Norvegianul Magnus Carlsen, din nou campion mondial la șah rapid

Autor: Maria Sorescu

Marele maestru norvegian Magnus Carlsen și-a păstrat titlul de campion mondial la șah rapid. La Berlin, într-o competiție cu aproximativ 200 de șahiști din întreaga lume, Carlsen a ieșit învingător.

În vârstă de 24 de ani, Magnus Carlsen a reușit un total de 11,5 puncte. El a fost urmat în clasamentul final de marele maestru rus Ian Nepomniaci și de marele maestru azer Teimur Radjabov, fiecare cu câte 10,5 puncte.

La Berlin a avut loc, cu această ocazie, și Campionatul Mondial de șah blitz. Carlsen, care deținea și acest titlu din 2014, dar de această dată a fost întrecut de francezul Maxime Vachier-Lagrave.

Învingătorul a totalizat 9,5 puncte, Carlsen a ocupat poziția secundă cu 9 puncte, iar rusul Serghei Kariakin, recentul câștigător al Cupei Mondiale la șah clasic, a venit pe locul trei cu 8,5 puncte.

La șahul rapid, timpul total de gândire este de 15 minute pentru fiecare jucător, iar la blitz timpul este de numai trei minute. 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 07 Mai 2019

Moment aniversar. 33 de ani de când Steaua a câștigat Cupa Campionilor

 CSA Steaua şi FCSB revendică o performanță realizată în urmă cu 33 de ani de Steaua Bucureşti. 

Autor: Maria Sorescu / 12 Apr. 2019

După ani și ani ... Marius Mitu reclamă sume de bani neprimite de la Anderlecht

 Presa belgiană anunță că fostul fotbalist Marius Mitu solicită sume de bani neîncasate din perioada în care evolua la gruparea Anderlecht Bruxelles, adică 2005-2006.

Autor: Andrei Szabo / 09 Feb. 2019

Adevăratul Rocky. Povestea uitată a boxerului Rocky Lockridge

 Numele Rocky este extrem de popular în întreaga lume datorită seriei de filme având ca subiect boxul. 

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 18 Iul. 2019

FCSB și Universitatea Craiova merg la braț în turul doi preliminar al Europa League, într-o seară cu multe surprize

  Cum era de așteptat, Universitatea Craiova și FCSB s-au impus și în manșa retur din turul 1 preliminar al Europa League, într-o seară europeană cu multe surprize.

Autor: Flaviu Ilie / 18 Iul. 2019

Patricia Țig, surpriză de proporții la BRD Bucharest Open

 Patricia Țig, revenită în circuit după doi ani de pauză, a trecut de Anastasia Sevastova, locul 11 WTA, în optimile de la BRD Bucharest Open.

Autor: Viorel Berbece / 18 Iul. 2019

Simona, the best is yet to come sau de ce Halep va reuși și mai mult de acum încolo

   Simona Halep a câștigat de o manieră categorică turneul de la Wimbledon, iar finala cu nemesis-ul numit Serena Williams a venit ca o încununare a eforturilor sale din ultima vreme. Ce urmează pentru Simona? Noi credem că acesta e doar începutul apogeului în tenis pentru campioana noastră.