SPECIAL / Povestea lui Igor Vîsoțchi, unul dintre cei mai mari boxeri din urmă cu o jumătate de secol, decedat la vârsta de 69 de ani

Igor Vîsoțchi, singurul pugilist care l-a oprit pe triplul campion olimpic cubanez Teofilo Stevenson, a murit la vârsta de 69 de ani.

Vîsoțchi a fost campion al URSS în 1978, dar nu a participat niciodată la Jocurile Olimpice. În istorie au rămas meciurile sale cu Teofilo Stevenson, care a câștigat aurul la Jocurile Olimpice de la Munchen 1972, Montreal 1976 și Moscova 1980.

Prima confruntare directă a avut loc în 1973, chiar la un turneu în Cuba, Vîsoțchi obținând o decizie favorabilă cu 3-2.

A doua înfrângere a lui Stevenson în fața lui Vîsoțchi a avut loc în aprilie 1976, când sportivul din URSS a câștigat prin KO în runda a treia. Peste șase săptămâni, cubanezul avea să lege o serie de knock-out-uri la Jocurile Olimpice de la Montreal.

Vîsoțchi l-a învins în doar două reprize și pe cel care avea să devină campion american la categoria grea, Tony Tubbs, în 1976. Motivul pentru care Vîsoțchi nu a putut concura la Jocurile Olimpice de la Montreal a fost faptul că s-a tăiat grav la o sesiune de antrenament.

În iunie 1978, Muhammad Ali a efectuat un turneu de zece zile în Uniunea Sovietică și a luptat câteva runde demonstrative împotriva lui Vîsoțchi, la finalul cărora a concluzionat: "Lovește foarte tare".

Vîsoțchi și-a încheiat cariera cu un record de 161 de victorii și 24 de înfrângeri. Deși a fost oprit cu tăieturi, sau uneori învins de un luptător mai tehnic, nu a fost niciodată învins prin KO. Avea reputația unui boxer dedicat, care a fost un model pentru mulți sportivi mai tineri.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 10 Mai 2024

Luptătoarele Kriszta Incze și Cătălina Axente, calificate la Jocurile Olimpice de la Paris

 România își consolidează prezența la Jocurile Olimpice în concursul de lupte.

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Apr. 2024

Lăcrămioara Perijoc și Claudia Nechita, medaliatele României la Europenele de Box

 Doar două medalii a obținut delegația României la Campionatele Europene de Box. Fetele au fost cele care au urcat pe podium.

Autor: Nicolae Comănescu / 26 Apr. 2024

Cum reduci colesterolul cu ajutorul activităților sportive

 Activitatea fizică regulată este de multă vreme promovată ca o piatră de temelie a unui stil de viață sănătos.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 02 Iul. 2024

Opiniile politice ale lui Koundé și Mbappé în contextul alegerilor din Franța

 ceștia au militat pentru un vot împotriva extremismului. Ce înseamnă opinia lor și cât de importantă este ea ?

Autor: Nicolae Comănescu / 01 Iul. 2024

Programul sezonului 2024-2025 de fotbal din România. Superliga e gata de start

 Noua ediţie a Superligii va începe pe 13 iulie.

Autor: Nicolae Comănescu / 30 Iun. 2024

VIDEO / Constatin Popovici, încă un succes spectaculos în seria Red Bull Cliff Diving

 Polignano a Mare a găzduit a treia etapă, una dintre cele mai spectaculoase, a seriei mondiale Red Bull Cliff Diving 2024.