De vorba cu Tiberiu Istrătescu, unul dintre copiii minune ai Giuleştiului

Autor: Iulian Stănescu

 În primul rând să trecem în revistă câteva detalii despre Tiberiu Istrătescu. Este născut în 2000, pe 5 aprilie, cel mai mult îi place să joace pe postul de atacant, dar nici postul de mijlocaş stânga nu-l deranjează, este legitimat la Rapid Bucureşti la grupa 2000, fiind antrenat de Iosif Damaschin. De curând, Tiberiu a fost selecţionat la naţionala U16, unde a evoluat în meciurile amicale cu Moldova.

L-am abordat şi a fost de acord să ne răspundă la câteva întrebări. Sărind peste introducere, Tiberiu a vorbit despre convocarea la naţională.

"La naţională, condiţiile de antrenament sunt super, antrenamentele sunt serioase, fiecare ştie ce are de făcut. Am fost singurul rapidist chemat la lot, astfel cei din staff-ul de la naţională s-au şi mirat că am fost convocat."

Întrebat despre jucătorii de acolo, Istrătescu ne-a spus că:

"Sunt câteva talente bune, dar nu iese niciunul în evidenţă, jucăm mai mult ca o echipă. Viitorul, însă, nu ţine doar de talent, fiecare trebuie să fie foarte serios, disciplinat, atât în teren cât şi în afara lui."

Continuând discuţia, Tiberiu ne-a povestit despre ofertele din ţară.

"Am fost dorit de Academia Hagi, Dinamo, Academia Dani Coman şi Academia Atletico Madrid din Bucureşti. Însă, din străinătate nu am primit încă nicio ofertă, la Rapid nu prea vin oameni de afară să se uite la juniori. Deşi mi-ar plăcea să joc undeva în străinătate, pentru că sunt alte condiţii şi fotbalul este privit altfel. Doar aşa aş putea să progresez şi să ajung la nivelul pe care mi-l doresc."

Pe final, el ne-a expus si condiţiile de la Rapid.

"Cel mai mult mă deranjează că nu avem un teren de antrenament la Pro Rapid, sunt două terenuri mari, unul pe care se antrenează echipa mare şi unul pe care trebuia să ne antrenăm noi, dar din păcate, nu ne lasă să ne antrenăm acolo, deşi de curând l-au refăcut"

După aceste discuţii, putem trage o concluzie. Fotbalul românesc are viitor şi când vine vorba de talent şi când vine vorba de seriozitate şi muncă, însă trebuie să-l îngrijim şi să-l ridicăm la nivelul la care am vrea cu toţii să fie.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Pompiliu Constantin / 14 Dec. 2023

Interviu exclusiv cu Michael Primbs, avocat german, despre Super Liga Europei la fotbal, legea antitrust si Campionatul European de anul viitor

Fotbalul european freamătă în această perioadă. Fanii și profesioniștii din domeniu așteaptă cu nerăbdare o decizie privind Super Liga Europei ...

Autor: Pompiliu Constantin / 26 Mai 2023

Interviu cu Xavier Dietlin, fost fotbalist în naționala Elveției, devenit designer în industria ceasurilor: Accidentarea m-a salvat de fotbal

 Elvețianul este considerat o figură inovatoare în domeniul orologeriei, însă puțini știu despre el că  a jucat fotbal profesionist.

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Apr. 2023

VIDEO / Simona Halep rupe tăcerea și răspunde la mai multe întrebări despre cazul său de dopaj

 Simona Halep are mai bine de jumătate de an de când așteaptă să fie judecată.

Ştiri recente:

Autor: Pompiliu Constantin / 28 Apr. 2024

Opinie / FCSB, campioana României, prin consecvență și forța grupului

 FCSB s-a impus în acest sezon nu neapărat pentru că a avut individualități superioare celorlalți

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Apr. 2024

Floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice

 Mălina Călugăreanu a reușit să se califice pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Apr. 2024

Lăcrămioara Perijoc și Claudia Nechita, medaliatele României la Europenele de Box

 Doar două medalii a obținut delegația României la Campionatele Europene de Box. Fetele au fost cele care au urcat pe podium.