Australian Open: Murray a primit wild-card, Federer va lipsi

Autor: Andrei Szabo

În 2021, turneul de la Australian Open se va desfășura în perioada 8-21 februarie, cu trei săptămâni mai târziu decât era prevăzut. Pentru ediția din acest an, organizatorii i-au oferit un wild-card lui Andy Murray, fost număr 1 mondial (în prezent pe locul 122).

"Îl primim pe Andy cu braţele deschise. Să-l vedem revenind după o operaţie grea şi mai ales cât ştim cât s-a luptat să revină pe circuit, va fi unul dintre momentele importante ale Openului din 2021", a declarat directorul turneului, Craig Tiley. Murray a pierdut de cinci ori în finala la Openul Australiei (2010, 2011, 2013, 2015, 2016).

În schimb, elveţianul Roger Federer, fost număr 1 mondial, nu va participa la Australian Open. Tenismenul originar din Basel nu a mai participat la un turneu de 10 luni.

"Roger Federer a decis să nu joace la Australian Open. A făcut multe progrese în ultimele luni în ceea ce priveşte forma sa fizică. Dar, după ce a discutat cu echipa sa, el a decis că este mai bine pe termen lung să revină în competiţii după Openul Australiei", a declarat agentul său Tony Godsick.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 15 Apr. 2021

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi anulate, anunță un responsabil politic japonez

 Lumea întreagă așteaptă cu interes Jocurile Olimpice, dar dinspre Asia vine o reacție care neliniștește.

Autor: Andrei Szabo / 12 Apr. 2021

Djokovic critică amânarea turneului de la Roland Garros

 Sârbul Novak Djokovici a criticat decizia organizatorilor turneului de la Roland Garros de a amâna French Open, anunță presa din Heagon. 

Autor: Andrei Szabo / 27 Mar. 2021

Halep s-a retras de la Miami din motive medicale

 Simona Halep a luat decizia de a abandona turneul de la Miami.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 15 Apr. 2021

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi anulate, anunță un responsabil politic japonez

 Lumea întreagă așteaptă cu interes Jocurile Olimpice, dar dinspre Asia vine o reacție care neliniștește.

Autor: Andrei Szabo / 15 Apr. 2021

Cartea „Rapidismul. Istoria unui fenomen sportiv”, a istoricului Pompiliu-Nicolae Constantin a apărut pe piață

 Iubitorii istoriei fotbalul au din această lună o nouă carte de citit. Este vorba de lucrarea „Rapidismul. Istoria unui fenomen sportiv”, scrisă de istoricul și jurnalistul Pompiliu-Nicolae Constantin, profesor la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București. 

Autor: Andrei Szabo / 14 Apr. 2021

Schimbare la Dinamo. Uhrin l-a înlocuit pe Mulțescu

 Dinamo caută soluții disperate pentru a salva echipa de la retrogradare. Astfel, după ce Gheorghe Mulțescu și-a anunțat intenția de a demisiona, conducătorii clubului au găsit repede o soluție.