Finală controversată la US Open. Naomi Osaka, noua campioană de la Flushing Meadows

Autor: Flaviu Ilie

Naomi Osaka este noua campioană de la US Open după o finală cu multe evenimente controversate. Osaka a devenit prima jucătoare de tenis din Japonia ce câștigă un turneu de Grand Slam după victoria în fața Serenei Williams.

Serena a avut probleme pe propriul serviciu încă din startul partidei, iar de asta a profitat adversara sa, care datorită unui start fulger a reușit două break-uri în primele trei game-uri pe serviciul lui Williams.

Cele două break-uri s-au dovedit a fi îndeajuns pentru adjudecarea setului deoarece Osaka a avut o prestație solidă în game-urile de pe propriul serviciu, iar la capătul a 35 de minute japoneza și-a adjudecat primul set cu 6-2.

Controversele au început să apară odată cu startul setului secund. Serena era în revenire de formă, reușise un break rapid, iar partida părea să se îndrepte către set decisiv, însă meciul a luat o întorsătură bruscă.

Williams a primit două penalizări din partea arbitrului, prima după ce un semn al lui Mouratoglu a fost catalogat drept coaching, iar a doua după ce americanca a lovit racheta de pământ.

După o dispută verbală cu arbitrul de scaun, Williams a fost penalizată cu un game, iar din acel moment a urmat un blocaj psihic pentru multipla campioană de la US Open.

Meciul a continuat în huiduielile publicului nervos de deciziile arbitrului, iar Osaka a profitat de picajul adversarei și și-a adjudecat setul cu 6-4 după o oră și 21 de minute de joc.

Ceremonia a început în felul în care s-a terminat partida, într-un cor de huiduieli din partea spectatorilor. În acel moment Osaka a izbucnit în lacrimi, iar Serena a cerut publicului să se oprească și să o aplaude pe tânăra campioană.

Pentru succesul de la Flushing Meadows, Osaka va primi un premiu în valoare de 3,8 milioane de dolari și 2000 de puncte WTA. 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 12 Feb. 2019

Naomi Osaka, liderul WTA, s-a despărțit de antrenor

Japoneza Naomi Osaka a devenit lider mondial, ceea ce ar fi trebuit să dea de înțeles că lucrurile merg bine în stafful său.

Autor: Maria Sorescu / 10 Feb. 2019

Fed Cup: România a învins Cehia, deținătoarea trofeului, și va înfrunta Franța în semifinale

 Echipa de tenis feminin a României scrie istorie în Fed Cup.

Autor: Andrei Szabo / 06 Feb. 2019

Cupa Davis: România va înfrunta Zimbabwe în grupa a II-a

 În septembrie 2018, echipa de Cupa Davis a României a fost învinsă de Polonia, scor 3-2, astfel că a rămas în grupa a II-a.

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 16 Feb. 2019

CSU Craiova câștigă duelul de la Pitești cu Hermmanstadt și urcă temporar pe locul doi

 CSU Craiova a învins-o pe Hermmanstadt la Pitești și a urcat pe locul doi în ierarhia Ligii 1.

Autor: Flaviu Ilie / 16 Feb. 2019

Analiză/ Asemănările dintre Mohamed Salah și James Harden

 Mohamed Salah și James Harden au fost comparați pe baza prestațiilor din acest sezon, în Premier League, respectiv NBA, iar între cei doi au fost găsite mai multe asemănări.

Autor: Flaviu Ilie / 16 Feb. 2019

VIDEO/ Răzvan Marin, îmcă un gol pentru Standard Liege în campionatul Belgiei

 Răzvan Marin a ajuns la patru goluri în acest sezon după reușita de vineri seara din meciul cu Lokeren.