Naționala masculină de baschet a României, învinsă de Luxemburg, după ce a condus la 23 de puncte

Autor: Nicolae Comănescu

Suporterii veniți în BT Arena din Cluj-Napoca au asistat la un eșec rușinos al tricolorilor. Naționala de baschet masculin a României a suferit o înfrângere surprinzătoare în fața echipei Luxemburg, scor 76-72, în primul meci din grupa B a precalificărilor europene pentru Cupa Mondială din 2027. Această partidă a marcat și debutul ca antrenor principal al lui Mihai Silvăşan, provenit de la campioana U BT Cluj.

Într-un meci caracterizat de intensitate și dramatism, principalii marcatori pentru România au fost Căţe cu 25 de puncte și Richard cu 10. Cu toate că tricolorii au condus pe tot parcursul partidei, inclusiv la o diferență de 23 de puncte, Luxemburg a reușit să egaleze în ultimul minut regulamentar de joc, forțând prelungiri și în cele din urmă obținând victoria.

Această înfrângere surprinzătoare în deschiderea campaniei de precalificări pentru CM 2027 ridică semne de întrebare cu privire la pregătirea și performanța echipei. Cu un program în continuare care include meciurile împotriva Norvegiei și revenirea în fața Luxemburgului, presiunea este acum mai mare ca niciodată pentru a obține rezultate pozitive și a demonstra că aceasta a fost o excepție nefericită.

În această primă fază a precalificărilor europene, alături de România evoluează alte nouă echipe naționale, inclusiv Elveția, Kosovo, Irlanda, Azerbaidjan în grupa A și Austria, Armenia, Albania în grupa C. Norvegia este și ea parte a grupului B, completând competiția.

Următoarele provocări pentru tricolori vor fi meciurile împotriva Norvegiei pe 21 noiembrie și revenirea în fața Luxemburgului pe 24 noiembrie. Aceste partide vor fi cruciale pentru echipă, reprezentând o oportunitate de a-și regăsi forma și de a redirecționa cursul în această campanie de precalificări.

Prima echipă clasată din fiecare grupă, alături de o echipă de pe locul al doilea, se vor califica în faza a doua a precalificărilor, unde vor întâlni cele opt echipe eliminate în calificările EuroBasket 2025. Cu ochii deja orientați spre Qatar, unde va avea loc Cupa Mondială în 2027, România trebuie să-și revină rapid și să-și asigure un loc în etapele următoare ale competiției. 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Mar. 2024

Opinie / De ce ar fi bine ca educația nutrițională să fie o disciplină studiată în școli de către copii

 In peisajul educatiei in continua schimbare, importanta predarii copiilor despre nutritie devine tot mai evidenta.

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Mar. 2024

Povestea lui Faustino Oro, copilul de 10 ani care l-a învins pe Magnus Carlsen

 În lumea șahului, despre Faustino Oro se spune că are o minte-brici sau mai degrabă fulger.

Autor: Nicolae Comănescu / 14 Mar. 2024

Editorial / Cultura baschetului la Cluj-Napoca. 10 000 de oameni și o echipă pentru un oraș unit

 Atâta timp cât există o minge care sare și un coș, la Cluj spiritul baschetului va prospera.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Apr. 2024

VIDEO / Aventura lui Russ Cook, primul om care traversează Africa de la sud la nord în alergare. În ultimul an a parcurs peste 16 000 km

 Britanicul Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, a scris istorie odată cu sosirea la Capul Angela din Tunisia.

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!