Rafael Nadal, campion la Australian Open, după o finală de poveste cu Daniil Medvedev

Autor: Maria Sorescu

Spaniolul Rafael Nadal a mai scris o pagină de istorie a sportului. Spaniolul a câştigat finala de la Australian Open după mai bine de 5 ore și a ajuns la grand slam-ul cu numărul 21.

Nadal l-a întrecut cu scorul de 2-6, 6-7 (5), 6-4, 6-4, 7-5 pe rusul Daniil Medvedev, locul 2 ATP. La capătul acestei finale, Nadal a devenit primul jucător din istorie care a câştigat 21 de "majore", unul în plus faţă de Roger Federer şi Novak Djokovic.

Nadal, 35 de ani, a cucerit a doua oară în carieră Australian Open, din şase finale jucate, primul succes după cel repurtat în 2009. Spaniolul a mai câştigat de 13 ori turneul de la Roland Garros, de două ori turneul de la Wimbledon şi de patru ori US Open. Şi "contorul" poate înregistra noi trofee, pentru că urmează French Open, turneu la care Nadal este "Regele Zgurii".

Medvedev, 25 de ani, rămâne cu două finale jucate la Melbourne Park şi pierdute la rând, o finală şi un trofeu la US Open.

Câştigătorul Australian Open va primi un premiu de 2,875 de milioane de dolari australieni (1,82 de milioane de euro) şi 2.000 de puncte ATP. Învinsul va încasa un premiu de 1,575 de milioane de dolari australieni (996.500 de euro) şi 1.200 de puncte ATP. Nadal și Medevev vor rămâne pe locurile 5 ATP, respectiv 2 ATP.

„E un moment greu pentru Daniil, care e un campion nemaipomenit. N-am niciun dubiu, vei câștiga și tu acest trofeu de două ori în carieră. Felicit echipa și familia ta. A fost unul dintre cele mai tari meciuri din cariera mea. Nici nu știu ce să spun mai departe. E uimitor pentru mine. În urmă cu o lună și jumătate nici nu credeam că pot să joc aici, iar acum sunt în fața voastră cu trofeul. Am luptat mult să ajung aici. Sunteți nemaipomeniți, vă mulțumesc pentru că mă iubiți și că mă susțineți! În urmă cu o lună și jumătate aș fi spus că e ultimul meu Australian Open, însă acum vă spun că o să mă întorc, am energie, o să mă întorc! Ne vedem la anul cu siguranță!”, a spus Rafael Nadal.

„E greu de vorbit după 5 ore și ceva de joc. Am încercat doar să joc tenis. După meci, l-am întrebat pe Rafa dacă e obosit. E incredibil ce a făcut, să revină de la 0-2. Probabil că Rafa nu e obosit deloc, e fantastic. Rivalitatea noastră probabil o să meargă mai departe. Țin să le mulțumesc celor doi oameni din boxa mea. De obicei, soția mea e și ea acolo, dar acum probabil e acasă și a spart deja televizorul. Le mulțumesc tuturor oamenilor din jurul meu, o să încerc data viitoare să fiu mai bun.”, a declarat Daniil Medvedev.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 23 Mar. 2022

Liderul mondial Ashleigh Barty s-a retras din tenis la 25 de ani

 Lumea tenisului a fost de-a dreptul uluită de anunțul făcut de Ashleigh Barty. 

Autor: Andrei Szabo / 13 Mar. 2022

Marius Copil, primul turneu câștigat după 6 ani

 După ce weekend-ul precedent a pierdut ambele dispute la simplu din meciul de Cupa Davis cu Spania, Marius Copil și-a găsit motivația și a câștigat primul său turneu după multă vreme.

Autor: Maria Sorescu / 01 Aug. 2021

Alexander Zverev, campion olimpic la tenis

 Finala olimpică de simplu de la Tokyo a fost tranșată categoric de către germanul Alexander Zverev. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 28 Mar. 2022

Arbitrul Ovidiu Hațegan, operat de urgență după un infarct

 Ovidiu Hațegan, 41 de ani, cel mai bine cotat arbitru al momentului a suferit un infarct.

Autor: Pompiliu Constantin / 28 Mar. 2022

Xrace 2022. Prima cursă de alergare în zona montană a Buzăului vă propune o experiență deosebită

 Zona montană a Buzăului este mai puțin populară, dar asta nu-i știrbește cu nimic frumusețea. Pe acest lucru mizează și organizatorii concursului de alergare Xrace 2022.

Autor: Andrei Szabo / 27 Mar. 2022

Verstappen, câștigător al Marelui Premiu de F1 al Arabiei Saudite

 Olandezul Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.