FOTOGALERIE / A început a 14-a ediție a Jocurilor Paralimpice de Vară

Autor: Maria Sorescu

Cu același fast precum la deschiderea Jocurilor Olimpice din urmă cu o lună s-au deschis și Jocurile Paralimpice. Sub privirile Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost inițiată cea de-a 14-a ediţie a evenimentului londonez în faţa a aproximativ 62.000 de spectatori.

Flacăra paralimpică a sosit în arenă pe calea aerului, purtată de un soldat britanic rănit în Afganistan, iar onoarea de aprinde vasul din interiorul arenei, compus din peste 200 de torţe, i-a revenit lui Margaret Maughan, medaliată cu aur la primele Jocuri Paralimpice, desfăşurate la Roma în 1960.

Defilarea sportivilor participanţi la competiţie a durat mai bine de o oră, iar mesajul președintelui Comitetului de organizare a fost "Bun venit acasă", cu referire la apariţia Mişcării Paralimpice, care a luat naştere în 1948, la spitalul englez Stoke Mandeville, graţie unui medic care a avut ideea organizării unei competiţii sportive internaţionale pentru răniţii în război. În urma acestei iniţiative a luat naştere, în 1960, prima ediţie a Jocurilor Paralimpice, găzduită de capitala Italiei.

Delegaţia României care participă la Jocurile Paralimpice de la Londra a defilat în festivitatea de deschidere și este formată din şase sportivi: atletul Florin Cojoc, campion european la săritura în lungime, cicliştii Eduard Novak - campion mondial şi olimpic la velodrom şi proba rutieră - şi Imre Torok, înotătorii Samuel Ciorap şi Naomi Ciorap, care se situează în acest moment pe poziţiile 5 şi 7 la nivel european, şi jucătorul de tenis de masă Dacian Makszin.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 30 Mar. 2020

Jocurile Olimpice de la Tokyo au anunțat noile date de disputare

 De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. 

Autor: Maria Sorescu / 24 Mar. 2020

Jocurile Olimpice se amână pentru 2021. Pierderi uriașe pentru Japonia

 Pandemia de coronavirus a forțat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) să amâne pentru un an ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Autor: Pompiliu Constantin / 19 Feb. 2020

Escalada, sportul speranței. Interviu cu Claudiu Miu, fondatorul Climb Again, un proiect pentru cei dornici să-și depășească limitele

 Claudiu Miu este cel care a demarat proiectul Climb Again în urmă cu câțiva ani iar prin intermediul asociației și clubului Climb Again, el oferă oportunitatea copiilor și tinerilor cu nevoi speciale să-și recapete încrederea în forțele proprii, să facă mișcare și să aibă o mai bună coordonare în spațiu.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

VIDEO / Accident spectaculos în Raliul Iașiului. Mașina lui Tempestini s-a făcut praf și a luat foc

 Raliul Iaşului, competiţie care se desfăşoară în acest weekend, a oferit cel mai spectaculos accident al sezonului. 

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Liga 2: Farul și Dunărea Călărași au maximum de puncte

 Etapa secundă din liga a doua a fost mai animată decât prima.

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Premier League: Chelsea l-a adus pe Havertz, Everton mută cu Allan

 Echipele din Premier League sunt dispuse să cheltuie cei mai mulți bani în această pauză de vară, iar Chelsea Londra este cel mai activ club pe piața transferurilor.