Floyd Mayweather va suporta cheltuielile cu funeraliile lui George Floyd

Autor: Maria Sorescu

Povestea lui George Floyd, afroamericanul a cărui moarte, la 46 de ani, săptămâna trecută, în cursul unei arestări a poliţiei la Minneapolis, a provocat un val de proteste în Statele Unite, l-a mișcat și pe boxerul american Floyd Mayweather.

Pugilistul a reacționat și vrea să suporte cheltuielile cu funeraliile lui George Floyd. Societatea de promovare a fostului campion mondial Mayweather Productions a confirmat pe Twitter această ofertă, care a fost acceptată de către familia victimei, potrivit presei locale.

 

Moartea lui George Floyd, în condiții de abuz din partea autorităților, a determinat numeroşi atleţi şi profesionişti din ligi sportive să-și arate solidaritatea față de victimă și să condamne excesele polițiștilor. Inclusiv starul NBA Michael Jordan şi campionul la golf Tiger Woods au acuzat abuzurile de acest fel.

Proprietarul echipei de fotbal american Ravens de la Baltimore, Steve Bisciotti, a promis un milion de dolari în vederea favorizării unor iniţiative în vederea unei consolidări a justiţiei sociale şi a anunţat că un grup de foşti şi actuali jucători va decide care organizaţii să beneficieze de aceste fonduri. 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 02 Sept. 2020

Doliu în lumea boxului. S-a stins Jean Mendy

 Mendy a fost campion mondial la categoria uşoară, versiunile WBC şi WBA.

Autor: Andrei Szabo / 07 Iun. 2020

Conor McGregor şi-a anunţat retragerea din activitate

 Nu este prima dată, dar este foarte posibil ca de această dată, irlandezul Conor McGregor să se retragă de-a binelea din MMA.

Autor: Maria Sorescu / 14 Mai 2020

Anthony Joshua nu își va apăra centurile până în octombrie

 Boxerul Anthony Joshua, deţinătorul titlurilor de campion mondial WBA, IBF şi WBO la categoria grea, nu se încumetă să urce în ringul de box prea curând.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 11 Oct. 2020

Nadal, zeul zgurii. Rafa a câștigat al 13-lea titlu la Roland Garros

 Spaniolul Rafael Nadal, locul 2 ATP, a triumfat mai clar decât ne-am fi așteptat al 13-lea trofeu de simplu la Roland Garros.

Autor: Andrei Szabo / 11 Oct. 2020

Jocul TARGET, destinat educației antidoping a copiilor și tinerilor, a fost lansat

UNEFS, în calitate de partener al proiectului Erasmus Plus Sport intitulat „GAME - utilizarea jocului în îmbunătățirea culturii performanței în rândul tinerilor”, anunță lansarea jocului TARGET.

Autor: Maria Sorescu / 08 Oct. 2020

Ugandezul Joshua Cheptegei a bătut recordul mondial la 10 000 de metri

 Valencia a găzduit o cursă istorică de atletism.