Cine se simte bătrân, să se uite la Venus și Roger

Autor: Maria Sorescu

Ediția aceasta de Wimbledon ne oferă o imagine neașteptată: experimentații Venus Williams și Roger Federer realizează performanțe notabile la All England Club.

Ușurința cu care cei doi și-au câștigat meciurile te face să te întrebi dacă nu cumva această nonșalanță îi face atât de puternici ?

Ce au în plus Venus și Roger la 37 de ani în fața tinerilor agili și puternici ?

La o primă analiză, tind să cred că pasiunea pentru tenis în cazul lor este la un nivel extrem de ridicat. Până la urmă, bani au suficienți, cât să cheltuiască în 10 vieți. Însă odată ce finalul carierei lor se apropie, fiecare își dorește încă o tresărire. Iar cu ajutorul experienței au și pus în practică aceste dorințe.

Cred că fiecare pare să dea dreptate vorbelor Ditei Von Teese. „Unele zile sunt doar zile proaste, pur și simplu. Trebuie să experimentezi tristețea pentru a atinge fericirea și îmi reamintesc că nu fiecare zi va fi o zi bună. Asta e firea lucrurilor”, spunea actrița americană. Așadar, Venus și Roger caută acele zile fericite, conștienți că vor veni și acele zile proaste. Dar de ce să nu se bucure de zilele bune, pe care ei și le oferă prin intermediul unui joc de calitate și a unei ambiții titanice.

Iar fericirea lor se transmite și către iubitorii tenisului. Nu ai cum să nu te bucuri de meciurile lui Venus și Roger. Pentru ei vârsta pare să fie doar un număr, irelevant pe teren. Fiecare și-a luat o pauză la un momentdat pentru a se regăsi mai puternici și mai avizi de performanțe.

„Întotdeauna ai nevoie de un oarecare echilibru. Câteodată sunt prea multe antrenamente, prea multe meciuri, prea puțin timp liber. Odată cu vârsta însă ajungi să apreciezi aceste aspecte după o minimă pauză și îți dai seama cât de norocos ești să practici un asemenea sport”, explica Roger Federer.

Discursul său evocă în primul rând o conștientizare a realității, care îl mobilizează ca niciodată. Pauzele sunt imbolduri și argumente împotriva plafonării. Venus și Roger nu se grăbesc să se retragă, se grăbesc să mai facă performanțe. Ne transmit și nouă că bătrânii sportivi nu sunt victime, nu și-au spus ultimul cuvânt.
 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim ! 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu, Guy Martial Aka / 22 Apr. 2024

Analiză / Explicațiile succesului lui Inter sub comanda lui Simone Inzaghi

 Primul titlu de campion și a doua stea îl fac pe Simone Inzaghi să intre în istoria lui Inter Milano.

Autor: Nicolae Comănescu / 21 Apr. 2024

Cum se văd Jocurile Olimpice de la Paris prin prisma dopajului din înotul chinez

 În sport, toată lumea trebuie să fie supusă acelorași reguli pentru ca sistemul să funcționeze corect.

Autor: Nicolae Comănescu / 20 Apr. 2024

Analiză / Bilanțul lui David Popovici la Naționalele de la Otopeni și perspectiva pentru Jocurile Olimpice

 David Popovici a câștigat categoric cele patru probe în care a concurat la Campionatul Naţional de Înot de la Otopeni, 50m, 100m, 200m și 400m. 

Ştiri recente:

Autor: Mihai Constantin / 24 Apr. 2024

Unirea Slobozia, promovare istorică în Superligă

 A fost o seară plină de emoții și determinare la Mioveni, unde echipa Unirea Slobozia a făcut pasul spre culmile fotbalului românesc.

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Apr. 2024

CSM Constanța, noua forță a baschetului feminin românesc

 Baschetul feminin din România a avut de-a lungul timpului câteva echipe care au dominat pentru ani buni competiția internă.

Autor: Guy Martial Aka, Mohamed Koita / 23 Apr. 2024

Istvan Kovacs și calitățile care l-au dus la EURO 2024

 Comisia de Arbitri UEFA a dezvăluit lista oficialilor care vor conduce meciurile Campionatului European 2024.