Meci solid pentru Simona Halep și calificare în sferturi la Indian Wells

Autor: Maria Sorescu

Simona Halep este prima jucătoarea calificată în sferturile de finală la Indian Wells. Ea este pentru a patra oară în această fază a turneului de categorie Premier Mandatory.

Jucătoarea noastră a învins-o în două seturi pe chinezoaica Qiang Wang, deși a avut câteva momente de îndoială la jumătatea primului set.

Sportiva din Constanța a avut nevoie de puțin peste o oră pentru a o elimina pe a 55-a jucătoare a lumii, cu scorul de 7-5, 6-1.

Susținută din nou puternic de fanii români, Simona Halep a făcut câteva greșeli ușoare în game-urile șase și opt, aspect care a nemulțumit-o.

După o serie de două break-uri reciproce la mijloc de set, liderul mondial și-a recăpătat ritmul și a forțat pe finalul primului act, pe care l-a câștigat cu 7-5.

În setul al doilea, lucrurile au fost și mai clare. Simona Halep și-a dominat cu autoritate adversara și în doar 31 de minute a luat actul secund și a închis meciul.

De notat că nivelul jocului Simonei Halep a crescut constant, iar la final de meci jucătoarea noastră a lăsat senzația că acest crescendo putea să se amplifice dacă era nevoie. Per total, meciul a fost solid, cu o deplasare bună și lovituri inspirate, mai ales în setul al doilea.

Știam că va fi un meci greu. Am jucat împreună cu Wang la antrenamente și m-a bătut atunci, așa că eram conștientă de ceea ce trebuie să fac. În primul set am avut mici probleme, dar în setul al doilea și pe final de meci am reușit să domin jocul, așa că sunt mulțumită”, a declarat la finalul partidei Simona Halep. 

În sferturile de finală, Simona Halep o va înfrunta pe Petra Martic, care a trecut de Marketa Vondrousova (Cehia), scor 6-3, 7-6. Halep și Martic s-au întâlnit până acum de două ori, fiecare reuşind câte o victorie. 

Calificarea în sferturi este recompensată la Indian Wells cu un premiu de 167.195 de dolari şi cu 215 puncte WTA.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 20 Sept. 2018

Semnalul revenirii. Irina Begu a învins-o pe Agnieszka Radwanska

 După ce s-a despărțit de antrenorii săi, Irina Begu a pornit la un nou drum, iar soarele a ieșit pe strada jucătoarei noastre.

Autor: Maria Sorescu / 18 Sept. 2018

Maria Șarapova nu va mai juca în acest an

 Sportiva de 31 ani ar fi trebuit să meargă la turneele de la Beijing, Tianjin şi Moscova

Autor: Flaviu Ilie / 16 Sept. 2018

Cupa Davis: România a pierdut disputa cu Polonia și rămâne în grupa a II-a a zonei Europa/Africa

 România a pierdut confruntarea din Cupa Davis cu Polonia cu 2-3.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 20 Sept. 2018

VIDEO / Daria Bilodid, fenomenul de pe tatami

 Lumea judo-ului cunoaște un nou star. 

Autor: Andrei Szabo / 20 Sept. 2018

Sportul Snagov este noul lider din Liga 2, după victoria cu UTA

 Laszlo Balint a reușit să construiască o echipă puternică la Sportul Snagov

Autor: Maria Sorescu / 20 Sept. 2018

Semnalul revenirii. Irina Begu a învins-o pe Agnieszka Radwanska

 După ce s-a despărțit de antrenorii săi, Irina Begu a pornit la un nou drum, iar soarele a ieșit pe strada jucătoarei noastre.