Tyson Fury e campion mondial la categoria grea, după un succes cu Deontay Wilder

Autor: Andrei Szabo

Pugilistul britanic Tyson Fury a oferit una dintre cele mai frumoase evoluții într-un meci al greilor. Sportivul de 31 de ani a devenit campion mondial la categoria grea, versiunea WBC, după ce l-a învins pe americanul Deontay Wider prin KO în repriza a şaptea.

În meciul disputat la MGM Grand din Las Vegas, Fury a fost ofensiv, a atacat constant și nu i-a lăsat prea multe opțiuni adversarului său. Wilder a fost trimis la podea încă din runda a treia, iar apoi a avut mari probleme în a-şi reveni. În aceste condiții, echipa lui Wilder a "aruncat prosopul" în runda a șaptea.

Fury rămâne neînvins la profesionişti în 29 de meciuri (28 victorii din care 21 prin KO, o remiză), el reuşind să-i administreze prima înfrângere lui Wilder în 44 de meciuri (42 victorii din care 41 înainte de limită, o remiză).

Wilder are 30 de zile să ceară revanșa, iar Fury este aproape sigur că un asemenea meci va avea loc. Fanii și-ar dori însă un duel între britanic și Anthony Joshua, campionul greilor la categoriile WBA, IBF, WBO și IBO.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 17 Mar. 2020

Cosmin Gîrleanu, un outsider calificat la Jocurile Olimpice

 Boxul românesc traversează o criză de performanțe de mai mulți ani, însă un sportiv cvasinecunoscut a reușit calificarea la Jocurile Olimpice.

Autor: Andrei Szabo / 21 Feb. 2020

Federația Internațională de Box va înființa Cupa Mondială pe echipe

 Boxul nu va fi în programul olimpic, așa că Federaţia internaţională de box amator (AIBA) a găsit soluția pentru a menține un interes crescut pentru competițiile internaționale.

Autor: Andrei Szabo / 06 Feb. 2020

Vasile Cîtea, reales președinte al Federației Române de Box

 Vasile Cîtea nu a avut contracandidat în lupta pentru șefia Federației Române de Box. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

EXCLUSIV / Internaționala suedeză Mikaela Massing va semna cu Baia Mare

 CS Minaur Baia Mare are planuri îndrăznețe pentru sezonul viitor și se gândește chiar la titlu.

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

Inedit / O bâtă de baseball istorică a fost vândută cu un milion de dolari

 Presa americană anunță rezultatul unei licitații spectaculoase, care a avut ca subiect o bâtă de baseball care i-a aparţinut lui Lou Gehrig.

Autor: Andrei Szabo / 09 Apr. 2020

Boloni și-a anunțat plecarea de la Antwerp. Clubul îl contrazice

 Jurnaliștii belgieni susțin că dacă Ladislau Boloni va pleca, în locul său va veni Marc Wilmots, fostul selecționer al Belgiei.