Florentina Marincu Iuşco s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Autor: Maria Sorescu

România are trei sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo. După înotătorul Robert Glinţă şi tirista Laura Coman, atleta Florentina Marincu Iuşco și-a asigurat prezența la Tokyo.

Sportiva de 23 de ani va participa pentru prima dată în carieră la evenimentul olimpic. Ea a atins baremul la săritură în lungime la Internaţionalele României, de la Cluj-Napoca.

Florentina Marincu Iuşco a sărit 6,87 metri, cu cinci centimentri peste baremul de calificare la JO.

”Este cel mai bun rezultat personal al atletei tricolore. Florentina Marincu Iuşco este medaliată cu bronz la săritura în lungime la Campionatele Europene de Atletism din 2015 şi e campioană mondială de tineret la bob, alături de Andreea Grecu. Pentru Florentina, prezenţa la competiţia de la Tokyo 2020 va fi prima participare la Jocurile Olimpice. Felicitări, Florentina! Respect antrenorului Nicolae Alexe!”, a transmis, duminică, COSR.

”Sunt foarte fericită, nu mă aşteptam să fac un rezultat chiar atât de bun, deşi la antrenamente reuşeam să am sărituri foarte bune. Sunt un om de competiţie şi se pare că m-am uimit şi mine. Vreau să am un sezon în progres, iar la Mondialele de la Doha să am vârful de formă”, a spus Florentina după concursul de pe Cluj Arena.

Poate te interesează şi:

21 Iun. 2019

A 10-a ediție a DHL Carpathian Marathon este SOLD OUT!

  Ediția cu numărul 10 a DHL Carpathian Marathon powered by MPG este SOLD OUT datorită celor peste 1.500 de alergători care și-au exprimat deschis dorința de a trăi LIVE experiența din inima Carpaților, sâmbăta aceasta, pe 22 iunie, la Cheile Grădiștei, Fundata!

Autor: Andrei Szabo / 09 Iun. 2019

IAAF își schimbă numele și logo-ul

 La Monaco, reprezentanții Federației Internaționale de Atletism au votat două schimbări majore.

06 Iun. 2019

Începe UNTOLD-ul atletismului! Preşedintele Federaţiei promite show total la Internaţionalele României de la Cluj

 Preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Florin Florea, le promite spectacol total fanilor atletismului, dar şi celor interesaţi de o experienţă inedită, pe care îi aşteaptă în număr mare la Campionatele Internaţionale de Atletism ale României („Cluj Arena“, 7-8 iunie).

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 24 Iun. 2019

Visul frumos continuă ! România s-a calificat în semifinalele Europeanului de tineret și merge la Jocurile Olimpice

 A ieșit așa cum ne-am dorit. România și Franța au terminat la egalitate. Pentru România urmează o semifinală cu Germania, joi, de la ora 19:00.

Autor: Andrei Szabo / 24 Iun. 2019

Liga 1: Viitorul l-a adus pe Ammari, iar Sepsi l-a transferat pe Adebanjo

 Echipele din Liga 1 s-au reunit, dar transferurile curg pe bandă rulantă.

Autor: Andrei Szabo / 24 Iun. 2019

Laura Coman a adus primul aur la Jocurile Europene de la Minsk

 Jocurile Europene de la Minsk au parte de o mediatizare tot mai importantă.