Simona Halep intră și ea în malaxorul eliminărilor rapide la Wuhan. Înfrângere în fața Dariei Kasatkina

Autor: Vasile Cenușă

Simona Halep intra în turneu la Wuhan după o serie de eliminări șocante ale altor favorite în ziua precedentă. Așadar presiunea era un pic mai mare decât deobicei pe umerii săi. În fața sa stătea Daria Kasatkina, o jucătoare interesantă și de viitor, dar care în precedentele două dispute nu reușise să îi ia vreun set Simonei. A fost 6-3, 7-5 la Miami, în 2016, respectiv 6-0, 7-5, anul acesta, la Roland Garros.

Dar în primul set al meciului de la Wuhan lucrurile au stat cu totul altfel. În condițiile unei zi foarte slabe la serviciu, Simona nu a câștigat game-uri decât pe serviciul adversarei, respectiv game-ul inaugural și încă unul pe final de set. Prea puțin pentru a face față tăvălugului impus de locul 31 WTA, care și-a adjudecat setul cu 6-2, după doar 44 de minute. Statistica primului set spune totul, doar 8% puncte câștigate pe al doilea serviciu de campioana noastră!

Înainte de setul secund, Andrei Pavel, prezent alături de Simona în Asia, i-a cerut elevei sale calm. Setul al doilea a început cu Daria reținându-și serviciul și apoi amenințând cu break-ul. A fost momentul în care Simona și-a vărsat năduful, s-a trezit, realizând trei puncte la rând pentru a reintra practic în meci. A avut două mingi de break în game-ul imediat următor, dar cumva rusoaica a ieșit din încercuire și s-a dus la 2-1. A fost poate momentul decisiv al partidei, pentru că apoi Kasatkina s-a desprins la 3-1. Apoi 4-1 și meciul era aproape gata. La acest scor, Simona a cerut din nou intervenția lui Andrei Pavel, care i-a cerut acesteia să nu renunțe la luptă, să nu îi dea meciul pe tavă rusoaicei, deși e clar că partida se îndreaptă spre final.

Dar a fost prea puțin, prea târziu. Kasatkina a rămas implacabilă, calmă și agresivă. Un nou break și un nou serviciu, pentru a pune punct chinului după doar o oră și 12 minute, la 6-2, 6-1. Pe lângă serviciul mai mult decât modest, Simona a făcut peste 30 de greșeli neforțate. Prea mult pentru o mare jucătoare precum e ea. 

Astfel, Simona va trebui să-și recreioneze obiectivele pe acest final istovitor de sezon. Și să redescopere plăcerea de a juca, uitând de presiunea locului 1, obiectiv pe care și l-a autoimpus, precum a și declarat înainte de acest turneu.

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 19 Apr. 2024

Garbine Muguruza, retragerea unei mari campioane

 După mai mult de un an de absență din circuitul feminin, jucătoarea de tenis Garbiñe Muguruza a decis să-și încheie cariera profesională la vârsta de 30 de ani.

Autor: Nicolae Comănescu / 14 Apr. 2024

Analiză / Nike se luptă să țină pasul cu concurența

 În industria echipamentului sportiv, a rămâne relevant poate fi o chestiune trecătoare.

Autor: Nicolae Comanescu / 26 Feb. 2024

Sebastian Baez, spirit competitiv. Argentinianul face un salt mare în carieră prin titlul de la Rio

 Openul de la Rio a devenit epicentrul triumfului tenisului argentinian, iar Sebastian Báez, în vârstă de 23 de ani, a fost protagonistul unei petreceri de neuitat.

Ştiri recente:

Autor: Pompiliu Constantin / 28 Apr. 2024

Opinie / FCSB, campioana României, prin consecvență și forța grupului

 FCSB s-a impus în acest sezon nu neapărat pentru că a avut individualități superioare celorlalți

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Apr. 2024

Floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice

 Mălina Călugăreanu a reușit să se califice pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Apr. 2024

Lăcrămioara Perijoc și Claudia Nechita, medaliatele României la Europenele de Box

 Doar două medalii a obținut delegația României la Campionatele Europene de Box. Fetele au fost cele care au urcat pe podium.