Nadal, învins de Goffin la Turneul Campionilor, după care s-a retras

Autor: Nicolas Grama

Rafael Nadal nu va câștiga nici anul acesta Turneul Campionilor, deoarece s-a retras de la evenimentul de la Londra după numai un meci.

Liderul mondial a pierdut primul joc din grupa Pete Sampras în fața belgianului David Goffin, în urma unui duel electrizant ce a durat mai bine de două ore și jumătate.

 Belgianul s-a impus cu 7-6 (5), 6-7 (4), 6-4 în fața lui Rafael Nadal, într-un meci în care i-a fost superior spaniolului la mai toate capitolele, dar în care a și greșit în momente importante.

Goffin putea câștiga în două seturi, dar a ratat patru mingi de meci în actul secund. În cele din urmă, Nadal a cedat, acuzând și anumite dureri la genunchi.

De altfel, liderul mondial a anunțat după eșecul cu Goffin că nu va mai juca la Turneul Campionilor pentru că nu este apt medical.

„Am făcut tot posibilul să joc. Am făcut tot ceea ce depindea de mine, dar se pare că nu eram pregătit complet. Serios, a fost un miracol faptul că am jucat atât de bine și am fost atât de aproape. Vă doresc un Crăciun fericit. Pentru mine este finalul sezonului”, a declarat Rafael Nadal la conferința de presă de după meci.

Nadal va fi înlocuit de un alt spaniol, Pablo Carreno Busta. Nadal nu a câștigat niciodată Turneul Campionilor.

De retragerea lui Nadal poate profita Roger Federer, care dacă va câștiga ATP Finals se va apropia la doar 140 de puncte de liderul mondial.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 16 Iul. 2018

Schimbări după Wimbledon în clasamentele WTA și ATP

 Turneul de la Wimbledon și numeroasele puncte puse în joc au reconfigurat clasamentele din tenisul feminin și cel masculin.

Autor: Andrei Szabo / 15 Iul. 2018

Djoker, 13 ! Novak Djokovic, campion la Wimbledon

 După o îndelungată perioadă de așteptare și o recuperare anevoioasă care îl scosese din Top 20 ATP, sârbul Novak Djokovic a izbutit un succes de proporții.

Autor: Maria Sorescu / 15 Iul. 2018

Rigoarea lui Kerber a învins ambiția Serenei Williams

Angelique Kerber și Serena Williams au fost purtate de ambiții diferite până în finala de la Wimbledon, dar și în ultimul act.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 16 Iul. 2018

Ziua CR7 la Torino. Cristiano Ronaldo a acaparat atenția presei din Italia

 Portughezul Cristiano Ronaldo a fost în centrul atenției în ultimele zile, iar astăzi a acaparat spațiul media.

Autor: Andrei Szabo / 16 Iul. 2018

Chivu debutează în cariera de antrenor la Inter Milano

 După ce a cochetat cu ideea de lucra în zona administrativă a unui club de fotbal, Cristian Chivu a luat o decizie surprinzătoare.

Autor: Viorel Berbece / 16 Iul. 2018

10 tineri jucători de urmărit în noul sezon de Liga 1

 Înaintea startului de sezon 2018/2019 în Liga 1, vă propunem zece tineri jucători, debutanți sau cvasi-debutanți în primul eșalon, care promit lucruri frumoase pe viitor.