Turul Sibiului va fi organizat în perioada 1-5 iulie

Autor: Maria Sorescu

Competiția din acest an va avea premii de peste 30000 de euro. Turul ciclist al Sibiului va fi o cursă cu o etapă mai lungă de 200 km și va avea 732 de puncte UCI. Întrecerea este programată în perioada 1-5 iulie.

Turul sibian este conform calendarului publicat în fiecare an de Uniunea Ciclistă Internațională în top 6 al curselor cicliste din Europa Centrală și de Est.

Organizatorii au admis până acum în competiție formularele de înscriere de la 19 echipe, trei profesionist continentale — Androni Giocattoli Sidermec și CCC Sprandi Polkowice (echipe care i-au dat pe câștigătorul ultimei etape din 2013, Mattia Gavazzi, și respectiv pe câștigătorul Turului din 2013, Davide Rebellin) și Nippo-Vini Fantini (învingătoare în Turul Estoniei 2014 prin victoria lui Eduard Grosu și câștigătoare a numeroase etape în tururile Qinghai Lake, Hokkaido, Turul Coreei de Sud, Turul Japoniei, Circuit des Ardennes).

Acestora li se adaugă echipele continentale: Adria Mobil (care a câștigat, prin Radoslav Rogina, Turul Sibiului din 2014), Parkhotel Valkenburg Continental Team (de la care este câștigătorul tricoului albastru din 2014, Bram Nolten, și câștigătorul ultimei etape din 2014, Marco Zanotti), Tușnad Cycling Team (singura echipă românească cu statut de continentală), Madison Genesis (prima echipă din Marea Britanie care vine la Sibiu), Synergy Baku Cycling Project, echipa națională a României etc.

Turul, cu traseu de 677,7 kilometri, va avea etape cu profil foarte divers, atât pentru sprinteri (etapele I și IV), cât și pentru cățărători (etapele II, III) și, ceea ce este mai important, toate etapele au startul în Piața Mare, ceea ce face cursa foarte accesibilă publicului. Conform tradiției Turului, tot în Piața Mare va fi și finișul ultimei etape, ceea ce dă șansa spectatorilor să asiste duminică seara la spectaculosul sprint final al competiției. 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 26 Apr. 2024

Cum reduci colesterolul cu ajutorul activităților sportive

 Activitatea fizică regulată este de multă vreme promovată ca o piatră de temelie a unui stil de viață sănătos.

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Feb. 2024

Editorial / Cazul Edvard Novak readuce în discuție coșmarul cicliștilor: traficul auto și șoferii neglijenți

 Cazul ciclistului de 20 de ani readuce în discuție modul în care se respectă regulile de circulație într-o țară aglomerată de mașini și cu o adâncă lipsă de respectare a regulilor rutiere, cum este România.

Autor: Nicolae Comănescu / 19 Iul. 2023

Ce consumă Vingegaard ? Performanțele danezului sunt de pe altă planetă

 Jonas Vingegaard este lider în Turul Franței, iar ceea ce a arătat în ultimele două etape, a 16-a și a 17-a sunt rezultate uimitoare.

Ştiri recente:

Autor: Pompiliu Constantin / 28 Apr. 2024

Opinie / FCSB, campioana României, prin consecvență și forța grupului

 FCSB s-a impus în acest sezon nu neapărat pentru că a avut individualități superioare celorlalți

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Apr. 2024

Floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice

 Mălina Călugăreanu a reușit să se califice pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Apr. 2024

Lăcrămioara Perijoc și Claudia Nechita, medaliatele României la Europenele de Box

 Doar două medalii a obținut delegația României la Campionatele Europene de Box. Fetele au fost cele care au urcat pe podium.