Campionul olimpic Jan Frodeno a strâns 200 000 de euro în timp ce a participat acasă la proba de triatlon

Autor: Andrei Szabo

Deși un triatlonist nu se bucură de câștiguri comparabile cu ale fotbaliștilor sau tenismenilor, o vedetă din triatlon a reușit să strângă donații de 200 000 de euro.

Germanul Jan Frodeno, campion olimpic în 2008, a reuşit să încheie concursul de triatlon în propria locuință din Girona (Spania), unde se află în izolare din cauza pandemiei de coronavirus.

Provocarea a atras cu sine dorința de a strânge 200.000 de euro din donaţiile făcute de urmăritorii săi, lucru care i-a reușit. Banii vor fi utilizaţi în scopuri caritabile.

În vârstă de 38 ani, Frodeno a înotat 3,86 km în piscina sa, apoi a parcurs 180 km pe o bicicletă staţionară şi, în final, a alergat o cursă de maraton (42,195 km) pe banda rulantă din apartamentul său, timpul său total fiind de 8 h 33 min 39 sec.

Performanţa sa a fost filmată cu o cameră video, iar imaginile au fost transmite pe diferite reţele de socializare, permiţând colectarea de fonduri destinate ajutorării asociaţiilor care luptă contra pandemiei de Covid-19.

Pe lângă titlul olimpic, Jan Frodeno este recunoscut deoarece a câştigat concursul Ironman din Hawaii cu un timp record de 7 h 51 min 13 sec în 2019.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 08 Oct. 2020

Ugandezul Joshua Cheptegei a bătut recordul mondial la 10 000 de metri

 Valencia a găzduit o cursă istorică de atletism.

Autor: Andrei Szabo / 05 Sept. 2020

VIDEO / Mo Farah stabilește un nou record orar

 Atletul britanic Mo Farah este tot mai bun o dată cu înaintarea în vârstă.

Autor: Andrei Szabo / 28 Mai 2020

Competițiile sportive în aer liber se pot relua de la 1 iunie, anunță președintele Klaus Iohannis

 Autoritățile române continuă programul de relaxare graduală a măsurilor de limitare a pandemiei de coronavirus, iar sportul este influențat în acest context.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 19 Noi. 2020

CSM București, învinsă de Rostov-Don. Cristina Neagu trage un semnal de alarmă

 CSM Bucureşti nu traversează o perioadă prea bună.

Autor: Andrei Szabo / 19 Noi. 2020

Andreea Chițu, medaliată cu argint la Europeanul de judo

 În penuria de competiții majore care a marcat această pandemiae, Campionatul European de judo s-a desfășurat în condiții de maximă siguranță în Cehia.