Sabrina Ionescu și New York Liberty au pierdut titlul de campioană WNBA în fața lui Las Vegas Aces

Autor: Nicolae Comănescu

Las Vegas Aces și New York Liberty au jucat finala ligii profesioniste nord-americane de baschet feminin (WNBA). Echipa din „capitala jocurilor de noroc” s-a impus în patru meciuri și a păstrat titlul câștigat anul trecut, după ce a reuşit să învingă în deplasare, cu scorul de 70-69, formaţia New York Liberty.

Deși nu a putut conta pe două dintre jucătoarele sale de bază, Chelsea Gray şi Kiah Stokes, care s-au accidentat în cel de-al treilea meci al finalei, gruparea din Las Vegas a obținut victoria în „the Big Apple” cu o apărare arțăgoasă.

Aija Wilson a fost desemnată cea mai bună jucătoare a finalei, după ce în al patrulea meci al finalei a reuşit 24 de puncte şi 16 recuperări pentru gruparea din Las Vegas.

Sabrina Ionescu a înscris 13 puncte pentru New York Liberty, reuşind totodată 3 recuperări şi 3 assist-uri. Ea acuzat probleme stomacale în cel de-al patrulea sfert al jocului. Jucătoarea cu părinți români a înscris ultimul coş al echipei sale, care s-a apropiat la un singur punct de Aces pe tabela de marcaj, cu 47 de secunde înainte de final, dar oaspetele au rezistat și au devenit campioane.

"Oamenii ne-au crezut deja învinse pentru că ne lipseau două titulare, dar au uitat că avem câini în această echipă", a declarat Sydney Colson, fundaşul lui Aces, după atribuirea trofeului. "Aşa ca am două cuvinte sa le spun: noapte bună!", a continuat ea, în huiduielile unui public furios din New York.

Las Vegas Aces este prima echipă din ultimii 21 de ani care reuşeşte să-şi apere titlul de campioană în WNBA. Anterior, singurele formaţii care au reuşit să-şi păstreze titlul în liga nord-americană au fost Los Angeles Sparks (2001, 2002) şi Houston Comets (1997, 1998, 1999, 2000). 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 30 Iun. 2024

VIDEO / Constatin Popovici, încă un succes spectaculos în seria Red Bull Cliff Diving

 Polignano a Mare a găzduit a treia etapă, una dintre cele mai spectaculoase, a seriei mondiale Red Bull Cliff Diving 2024. 

Autor: Nicolae Comănescu / 12 Iun. 2024

Povestea logo-ului NBA si a inspirației sale, Jerry West

 Jerry West, sursa de inspirație pentru logo-ul NBA, a murit miercuri, la 86 de ani.

Autor: Nicolae Comănescu / 09 Mai 2024

Nikola Jokic se alătură granzilor din istoria NBA după al treilea titlu de MVP

 Cu toate că Jokic a strălucit individual, echipa Denver Nuggets are probleme în semifinala Conferinței de Vest.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 02 Iul. 2024

Opiniile politice ale lui Koundé și Mbappé în contextul alegerilor din Franța

 ceștia au militat pentru un vot împotriva extremismului. Ce înseamnă opinia lor și cât de importantă este ea ?

Autor: Nicolae Comănescu / 01 Iul. 2024

Programul sezonului 2024-2025 de fotbal din România. Superliga e gata de start

 Noua ediţie a Superligii va începe pe 13 iulie.

Autor: Nicolae Comănescu / 30 Iun. 2024

VIDEO / Constatin Popovici, încă un succes spectaculos în seria Red Bull Cliff Diving

 Polignano a Mare a găzduit a treia etapă, una dintre cele mai spectaculoase, a seriei mondiale Red Bull Cliff Diving 2024.