Finală controversată la US Open. Naomi Osaka, noua campioană de la Flushing Meadows

Autor: Flaviu Ilie

Naomi Osaka este noua campioană de la US Open după o finală cu multe evenimente controversate. Osaka a devenit prima jucătoare de tenis din Japonia ce câștigă un turneu de Grand Slam după victoria în fața Serenei Williams.

Serena a avut probleme pe propriul serviciu încă din startul partidei, iar de asta a profitat adversara sa, care datorită unui start fulger a reușit două break-uri în primele trei game-uri pe serviciul lui Williams.

Cele două break-uri s-au dovedit a fi îndeajuns pentru adjudecarea setului deoarece Osaka a avut o prestație solidă în game-urile de pe propriul serviciu, iar la capătul a 35 de minute japoneza și-a adjudecat primul set cu 6-2.

Controversele au început să apară odată cu startul setului secund. Serena era în revenire de formă, reușise un break rapid, iar partida părea să se îndrepte către set decisiv, însă meciul a luat o întorsătură bruscă.

Williams a primit două penalizări din partea arbitrului, prima după ce un semn al lui Mouratoglu a fost catalogat drept coaching, iar a doua după ce americanca a lovit racheta de pământ.

După o dispută verbală cu arbitrul de scaun, Williams a fost penalizată cu un game, iar din acel moment a urmat un blocaj psihic pentru multipla campioană de la US Open.

Meciul a continuat în huiduielile publicului nervos de deciziile arbitrului, iar Osaka a profitat de picajul adversarei și și-a adjudecat setul cu 6-4 după o oră și 21 de minute de joc.

Ceremonia a început în felul în care s-a terminat partida, într-un cor de huiduieli din partea spectatorilor. În acel moment Osaka a izbucnit în lacrimi, iar Serena a cerut publicului să se oprească și să o aplaude pe tânăra campioană.

Pentru succesul de la Flushing Meadows, Osaka va primi un premiu în valoare de 3,8 milioane de dolari și 2000 de puncte WTA. 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 15 Noi. 2018

Pierre Paganini îi decide programul lui Federer, explică Richard Krajicek

 Directorul turneului de la Rotterdam, Richard Krajicek, a făcut câteva afirmații care adâncesc misterul cu privire la modul în care Roger Federer își planifică viața sportivă.

Autor: Maria Sorescu / 14 Noi. 2018

Agnieszka Radwanska pune capăt carierei de jucătoare de tenis

 Agnieszka Radwanska a a fost aleasă favorita fanilor pe site-ul WTA timp de şase ani consecutiv.

Autor: Andrei Szabo / 11 Noi. 2018

Încă un titlu pentru Cehia în Fed Cup

 Finala Fed Cup a fost lipsită de numele mari, dar chiar și în aceste condiții Cehia a câştigat trofeul. 

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 17 Noi. 2018

Interviu exclusiv cu Claudiu Ștefan Stoica, directorul general al lui Shanghai Boji SIPG

Școlit în Spania, românul Claudiu Ștefan Stoica a luat drumul Chinei, acolo unde este șef peste zeci de antrenori și unde a avut ocazia să lucreze cu Sven Goran Eriksson sau Andre Villas Boas. 

Autor: Maria Sorescu / 16 Noi. 2018

VIDEO / Reportaj realizat de către Federația Internațională de Tenis de Masă despre performanțele țării noastre în acest sport

 Federația Internațională de Tenis de Masă (ITTF) a realizat un material video despre tradiția României în acest sport, în special în cadrul fetelor.

Autor: Andrei Szabo / 16 Noi. 2018

Handbalista Ana Maria Țicu s-a accidentat grav și ratează Campionatul European

 SCM Craiova, dar și naționala de handbal feminin a României, au primit o lovitură importantă.