Special / Narcotraficanții și fotbalul. Di Maria și Messi, amenințați de flagelul care a îndoliat Columbia și care acaparează Argentina

Autor: Nicolae Comănescu

În lumea fotbalului sud-american, Columbia și Argentina au fost mereu considerate două puteri. Cu toate acestea, în spatele scenei luminoase a succesului fotbalistic, se află o lume întunecată, în care violența narcoticelor și amenințările la adresa sportului sunt realități crunte.

Columbia, cunoscută pentru producția sa masivă de cocaină, a fost martora ascensiunii influenței cartelurilor de droguri asupra fotbalului. Perioada cunoscută sub numele de "Narco-Fotbal" a Columbiei a fost marcată de controlul cartelurilor asupra unor mari cluburi de fotbal, precum Atlético Nacional, Millonarios FC și América de Cali. În timp ce echipa națională a Columbiei obținea succese remarcabile pe terenul de joc, întreaga industrie fotbalistică era umbrită de prezența puternică a narcotraficanților.

Acest flagel s-a mutat de câțiva ani înspre Argentina. Țara natală a lui Messi se confruntă cu propriile sale provocări legate de violența narcoticelor. Atacurile asupra unor afaceri și persoane influente au devenit deja ceva uzual. Messi, iar mai noi Angel Di Maria reprezintă vârful aisbergului acestui fenomen scăpat de sub control. Fotbaliștii de top sunt doar câțiva dintre mulții cetățeni afectați de amenințările venite din partea cartelurilor de droguri.

Atât Columbia, cât și Argentina, au văzut cum violența și instabilitatea asociate cu traficul de droguri au infiltrat și corupt sistemul lor fotbalistic. De la atacuri asupra afacerilor și persoanelor influente până la implicații în controlul cluburilor de fotbal, influența acestor carteluri amenință integritatea și siguranța sportului.

În ambele țări, autoritățile se luptă să facă față impactului devastator al traficului de droguri asupra societății și fotbalului. Eforturile de a combate influența cartelurilor și de a asigura siguranța sportivilor și a cetățenilor devin tot mai grele, deși clar necesare.

În ciuda acestor provocări, atât Columbia, cât și Argentina, rămân hotărâte să-și păstreze identitatea fotbalistică și să își protejeze tinerii promițători de influența negativă a drogurilor și a violenței. 

Messi și Di Maria, amenințați de narcotraficanți în ultimul an

În urmă cu 12 luni, un supermarket din Rosario, deținut de José Roccuzzo, socrul lui Lionel Messi, a fost ținta unui atac brutal. Cele 14 găuri de gloanțe din fațada magazinului au fost însoțite de mesajul: "Messi, te așteptăm".

În ciuda faptului că nimeni nu a fost rănit în acest atac, investigațiile au stabilit implicarea unor grupări de traficanți de droguri care vor să-l intimideze pe fostul fotbalist al Barcelonei. Rosario, odată un important port de export, a devenit acum un punct fierbinte pentru traficul de cocaină, iar influența cartelurilor de droguri a crescut odată cu ea.

La un an distanță, Angel Di Maria, o altă stea a fotbalului argentinian, a fost amenințat cu moartea în orașul său natal, același Rosario. Mesajul anonim lăsat la locuința sa a fost un avertisment brutal împotriva dorinței sale de a reveni la clubul său de copilărie, Rosario Central. Cei care au recurs la acest gest sunt tot narcotraficanți, dornici să obțină condiții mai bune pentru prietenii lor aflați la pușcărie.

Aceste amenințări nu sunt izolate, ele reflectă o realitate întunecată din Argentina, în care violența și corupția au infiltrat adânc societatea. Cu toate acestea, atât Messi, cât și Di Maria, își continuă angajamentul față de echipa națională și pasiunea pentru fotbal, demonstrând că nu vor fi intimidați de astfel de acțiuni.

În fața acestei situații alarmante, oficialitățile au fost chemate să acționeze, pentru a asigura siguranța sportivilor și a cetățenilor, și pentru a eradica rădăcinile violenței și corupției din societatea argentiniană. Este o luptă lungă și dificilă, dar crucială pentru viitorul fotbalului și al țării în ansamblu.

pentru Messi și Di Maria, ideea de a se întoarce la Rosario, orașul pe care odinioară l-au numit acasă este cu siguranță mai dificilă după aceste evenimente, la care forțele de ordine caută soluții.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!

Autor: Nicolae Comănescu / 29 Mar. 2024

Xabi Alonso și recunoștința față de Leverkusen

 Xabi Alonso a pus capăt oricăror speculații legate de viitorul său.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Apr. 2024

VIDEO / Aventura lui Russ Cook, primul om care traversează Africa de la sud la nord în alergare. În ultimul an a parcurs peste 16 000 km

 Britanicul Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, a scris istorie odată cu sosirea la Capul Angela din Tunisia.

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!