Liga Florilor: Rapid câștigă la Râmnicu Vâlcea și permite lui CSM București să devină lider

Autor: Nicolae Comănescu

Liga Florilor ne-a oferit două meciuri care au schimbat ierarhia la vârf. Rapid București și SCM Râmnicu Vâlcea au oferit un adevărat spectacol în deschiderea etapei a VII-a. Într-un alt meci, CSM Bucureşti a trecut lejer de Dacia Mioveni într-o restanță din etapa a VI-a.

Într-o atmosferă superbă în Sala Sporturilor Traian, vâlcencele și rapidistele au mers cap la cap aproape tot meciul. La pauză a fost 17-17, iar giuleștencele au câștigat grație unui gol în ultimele secunde, scor 33-32. 

Sorina Grozav, cu opt goluri, Dorina Krosos, cu șapte goluri, alături de Diana Ciucă, care a avut 12 intervenții salvatoare, au fost cele mai bune jucătoare ale Rapidului. De la vâlcence s-au remarcat Alicia Gogîrlă, cu 9 goluri, și Rebeca Necula, cu 6 goluri.

În urma acestui eșec, SCM Râmnicu Vâlcea coboară pe locul secund, cu 16 puncte, din şapte partide, urmată de Dunărea Brăila, 13 puncte (6 meciuri). Lider este CSM București, a învins Dacia Mioveni, scor 37-21. Echipa lui Adrian Vasile a folosit numeroase jucătoare, astfel că niciuna nu a marcat mai mult de 5 goluri, lider la acest capitol fiind Emilie Arntzen. Cristina Neagu a înscris de 4 ori. CSM București are 18 puncte, fiind singura echipă neînvinsă din Liga Naţională şi un meci mai puţin disputat.

Vineri se joacă Gloria Bistriţa – Minaur Baia Mare, pentru un debut al antrenorului naţionalei, Florentin Pera, pe banca tehnică a gazdelor, iar etapa a VII-a mai programează sâmbătă partidele dintre CSM Tg. Jiu – HC Zalău, Ştiinţa Bucureşti – Măgura Cisnădie, Dacia Mioveni – Corona Braşov, Gloria Buzău – SCM Craiova. Ultimul meci al etapei va avea loc în 25 octombrie, între Dunărea Brăila – CSM Bucureşti.

La finalul săptămânii, campioana CSM Bucureşti şi vicecampioana Rapid Bucureşti revin în partidele din Liga Campionilor, întreruptă pentru disputele din preliminariile CE2024. 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Oct. 2023

Dinamo și CSM Constanța, victorii în European League la handbal masculin

 Dinamo și CSM Constanța demonstrează că au calitate în competițiile europene. 

Autor: Nicolae Comănescu / 20 Oct. 2023

România plănuiește să organizeze Campionatul European de handbal feminin din 2026

 Patru orașe sunt avute în vedere pentru a găzdui turneul final.

Autor: Nicolae Comănescu / 17 Oct. 2023

Florentin Pera a preluat-o pe Gloria Bistrița

 Gloria Bistrița s-a despărțit de antrenorul Horațiu Pașca, pe care l-a înlocuit cu actualul selecționer al naționalei de handbal feminin a României.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Oct. 2023

ANALIZĂ / Schimbări importante în rugby-ul mondial, care nu ajută România, deși crește numărul de echipe la Cupa Mondială

Deși diferența între elita rugby-ului mondial și eșalonul secund crește, Consiliul World Rugby a aprobat modificări care nu fac decât să accentueze acest hiatus.

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Oct. 2023

Dinamo și CSM Constanța, victorii în European League la handbal masculin

 Dinamo și CSM Constanța demonstrează că au calitate în competițiile europene. 

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Oct. 2023

ANALIZĂ / Tottenham, debut istoric în Premier League. Odă pentru Ange

Experții fotbalului britanic nu-și amintesc ca în istoria recentă a Premier League un manager să aibă un efect de transformare atât de rapid asupra unei echipe.