Finală controversată la US Open. Naomi Osaka, noua campioană de la Flushing Meadows

Autor: Flaviu Ilie

Naomi Osaka este noua campioană de la US Open după o finală cu multe evenimente controversate. Osaka a devenit prima jucătoare de tenis din Japonia ce câștigă un turneu de Grand Slam după victoria în fața Serenei Williams.

Serena a avut probleme pe propriul serviciu încă din startul partidei, iar de asta a profitat adversara sa, care datorită unui start fulger a reușit două break-uri în primele trei game-uri pe serviciul lui Williams.

Cele două break-uri s-au dovedit a fi îndeajuns pentru adjudecarea setului deoarece Osaka a avut o prestație solidă în game-urile de pe propriul serviciu, iar la capătul a 35 de minute japoneza și-a adjudecat primul set cu 6-2.

Controversele au început să apară odată cu startul setului secund. Serena era în revenire de formă, reușise un break rapid, iar partida părea să se îndrepte către set decisiv, însă meciul a luat o întorsătură bruscă.

Williams a primit două penalizări din partea arbitrului, prima după ce un semn al lui Mouratoglu a fost catalogat drept coaching, iar a doua după ce americanca a lovit racheta de pământ.

După o dispută verbală cu arbitrul de scaun, Williams a fost penalizată cu un game, iar din acel moment a urmat un blocaj psihic pentru multipla campioană de la US Open.

Meciul a continuat în huiduielile publicului nervos de deciziile arbitrului, iar Osaka a profitat de picajul adversarei și și-a adjudecat setul cu 6-4 după o oră și 21 de minute de joc.

Ceremonia a început în felul în care s-a terminat partida, într-un cor de huiduieli din partea spectatorilor. În acel moment Osaka a izbucnit în lacrimi, iar Serena a cerut publicului să se oprească și să o aplaude pe tânăra campioană.

Pentru succesul de la Flushing Meadows, Osaka va primi un premiu în valoare de 3,8 milioane de dolari și 2000 de puncte WTA. 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 20 Sept. 2018

Semnalul revenirii. Irina Begu a învins-o pe Agnieszka Radwanska

 După ce s-a despărțit de antrenorii săi, Irina Begu a pornit la un nou drum, iar soarele a ieșit pe strada jucătoarei noastre.

Autor: Maria Sorescu / 18 Sept. 2018

Maria Șarapova nu va mai juca în acest an

 Sportiva de 31 ani ar fi trebuit să meargă la turneele de la Beijing, Tianjin şi Moscova

Autor: Flaviu Ilie / 16 Sept. 2018

Cupa Davis: România a pierdut disputa cu Polonia și rămâne în grupa a II-a a zonei Europa/Africa

 România a pierdut confruntarea din Cupa Davis cu Polonia cu 2-3.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 20 Sept. 2018

VIDEO / Daria Bilodid, fenomenul de pe tatami

 Lumea judo-ului cunoaște un nou star. 

Autor: Andrei Szabo / 20 Sept. 2018

Sportul Snagov este noul lider din Liga 2, după victoria cu UTA

 Laszlo Balint a reușit să construiască o echipă puternică la Sportul Snagov

Autor: Maria Sorescu / 20 Sept. 2018

Semnalul revenirii. Irina Begu a învins-o pe Agnieszka Radwanska

 După ce s-a despărțit de antrenorii săi, Irina Begu a pornit la un nou drum, iar soarele a ieșit pe strada jucătoarei noastre.