru acest triumf, iar cele 1000 de puncte îl vor duce pe locul 4 ATP, la 2000 de puncte în spatele noului lider mondial, Novak Djokovic. Sinner a primit 662 000 de dolari după acest meci pierdut în fața lui Medvedev, aș șaselea din tot atâtea dispute. Sinner revine în Top 10 ATP, pe 9, cea mai bună clasare din carieră.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 19 Apr. 2024

Garbine Muguruza, retragerea unei mari campioane

 După mai mult de un an de absență din circuitul feminin, jucătoarea de tenis Garbiñe Muguruza a decis să-și încheie cariera profesională la vârsta de 30 de ani.

Autor: Nicolae Comănescu / 14 Apr. 2024

Analiză / Nike se luptă să țină pasul cu concurența

 În industria echipamentului sportiv, a rămâne relevant poate fi o chestiune trecătoare.

Autor: Nicolae Comanescu / 26 Feb. 2024

Sebastian Baez, spirit competitiv. Argentinianul face un salt mare în carieră prin titlul de la Rio

 Openul de la Rio a devenit epicentrul triumfului tenisului argentinian, iar Sebastian Báez, în vârstă de 23 de ani, a fost protagonistul unei petreceri de neuitat.

Ştiri recente:

Autor: Pompiliu Constantin / 16 Mai 2024

Magia Cupei: Corvinul Hunedoara ne arată farmecul acestei competiții

 În ciuda unui format competițional total neatractiv, după cum este cel gândit de FRF, Cupa României la fotbal ne arată că mai are o urmă de farmec. 

Autor: Nicolae Comănescu / 11 Mai 2024

Rețeta pentru promovarea lui Como în Serie A: mulți bani, Fabregas și Henry

 După o absență de 21 de ani, Como a revenit în Serie A.

Autor: Nicolae Comănescu / 10 Mai 2024

Luptătoarele Kriszta Incze și Cătălina Axente, calificate la Jocurile Olimpice de la Paris

 România își consolidează prezența la Jocurile Olimpice în concursul de lupte.