Universitatea Cluj a câștigat Cupa României la baschet masculin

Autor: Daniel Samoilă

Finala din acest sezon a Cupei României s-a disputat pe Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe și le-a pus față în față pe Universitatea Cluj și CSM CSU Oradea.

A fost un ultim act echilibrat, în care la final au ieșit învingători clujenii. Primele două sferturi au fost adjudecate de U, cu 25-23, respectiv 12-11, însă orădenii au dat o replică bună după pauză și au luat al treilea sfert cu 19-14.

Totuși, Universitatea Cluj s-a dovedit mai eficientă prin evoluțiile lui Sakic și Lee și s-a impus la finalul celor patru sferturi cu 64-61.

Astfel, U-BT Cluj-Napoca își trece în palmares primul trofeu al sezonului: Cupa României. Răsplata vine și după calificarea în play-off-ul FIBA Europe Cup.

De la U Cluj s-au remarcat: Zeljko Sakic cu 14 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă, Giordan Lee Watson cu 14 puncte, o recuperare și 4 pase decisive și Nandor Kuti cu 13 puncte și 3 recuperări.

De la CSM CSU Oradea cei mai buni jucători au fost: Jameil Richard cu 18 puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă, Muhamed Pasalic cu 14 puncte , 3 recuperări și o pasă decisivă și Andrei Mandache cu 9 puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive.
 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolas Grama / 19 Feb. 2018

All Star Game NBA: echipa lui LeBron James a învins-o pe cea a lui Curry

 Din acest an All Star Game-ul NBA are un nou format, iar premiera a fost o reușită la nivelul spectaculozității.

Autor: Maria Sorescu / 15 Feb. 2018

„Acvilele” au fost răpuse în Slovenia

 Naţionala de baschet feminin a României, cunoscută și sub numele de „acvilele”, a fost învinsă în deplasare de reprezentativa Sloveniei.

Autor: Vasile Cenuşă / 08 Feb. 2018

Isaiah Thomas a fost transferat la Los Angeles Lakers

 Clevland Cavaliers a renunţat la Isaiah Thomas, cel care va ajunge la Los Angeles Lakers într-un schimb de jucători.

Ştiri recente:

Autor: Dionisie Rotaru / 21 Feb. 2018

Bogdan Stancu s-a retras de la echipa națională

   La doar 31 de ani, Bogdan Stancu a ales să-și încheie cariera internațională, preferând să se concentreze pe evoluțiile sale de la Bursaspor.

Autor: Pompiliu-Nicolae Constantin / 21 Feb. 2018

Nu banii Cristinei Neagu ar trebui să ne deranjeze, ci sumele aruncate pe fereastră pe proiecte nerealizate

 Fluturașul de salariu intrat în posesia jurnaliștilor indică 22 000 de euro lunar pentru cea mai bună handbalistă a lumii.

Autor: Vasile Cenușă / 21 Feb. 2018

România-Belgia 0-2. Niculescu și Buzărnescu au fost eliminate de la Budapesta

   După Sorana Cîrstea, și Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu au părăsit prematur turneul de la Budapesta, deși porneau ca favorite în disputele de astăzi, împotriva unor jucătoare din Belgia.