Australian Open: Murray a primit wild-card, Federer va lipsi

Autor: Andrei Szabo

În 2021, turneul de la Australian Open se va desfășura în perioada 8-21 februarie, cu trei săptămâni mai târziu decât era prevăzut. Pentru ediția din acest an, organizatorii i-au oferit un wild-card lui Andy Murray, fost număr 1 mondial (în prezent pe locul 122).

"Îl primim pe Andy cu braţele deschise. Să-l vedem revenind după o operaţie grea şi mai ales cât ştim cât s-a luptat să revină pe circuit, va fi unul dintre momentele importante ale Openului din 2021", a declarat directorul turneului, Craig Tiley. Murray a pierdut de cinci ori în finala la Openul Australiei (2010, 2011, 2013, 2015, 2016).

În schimb, elveţianul Roger Federer, fost număr 1 mondial, nu va participa la Australian Open. Tenismenul originar din Basel nu a mai participat la un turneu de 10 luni.

"Roger Federer a decis să nu joace la Australian Open. A făcut multe progrese în ultimele luni în ceea ce priveşte forma sa fizică. Dar, după ce a discutat cu echipa sa, el a decis că este mai bine pe termen lung să revină în competiţii după Openul Australiei", a declarat agentul său Tony Godsick.

Poate te interesează şi:

15 Ian. 2021

Ce posturi TV vor transmite meciurile Simonei Halep în 2021

 Pregătirea Simonei Halep pentru noul sezon a intrat în linie dreaptă, iar fanii așteaptă cu nerăbdare să o susțină din nou.

Autor: Maria Sorescu / 14 Dec. 2020

Sezonul 2021 în tenis se arată la orizont. Australian Open va începe mai târziu

 În așteptarea vaccinului salvator, lumea sportului încearcă să-și facă planuri pentru anul viitor. Astfel, oficialii din tenis au anunțat primele repere ale sezonului 2021.

Autor: Maria Sorescu / 11 Oct. 2020

Nadal, zeul zgurii. Rafa a câștigat al 13-lea titlu la Roland Garros

 Spaniolul Rafael Nadal, locul 2 ATP, a triumfat mai clar decât ne-am fi așteptat al 13-lea trofeu de simplu la Roland Garros.

Ştiri recente:

15 Ian. 2021

Ce posturi TV vor transmite meciurile Simonei Halep în 2021

 Pregătirea Simonei Halep pentru noul sezon a intrat în linie dreaptă, iar fanii așteaptă cu nerăbdare să o susțină din nou.

Autor: Andrei Szabo / 31 Dec. 2020

Lewis Hamilton a devenit cavaler al Imperiului Britanic

 Lewis Hamilton a primit un titlu onorific important ca recompensă pentru performanțele sportive.

Autor: Andrei Szabo / 31 Dec. 2020

La Liga: Atletico Madrid termină anul pe primul loc, Real Madrid s-a încurcat

 Atletico Madrid este mare favorită să câștige titlul de campioană în Spania, după ce a reușit o nouă victorie în La Liga.