David Popvici, fără medalie în Japonia. Un român cu același nume a triumfat la Fukuoka în proba de sărituri de la mare înălțime

Autor: Dan Voinea

Mulți români, cu steaguri tricolore, au fost prezenți în tribune la Fukuoka pentru a-l susține pe David Popovici în cursa de 100 de metri liber. Campion mondial en-titre și deținătorul recordului în această probă, Popovici a întors al treilea, dar în final s-a clasat pe locul șase, cu timpul de 47,83.

Noul campion mondial este australianul Kyle Chalmers, care nu a reușit însă să doboare recordul lui David. După ce în prima finală, la 200 de metri liber, a terminat pe patru, Popovici pleacă fără vreo medalie din Japonia. Nu și România. Un alt sportiv cu numele Popovici, Constantin, a devenit campion mondial la sărituri de la mare înălțime (platformă situată la 27 de metri), cu 472,80 de puncte.

La final, câștigătorul s-a declarat dezamăgit de lipsa de susținere din partea autorităților române. ‘’Sunt țări care recunosc acest sport de viitor, care probabil va ajunge și unul olimpic. În SUA și Canada sunt bazine speciale pentru asta. În România e puțin interes, ar trebui mai mult, pentru că avem cei mai buni săritori din lume. E puțin trist, te simți singur’’, a declarat pentru gsp noul campion mondial.

Pe locul doi s-a situat un alt român, Cătălin Preda (438,25 puncte). Popovici și Preda au reușit să-l depășească pe dublul campion mondial din 2015 și 2019, francezul Gary Hunt. E pentru prima oară când în această probă, introdusă la mondiale în 2013, doi săritori din aceeași țară urcă pe podium.

Poate te interesează şi:

Autor: Dan Voinea / 08 Aug. 2023

Halep a ajns pe locul 574 în clasamentul live WTA!

După US Open 2023, Simona va ieși din ierarhia mondială.

Autor: Nicolae Comănescu / 19 Iul. 2023

De Ziua Mondială a Şahului, concurs Ziarul de Sport, în parteneriat cu Editura Neverland

 Puteți câștiga un exemplar al cărții „Morala Șahului”, de Bogdan Ionescu.

Autor: Nicolae Comănescu / 19 Iul. 2023

Ce consumă Vingegaard ? Performanțele danezului sunt de pe altă planetă

 Jonas Vingegaard este lider în Turul Franței, iar ceea ce a arătat în ultimele două etape, a 16-a și a 17-a sunt rezultate uimitoare.

Ştiri recente:

Autor: Dan Voinea / 10 Aug. 2023

Tottenham a acceptat oferta lui Bayern, Kane se mută în Bundesliga

Lukaku ar putea fi înlocuitorul lui Kane la gruparea londoneză.

Autor: Dan Voinea / 08 Aug. 2023

Halep a ajns pe locul 574 în clasamentul live WTA!

După US Open 2023, Simona va ieși din ierarhia mondială.

Autor: Dan Voinea / 08 Aug. 2023

CSU Craiova a adus un jucător cu aproape 300 de apariții în Serie A

Jasmin Kurtic are 83 de selecții în naționala Sloveniei.