Universitatea Cluj a câștigat Cupa României la baschet masculin

Autor: Daniel Samoilă

Finala din acest sezon a Cupei României s-a disputat pe Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe și le-a pus față în față pe Universitatea Cluj și CSM CSU Oradea.

A fost un ultim act echilibrat, în care la final au ieșit învingători clujenii. Primele două sferturi au fost adjudecate de U, cu 25-23, respectiv 12-11, însă orădenii au dat o replică bună după pauză și au luat al treilea sfert cu 19-14.

Totuși, Universitatea Cluj s-a dovedit mai eficientă prin evoluțiile lui Sakic și Lee și s-a impus la finalul celor patru sferturi cu 64-61.

Astfel, U-BT Cluj-Napoca își trece în palmares primul trofeu al sezonului: Cupa României. Răsplata vine și după calificarea în play-off-ul FIBA Europe Cup.

De la U Cluj s-au remarcat: Zeljko Sakic cu 14 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă, Giordan Lee Watson cu 14 puncte, o recuperare și 4 pase decisive și Nandor Kuti cu 13 puncte și 3 recuperări.

De la CSM CSU Oradea cei mai buni jucători au fost: Jameil Richard cu 18 puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă, Muhamed Pasalic cu 14 puncte , 3 recuperări și o pasă decisivă și Andrei Mandache cu 9 puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive.
 

Poate te interesează şi:

Autor: Ilie Flaviu / 19 Mai 2018

Real Madrid-Fenerbahce este finala EuroLigii de baschet

 Campioana en-titre, Fenerbahce, și cea mai titrată echipă, Real Madrid, se vor întâlni în finala Euro Ligii.

Autor: Andrei Szabo / 12 Mai 2018

Toronto Raptors l-a demis pe antrenorul Dwyane Casey

 Deși Toronto Raptors a câștigat sezonul regulat în Conferința de Est, șefii francizei canadiene au anunțat demiterea antrenorului Dwyane Casey.

Autor: Andrei Szabo / 11 Mai 2018

James Borrego este noul antrenor al lui Charlotte Hornets

 Fostul adjunct al lui Gregg Popovich de la  San Antonio, James Borrego, a fost instalat în funcția de antrenor de către Charlotte Hornets.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 21 Mai 2018

Andreea Verdeș și Denisa Mailat au obținut medalii de argint și de bronz la Cupa Irina Deleanu de gimnastică ritmică

 Cupa Irina Deleanu a fost cea mai importantă competiţie de gimnastică ritmică găzduită în această lună în România, la Sala Polivalentă din Capitală.

Autor: Maria Sorescu / 21 Mai 2018

Andrei Gag, argint la reuniunea IAAF World Challenge de la Osaka

 Atletul Andrei Gag a reprezentat România la reuniunea atletică de la Osaka, din cadrul IAAF World Challenge. 

Autor: Andrei Szabo / 21 Mai 2018

Belgia merge la Cupa Mondială fără Nainggolan, Origi și Mirallas. Iată lotul „diavolilor”

 Roberto Martinez, selecționerul Belgiei, a anunțat lotul lărgit de jucători în vederea participării la Cupa Mondială 2018.