Problemele din fotbalul românesc i-au făcut să se reprofileze. Trecerea de la fotbalist la jandarm sau însoțitor de bord

Autor: Maria Sorescu

Viața de fotbalist în România nu mai este de invidiat.

Asta și-au spus deja mai mulți jucători de fotbal, care nu au mai văzut perspective pozitive în a-și continua cariera.

Astfel, în ultimii ani, tot mai mulți fotbaliști profesioniști din România se reprofilează.

Lipsa de seriozitate a conducătorilor de club i-a determinat pe câțiva fotbaliști să accepte meserii normale la vârste la care alții sunt în plin avânt.

În ultimele zile ne-am confruntat cu două cazuri interesante: unul din liga a treia, altul din liga secundă.

Alexandru Sălăjan, fotbalist la Lunca Teuz Cermei, era titular în liga a treia. Atacantul de 25 de ani a renunţat total la fotbal, alegând o viaţă în domeniul aviatic. El a plecat în Qatar, pentru a lucra ca însoţitor de bord, la compania aeriană Qatar Airways.

Salariul nu se compară cu cel de fotbalist al ligii a treia. Ca însoțitor de bord va primi 2500 de dolari pe lună și este sigur că va primi salariul în mod regulat. „M-a atras salariul, dar şi faptul că o să descopăr locuri noi. E o şansă unică, vreau să văd lumea deocamdată, după care, dacă mai e cazul, s-ar putea să mă mai întorc şi la fotbal”, a declarat Alexandru Sălăjan pentru presa locală.

Un fotbalist de liga a doua a făcut un pas și mai captivant. Andrei Țepeș, titular la Sepsi Sfântu Gheorghe, a renunţat la fotbal la doar 25 de ani pentru a se dedica carierei militare. Fundaşul dreapta, om de bază în echipa lui Valentin Suciu, a anunţat că renunţă la fotbal pentru a îmbrăca uniforma de jandarm la Gheorghieni.

„Situaţia deplorabilă din fotbalul românesc m-a făcut să iau această decizie. Jandarmeria îmi asigură stabilitate şi chiar vreau să fac carieră militară“, a spus Ţepeş pentru Monitorul Expres, care mai avea contract cu Sepsi Sf. Gheorghe încă doi ani. Andrei Ţepeş a evoluat și în Liga I la Ceahlăul şi FC Botoşani.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Mar. 2024

Special / Narcotraficanții și fotbalul. Di Maria și Messi, amenințați de flagelul care a îndoliat Columbia și care acaparează Argentina

 În lumea fotbalului sud-american, Columbia și Argentina au fost mereu considerate două puteri. 

Autor: Nicolae Comănescu / 11 Dec. 2023

Victor Osimhen, de la străzile din Lagos la cel mai bun fotbalist al Africii

 Victor Osimhen a fost desemnat fotbalistul african al anului 2023.

Ştiri recente:

Autor: Mihai Constantin / 24 Apr. 2024

Unirea Slobozia, promovare istorică în Superligă

 A fost o seară plină de emoții și determinare la Mioveni, unde echipa Unirea Slobozia a făcut pasul spre culmile fotbalului românesc.

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Apr. 2024

CSM Constanța, noua forță a baschetului feminin românesc

 Baschetul feminin din România a avut de-a lungul timpului câteva echipe care au dominat pentru ani buni competiția internă.

Autor: Guy Martial Aka, Mohamed Koita / 23 Apr. 2024

Istvan Kovacs și calitățile care l-au dus la EURO 2024

 Comisia de Arbitri UEFA a dezvăluit lista oficialilor care vor conduce meciurile Campionatului European 2024.