Floyd Mayweather va suporta cheltuielile cu funeraliile lui George Floyd

Autor: Maria Sorescu

Povestea lui George Floyd, afroamericanul a cărui moarte, la 46 de ani, săptămâna trecută, în cursul unei arestări a poliţiei la Minneapolis, a provocat un val de proteste în Statele Unite, l-a mișcat și pe boxerul american Floyd Mayweather.

Pugilistul a reacționat și vrea să suporte cheltuielile cu funeraliile lui George Floyd. Societatea de promovare a fostului campion mondial Mayweather Productions a confirmat pe Twitter această ofertă, care a fost acceptată de către familia victimei, potrivit presei locale.

 

Moartea lui George Floyd, în condiții de abuz din partea autorităților, a determinat numeroşi atleţi şi profesionişti din ligi sportive să-și arate solidaritatea față de victimă și să condamne excesele polițiștilor. Inclusiv starul NBA Michael Jordan şi campionul la golf Tiger Woods au acuzat abuzurile de acest fel.

Proprietarul echipei de fotbal american Ravens de la Baltimore, Steve Bisciotti, a promis un milion de dolari în vederea favorizării unor iniţiative în vederea unei consolidări a justiţiei sociale şi a anunţat că un grup de foşti şi actuali jucători va decide care organizaţii să beneficieze de aceste fonduri. 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Noi. 2022

Regis Prograis, noul campion mondial WBC la categoria super-ușoară

 Regis Prograis l-a învins pe Jose Zepeda într-un mod brutal în runda a 11-a, la Carson, California, într-un meci pentru titlul vacant WBC la categoria super-ușoară.

Autor: Mihai Constantin / 24 Noi. 2022

Câte medalii poate câștiga România la Jocurile Olimpice? Obiectivele federațiilor

 Ministrul Sportului Eduard Novak a lansat noua strategie națională pentru sport, iar federațiile sportive vin să-i susțină ideile cu optimism.

Autor: Mihai Constantin / 08 Noi. 2022

Cosmin Gîrleanu, singurul boxer român la Jocurile Olimpice de la Tokyo, trece la profesioniști

 Cosmin Gîrleanu era cea mai amre speranță a României de a reprezenta boxul din țara noastră la Jocurile Olimpice de la Paris. 

Ştiri recente:

07 Dec. 2022

“Boschetarul” care l-a făcut uitat pe Cristiano Ronaldo

Să te temi de englezi când îți fac un compliment, pentru că sună ca o insultă! “Santos are aerul zdrențăros al unui om care a dormit în mașină”, a scris Jonathan Wilson de la The Guardian despre eroul Portugaliei din meciul cu Elveția, excelent prezentat aici de către colegul meu, Nicolae Comănescu.

 

Autor: Nicolae Comănescu / 06 Dec. 2022

Gonçalo Ramos, noul Pistolero

Într-o zi în care zeci de jurnaliști au fost mai preocupați să-l fotografieze pe Cristiano Ronaldo pe bancă decât selecționata Portugaliei la intonarea imnului, Gonçalo Ramos a arătat că e momentul să ne orientăm spre tânăra generație.

06 Dec. 2022

Și totuși, ia Brazilia Cupa Mondială?

În absența României de la Campionatul Mondial, ne delectăm cu fotbalul de calitate oferit de marile echipe - preferabil cu sonorul dat mai jos, pentru a nu ne strica impresia pe fondul unui comentariu TVR oferit de specialiști în handbal, volei și, eventual, badminton sau șah.