Ce consumă Vingegaard ? Performanțele danezului sunt de pe altă planetă

Autor: Nicolae Comănescu

Jonas Vingegaard este lider în Turul Franței, iar ceea ce a arătat în ultimele două etape, a 16-a și a 17-a sunt rezultate uimitoare. „Este de pe o altă planetă”, au concluzionat specialiștii. Exact în același fel au reacționat experții și după performanțele lui Lance Armstrong, de 7 ori câștigător al Turului Franței, dar dovedit dopat. 

În aceste condiții ne putem întreba: ce consumă Jonas Vingegaard ? Ce-l face atât de bun ? Danezul și-a distrus adversarul direct, pe Tadej Pogacar, atât în proba de contratimp, pe care a dominat-o chiar în fața celor mai buni în această probă, dar și pe cățărarea de pe Col de la Loze. 

Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) a eliminat orice suspans în clasamentul general. Danezul pare să aibă mai multe șanse ca niciodată să câștige un al doilea Tur al Franței, după victoria din 2022.

Forțat să atace în speranța de a-l prinde pe Jonas Vingegaard, slovenul Pogacar nici măcar nu a reușit să-și încerce norocul, poate îngreunat de căzătura suferită în prima parte a zilei. Pogacar a pierdut contactul cu grupul tricoului galben cu 15 km înainte de final, terminând în cele din urmă etapa la 7'37" în spatele învingătorului Felix Gall și la 5'45" în spatele lui Vingegaard.

Orice enigmă asupra titului de campion pare că a fost spulberată, iar discuțiile cu privire la performanțele extraterestre ale lui Vingegaard au mai fost atenuate de vestea că danezul a fost testat antidoping de patru ori în ultimele două zile, inclusiv cu o oră înainte de startul etapei a 17-a, a anunţat echipa sa, Jumbo-Visma.

Pogacar şi coechipierii săi au fost, de asemenea, testaţi miercuri dimineaţă, cu o oră înainte de startul de la Saint Gervais, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al UAE Emirates.

În Turul Franţei, liderul clasamentului general este testat în fiecare zi şi fiecare câştigător de etapă trebuie să fie supus, de asemenea, unui test antidoping.

„Înţeleg pe deplin scepticismul. Trebuie să fim sceptici, având în vedere ce s-a întâmplat în trecut, altfel s-ar întâmpla din nou", a declarat Vingegaard într-o conferinţă de presă.

Așadar, știm sigur că Vingegaaard nu a mâncat usturoi și nici gura nu-i miroase. Speră, spre binele ciclismului să nu fii băut apă după Lance Arsmtrong, iar ceea ce a consumat să fie bio.

Poate te interesează şi:

Autor: Dan Voinea / 08 Aug. 2023

Halep a ajns pe locul 574 în clasamentul live WTA!

După US Open 2023, Simona va ieși din ierarhia mondială.

Autor: Dan Voinea / 27 Iul. 2023

David Popvici, fără medalie în Japonia. Un român cu același nume a triumfat la Fukuoka în proba de sărituri de la mare înălțime

David Popovici a terminat pe locul 6 în cursa de 100 de metri liber.

Autor: Nicolae Comănescu / 19 Iul. 2023

De Ziua Mondială a Şahului, concurs Ziarul de Sport, în parteneriat cu Editura Neverland

 Puteți câștiga un exemplar al cărții „Morala Șahului”, de Bogdan Ionescu.

Ştiri recente:

Autor: Dan Voinea / 10 Aug. 2023

Tottenham a acceptat oferta lui Bayern, Kane se mută în Bundesliga

Lukaku ar putea fi înlocuitorul lui Kane la gruparea londoneză.

Autor: Dan Voinea / 08 Aug. 2023

Halep a ajns pe locul 574 în clasamentul live WTA!

După US Open 2023, Simona va ieși din ierarhia mondială.

Autor: Dan Voinea / 08 Aug. 2023

CSU Craiova a adus un jucător cu aproape 300 de apariții în Serie A

Jasmin Kurtic are 83 de selecții în naționala Sloveniei.