EXCLUSIV / Interviu cu handbalistul Dan Vasiloiu: „Ar trebui schimbată mentalitatea jucătorilor și a conducătorilor”

Autor: Andrei Szabo

 Ziarul de Sport vă propune un nou interviu interesant, de data aceasta cu un handbalist. Daniel Vasiloiu este extremă dreapta la Potaissa Turda, una din cele mai tinere echipe din Liga Națională. Handbalistul de 23 de ani este fan al croatului Mirza Dzomba, dar se declară impresionat de naturalețea lui Luc Abalo. Din declarațiile lui Daniel Vasiloiu puteți desprinde pasiunea pentru handbal, un sport recomandat cu căldură tuturor iubitorilor de spectacol atletic.


ZdS: Dupa experientele la Targu Jiu, Dinamo si Sighisoara, cum iti vezi rolul la Turda ?

Dan Vasiloiu: Pot spune ca am avut niste experiente placute la Sighisoara, la Targu Jiu si chiar si la Dinamo unde lipsa suportului financiar si-a pus amprenta pe performantele echipei,dar per total pot spune ca am avut de invatat de la fiecare echipa la care am fost. La Turda am venit acum doi ani, chiar de la inceputl acestui proiect, am venit pentru a promova si spre bucuria noastra am reusit un sezon foarte bun, fara infrangere si am castigat barajul pentru promovare.

ZdS: Faci parte dintr-o echipa cu multi jucatori tineri, dar si oameni cu experienta. Cum apreciezi acest final de sezon ? Cat de sus speri sa terminati in clasament ?

Dan Vasiloiu: Da, suntem o echipa tanara, dar printre noi sunt si acei oameni cu experienta de care este nevoie la orice echipa. Ei ne ajuta in momentele grele, din timpul meciurilor si chiar avem ce sa invatam din experienta lor handbalistica. Acest sezon a fost unul foarte bun pentru noi, pentru că obiectivul la inceputul sezonului era evitarea retrogradarii. Acum speram la un loc de Cupa României. Sper ca pe final sa mai castigăm câteva puncte, mai ales in fata propriilor spectatori si, de ce sa nu speram chiar la un loc 7, pentru a nu juca din prima mansa a cupei direct cu viitoarea campioana, care mai mult ca sigur va fi HCM Constanta.

ZdS: Cum vezi concurenta pe postul tau. Care sunt marile provocari ca extrema ?

Dan Vasiloiu: Ca la orice echipă, concurența pe post este benefica. La Turda suntem trei jucători pe extremă dreapta si concurenta este mare, dar important este sa iti faci treaba cat mai bine atunci când intri in teren.


ZdS: Ce campionat strain iti place ? Care este echipa ta favorita din exterior si de ce ?


Dan Vasiloiu: Îmi place campionatul Germaniei. Nu am o echipă preferată, dar îmi plac echipele care practică un handbal în viteză , modern.


ZdS: Ce jucator, conducator sau spectator (daca a fost vreunul) te-a impresionat placut pana acum din handbalul masculin ?

Dan Vasiloiu: M-a impresionat foarte tare Luc Abalo, prin plăcerea și ușurința lui de a face lucruri mărețe pe teren.

ZdS: Cum te-ai apucat de handbal si ce argument i-ai da unui copil care ar vrea sa practice sportul asta, care devine tot mai dur, nu ?

Dan Vasiloiu: Sincer, m-am apucat în clasa a VI-a, pentru că era singurul sport pe care nu îl încercasem și care mi-a plăcut foarte mult ulterior (se amuză). Handbalul este un sport care se joacă cu capul, mental, și care îti poate aduce multa plăcere. Cât privește contactul fizic, acesta este des întâlnit, face parte din joc, dar este un sport de echipă plăcut și foarte spectaculos.

ZdS: Care a fost cel mai frumos moment al carierei tale de pana acum ?

Dan Vasiloiu: Cred că cel mai plăcut moment a fost atunci când am semnat primul contract cu o echipă de Liga l, cu Târgu Jiu, la vârsta de 19 ani sau când am luat locul 6 la Campionatul European de tineret.

ZdS: Ce crezi ca ar trebui imbunatatit in handbalul romanesc ?

Dan Vasiloiu: In primul rand ar trebui imbunatatita mentalitatea jucatorilor, dar si a conducatorilor de club  

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 08 Iul. 2021

VIDEO / Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura fără spectatori

 Japonia tratează cu maximă atenție Jocurile Olimpice. 

Autor: Maria Sorescu / 08 Iul. 2021

Portarul Elena Voicu a semnat cu Rapid

 Liga Florilor a consemnat o mutare spectaculoasă. Rapid se întărește în perspectiva noului sezon.

Autor: Maria Sorescu / 13 Apr. 2021

S-au tras la sorți semifinalele Champions League la handbal feminin

 Semifinalele Ligii Campionilor la handbal feminin au fost stabilite marţi, prin tragere la sorţi, la Budapesta.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 03 Aug. 2021

CFR Cluj, egalată în prelungiri de Young Boys în Liga Campionilor

 S-a terminat 1-1, iar calificarea se va decide pe 10 august, în Elveția.

Autor: Andrei Szabo / 03 Aug. 2021

Carmen Tocală, aleasă președinte al Federației Române de Baschet

 Carmen Tocală se întoarce în fruntea baschetului românesc. 

Autor: Maria Sorescu / 03 Aug. 2021

Bianca Perie Ghelber, locul 6 la Jocurile Olimpice, la aruncarea ciocanului

 Atleta Bianca Perie Ghelber a obținut un rezultat bun la Tokyo.